Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Store it-dag 8.B. Installering af programmer Følgende programmer bør være installeret på din computer:  Adobe Acrobat Reader  Adobe Flash Player  Google.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Store it-dag 8.B. Installering af programmer Følgende programmer bør være installeret på din computer:  Adobe Acrobat Reader  Adobe Flash Player  Google."— Præsentationens transcript:

1 Store it-dag 8.B

2 Installering af programmer Følgende programmer bør være installeret på din computer:  Adobe Acrobat Reader  Adobe Flash Player  Google Drive  Google Chrome (helst) På iPad:  Rover (browser) •Adobe Acrobat Reader gør dig i stand til at kunne læse og gemme filer i pdf-format.Adobe Acrobat Reader •Adobe Flash Player gør dig i stand til at kunne se materiale, der er fremstillet i flash-formatet – mange videoer og enkelte hjemmesider (og grundbøgerne i bl.a. historie og samfundsfag!)Adobe Flash Player •Google Drive gør dig i stand til at kunne se alle dine tekster, præsentationer, excel-ark mv. uanset hvor du er i verden. Så længe du har en bærbar enhed med internetforbindelse har du adgang til dine filer.Google Drive •Google Chrome er en browser, der spiller rigtig godt sammen med Google Drive.Google Chrome •Rover kan hentes som en application til iPad. Det er en browser, der kan vise indhold lavet i Flash – blandt andet i jeres i-Bøger.

3 Vigtige hjemmesider Man gemmer en hjemmeside via bogmærke ved at:  Gå til den ønskede hjemmeside  Finde et ikon, der formodentlig er et + i nærheden af adresselinjen  Klikke på +  Siden er nu gemt med et bogmærke, hvilket gør det nemt at finde den igen  Fremgangsmåden kan variere alt efter hvilken browser, du benytter Følgende hjemmesider bør gemmes som bogmærker i din browser:  www.frb-lc.dk www.frb-lc.dk  www.dansk.gyldendal.dk www.dansk.gyldendal.dk  www.samfundsfag04b.skol eblogs.dk www.samfundsfag04b.skol eblogs.dk  www.historie04b.skoleblog s.dk www.historie04b.skoleblog s.dk  www.geografifaget.dk www.geografifaget.dk  www.engelsk.gyldendal.dk www.engelsk.gyldendal.dk  www.ordbogen.com www.ordbogen.com  + en masse andre – mere om dette efter sommerferien.

4 Strømkabler •Derfor: •Sørg for at have opladt din computer hjemmefra! •? (Jeres forslag indsættes her) Wir wollen keine kabel- kaos haben in die klasse! Aber wir wissen doch gahr nicht, wie wir so einem kabel-traumen untergehen… Hvordan undgår vi kabelkaos i vores klasselokale?

5 Google docs •At komme i gang….At komme i gang…. •Michael tegner og fortæller… •Husk at oprette bogmærke, så du nemt kan komme til Google drive i fremtiden •Til iPad brugere: •Download gratis app - GDrive Om Google Docs:  Det hedder nu egentlig Google drive  Et værktøj, der sætter dig i stand til at:  Få adgang til dine dokumenter, ligegyldigt hvor du er  Oprette dokumenter, regneark, præsentationer m.v.  Dele dokumenter m.v. med dem, du arbejder sammen med

6 Brug af Elevintra Hvad så med Elevintra? Jo, nu skal I høre…  Elevintra vil stadig blive brugt til:  Lektiedagbog  Elevplaner  Daglige beskeder  Nyhedsbreve  Beskedsystemet  Elevintra lever – og det bør besøges dagligt!  Kan alle logge ind på elevintra?

7 Accessories! Her er, hvad du har brug for som tilbehør til din computer:  Memorystick  Høretelefoner  Strømkabel! Hvem mangler dette tilbehør? Kan det skaffes?

8 At printe… Værd at overveje:  Hvor tit har vi brug for at printe noget?  Hvis nu den bærbare computer, der er tilsluttet tavlen får en lille hylde eller noget at bo på, så den ikke er så irriterende at arbejde ved, kunne vi så printe fra den? Vi får noget bøvl, når vi skal udskrive fra vores egne computere. Mulige løsninger:  Vi får en trådløs printer til klassen, som alle kan få adgang til  USB-stik der udskriver fra klassens computer  Vi udskriver alle fra skolens computere, når vi har brug for det

9 Computeren som arbejdsredskab Når nu computeren bliver så centralt et arbejdsredskab, så duer det ikke at:  Glemme den derhjemme  Møde op med en flad computer – og uden strømkabel Computeren er jeres nye kæledyr. Den skal nusses om – og måske endda have et kælenavn!

