Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

- Cyklens teknologiske udvikling -

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "- Cyklens teknologiske udvikling -"— Præsentationens transcript:

1 - Cyklens teknologiske udvikling -
Sundhed & Motion

2 Tidslinjen

3 Fremtidens cykel Vil kun eksistere i de større byer Motordrevet
Miljøvenlig – solcelledrævet lygter Fremtidens cykel; Jeg tror at om mange år er cyklen der ikke mere. Transport har ændret sig for meget og man vil derfor ikke have brug for cyklen mere.

4 Mode Cyklen Cykeltasker Cykeltøj Cykelhjelme

5 Teknologi Som nævnt tidligere kan en cykel nu spare energi eller strøm op. Miljøvenlig Motordrevet cykler Teknologi; Spare energi og strøm Det er en meget miljøvenlig metode. Den motordrevet cykel hjælper svage/aldre mennesker med at kunne cykle de distancer han/hun skal cykle.

6 Trafik Nemmere at komme rundt Cykelstiger eller landeveje
Regler og love Sikkerhed

7 Sundhed Sammenhæng mellem fysisk aktivitet og lav dødelighed
Forebygger sygdomme Udløser endorfiner Sundhed; Der er en positiv sammenhængen mellem fysisk aktivitet og lavere dødelighed. Vi forebygger sygdomme ved at bruge kroppen i større omfang. Giver et energirus i kroppen, da menneskets hjerne udløser endorfiner – som gør at har en fantastisk følelse ved og efter den fysiske aktivitet. Vores hverdag i dagens Danmark påvirkes helt til mindste detalje. Når vi snakker sundhed og om hvad der endelig er sundt, kommer cyklen ind i billedet. Cyklen er et fantastisk redskab og opfindelse. Vi bruger måske ikke cyklen så meget i hverdagen, men det burde vi. Man kan komme nemmere rundt på cykel end i bil. Vi skal ikke tænke over p-afgift eller p-bøder. Cyklen er ikke kun billigere ved køb og brug. Cyklen giver et god og sundt velhver. Når vi vælger at cykle bruger vi kroppens egen hestekræfter, imens i bilen er det bilens hestekraft. Vi bruger måske ikke cyklen tit – eller huske om vi endelig har brugt den i løbet af en dag. Men det gør vi! Vi ved alle at det er sundere og nemmere at tage cyklen i stedet for bilen. Det giver et energisk rus i hele kroppen når vi ved vi har arbejdet eller opnået noget – selv at cykle op i byen eller hjem fra skole eller arbejdet. Vi forebygger sygdomme ved at bruge kroppen i større omfang.

8 Hvorfor vælge cyklen? Øger det fysiske aktivitetsniveau Gavner klimaet
Øger trafiksikkerheden Billig transportform Hvorfor vælge cyklen?; Øge det fysiske aktivitetsniveau – og dermed sundheden – hvilket vil sænke sundhedsudgifterne generelt og øge velværen hos det enkle individ. Mindre udledning af CO2 – en grøn transportform som gavner klimaet dvs. os alle Færre biler i byerne – øge trafiksikkerheden/den oplevede tryghed – samt forbedre bymiljøet og oplevelsen af at være i en levende by Billig transportform der i mange tilfælde ikke er meget langsommere end andre transportmidler


Download ppt "- Cyklens teknologiske udvikling -"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google