Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lydmålerseminar forår 2014

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lydmålerseminar forår 2014"— Præsentationens transcript:

1 Lydmålerseminar forår 2014
VELKOMMEN Lydmålerseminar forår 2014

2 Ser vi sådan ud?

3 Lydmåling Lydtrykket fra en motorcykel måles ved 2 m. Max metoden, som beskrives i Alment Reglement. Det gælder såvel målinger udført af DMU’s lydmålere, som målinger, der udføres ved en klubs egenkontrol under træning eller løb.

4 Lydmåling Før start af målinger skal apparatet altid kalibreres.
Dette for at sikre at apparatet måler præcist. En kalibrator placeres på selve mikrofonen. Kalibratoren aktiveres med et lydtryk på 94 dB. Dette tal skulle gerne være at aflæse på displayet.

5 Kalibrering Alle kalibrerer deres apparat. Er det ok?
Hvad hvis der er fejl på displayet? Hvilke fejl kan der være?

6 Lydmåling Et område på 10 x 10 meter reserveres til brug ved målingerne Det gælder ved målinger udført af DMU’s lydmålere. Målemetoden ved klubbernes egenkontrol metoder skal aftales med den enkelte kommune.

7 Lydmåling Hvordan klargøres et område til lydmåling?
Hvad med hjælp til arbejdet?

8 Lydmålingen I måleområdet må kun befinde sig lydmåleren og dennes hjælper. Dette for at undgå uønsket refleksion af lyd, med forhøjet resultat til følge. Måleren placeres en halv meter bag måleapparatet og en halv meter til siden. For at undgå yderligere refleksion foretrækkes at måleren står med siden til måleapparatet

9 Lydmålingen Apparatet opstilles som skitseret på billedet, placeret i forhold til MC’ens lyddæmper. For præcision i målingen er det vigtigt at MC og måleudstyr er placeret korrekt, i forhold til hinanden.

10 Kører forberedelse? Skal mc være "forvarmet"?
Ved hvilket omdrejningsområde måles der? Skal mc være i gear når der måles?

11 Lydmålingen Afregning
Målingen skal foretages på opvarmet motor og udstødning. Der måles på det mest støjende ”program”. Gear stilling neutral MC måles ved maximalt omdrejningstal Afregning DMU afregningsblanket udfyldes og sendes til koordinator, som godkender. Udfyldt skema med resultat af foretagede målinger skal medsendes.


Download ppt "Lydmålerseminar forår 2014"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google