10 Wednesday, june 27, 2012 Est. 1869 Price 6d FACEBOOK ØDELÆGGER Facebook, spil, chat og endda film. Computeren bliver brugt til meget mere end at lære noget i gymnasierne, skriver Politiken tirsdag. I en undersøgelse, som Aspekt R&D har lavet med 56.000 gymnasieelever fra både handelsgymnasiet, det tekniske gymnasium og det almindelige gymnasium svarer 48 procent, at de altid eller ofte bruger computeren som underholdning i timerne. Eleverne går blandt andet på Facebook, spiller spil, ser film og chatter. Samtidig svarer blot seks ud af 10, at der er arbejdsro i undervisningen. Der er grund til at være bekymret, siger ph.d. Arnt Vestergaard Louw fra Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet. surfe på nettet samtidig, siger han til Politiken og understreger samtidig, at han ikke er imod brugen af computere i undervisningen. Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Mai Sloth Villadsen, kalder problemet "kæmpe stort". Alle bliver forstyrret - Ikke kun for den enkelte elev, der chatter og spiller - også den, der sidder ved siden af bliver forstyrret af det. Men jeg tror ikke, man løser det ved, at en lærer siger: Jeg er bossen, jeg er autoriteten, siger Mai Member of the Asscoiated Press. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenhswse. Cejhciebce fcdcdcd. FOR ELEVER I KOMMENDE 8.B Skumle nyheder Sloth Villadsen til Politiken. Jens Boe Nielsen, der er formand for gymnasiernes rektorforening er både bekymret for den uro, eleverne siger, der er i undervisningen og for, at så mange lader sig underholde i stedet for at lytte til læreren. - Der er ingen tvivl om, at lærerne skal tage den autoritet, der skal til, for at få ro. Den snak må rektorerne så tage med lærerne igen. Men jeg tror også, at der er nogle lærere, der ikke tør og ikke gider tage kampen med eleverne, hvis de larmer eller er på Facebook i timerne, siger Jens Boe Nielsen til Politiken. Han opfordrer lærerne til at være tydelige omkring, hvornår eleverne må bruge computeren i undervisningen, og hvornår de ikke må. Taget fra Dr.dk/nyheder

11 Mere om brug af Facebook Diskussion:  Hvordan undgår vi, at Facebook kommer til at forstyrre jeres læring?  Kan Facebook bruges positivt i undervisningen?  Konkrete beslutninger: Links til flere tekster om Facebook…  http://jyllands- posten.dk/indland/arti cle2239907.ece http://jyllands- posten.dk/indland/arti cle2239907.ece  http://stiften.dk/aarhu s/skoler-facebook- forstyrrer-i-timerne http://stiften.dk/aarhu s/skoler-facebook- forstyrrer-i-timerne  http://tmoeller.dk/wor dpress/undervisning- og-læring-pa- facebook.html http://tmoeller.dk/wor dpress/undervisning- og-læring-pa- facebook.html

12 Undervisning der glider… LUK LÅGET! Det kan ind imellem være en lille smule vanskeligt at få ørenlyd i klassen. For at sikre os, at det ikke bliver værre, skal I kunne én klar og meget tydelig kommando, der skal efterkommes øjeblikkeligt. Er det en aftale?

13 At passe på tingene Forholdsregler:  Hvis du er den sidste, der forlader klasselokalet, så luk døren efter dig.  Lad være med at lade din computer stå fremme på bordet, hvis du går fra lokalet.  Sørg for at benytte det skab ude på gangen, som du er blevet tildelt. Mange af skolens bærbare computere er forsvundet i løbet af dette skoleår. Vi vil meget gerne sikre os, at det samme ikke sker med jeres computere. Derfor skal vi blive enige om nogle forholdsregler, vi skal følge.

14 At finde ”hjælp” på internettet Der er på ingen måde tilladt at kopiere andres arbejde på internettet og foregive at det er dit eget. Vi kender også alle de smarte sider… Du lærer ingenting, og du tvinger din lærer til at bruge tid på at rette noget, en helt anden har skrevet.

15 Patience is a virtue •Vi skal lære af de fejl, vi begår, og af de problemer der opstår! •Det er faktisk noget ret unikt, vi har gang i her. •Antallet af andre folkeskoler, der er gået denne vej, kan tælles på én hånd. •Derfor skal vi være forberedte på, at der sker uforudsete ting og sager, og at tingene ind i mellem ikke glider som de skal


Download ppt "Store it-dag 8.B. Installering af programmer Følgende programmer bør være installeret på din computer:  Adobe Acrobat Reader  Adobe Flash Player  Google."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google