Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Termisk Energi Du skal redegør for termisk energi i forbindelse med opvarmning og i faseovergangene Af Dagmar og Emilie.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Termisk Energi Du skal redegør for termisk energi i forbindelse med opvarmning og i faseovergangene Af Dagmar og Emilie."— Præsentationens transcript:

1 Termisk Energi Du skal redegør for termisk energi i forbindelse med opvarmning og i faseovergangene Af Dagmar og Emilie

2 Termisk energi Termisk energi kaldes også for varme eller varmeenergi
Det måles i J. Det er bevægelsen i molekyler og atomer Formlen for termisk energi er E = m * c * Δ T

3 Faseovergange Faseovergangene med termisk energi kan for eksempel være, hvis vi tager udgangspunkt i en isterning, dens tre faser, som er is, vand og damp. Med varmeenergi ved vi at energi er en tilstandsmængde mens varme er en procesmængde. Omsætningen af elektrisk effekt skal være stor hvis man skal danne en stor mængde varme. Hvis vi skal smelte vores isterning skal vi bruge varme til at smelte vores is til vand. Hvis vores vand skal blive til damp, skal vi bruge en større mængde varmeenergi end vores første faseovergang. Omvendt skal der større energi til at gøre vand til is, end damp til vand.

4 Smeltning/fordampning
Når vi vil finde den specifikke smelte – og fordampningsvarme bruger vi nedenstående formel L=Q/m L bestemmes eksperimentelt Q er den varme vi vil tilføre et stof med massen m.

5 Opvarmning Når ét kilo stof skal opvarmes én grad skal vi bruge dens c værdi. Man finder en c værdi ved formlen c = C/m c værdien afhænger ikke af mængden af stoffet, men af hvilket stof det er c = specifik varmekapacitet C = varmekapacitet m = masse


Download ppt "Termisk Energi Du skal redegør for termisk energi i forbindelse med opvarmning og i faseovergangene Af Dagmar og Emilie."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google