Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Småøvelser og innovative kompetencer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Småøvelser og innovative kompetencer"— Præsentationens transcript:

1 Småøvelser og innovative kompetencer
Innovative kompetencer er ikke forbeholdt den kreative klasse => kan trænes. Allignmentproblematik mellem undervisningsform og eksamensform => trænes i en faglig kontekst.

2 Hvad er det vi skal træne?
Kvalificere elevernes standpunkter og handlemuligheder ved at forbinde den aktuelle samfundsmæssige udvikling med sociologiske, økonomiske og politiske begreber. det ”nye” er at vi også træner handlingsdimensionen (naturligvis fagligt forankret)

3 Innovative kompetencer:
Identifikation af/følsomhed overfor problemer/udfordringer og løsninger

4 Innovative kompetencer:
Sammensætte/gentænke på tværs/nye måder (mulighedsorientering)

5 Innovative kompetencer:
Reflekterende, deltagende og handlekraftige, netværkende (oplukke og mulighedsskabe) og artikulerende/argumenterende elever

6 Innovative kompetencer:
At risikere og eksperimentere, at turde bringe sig selv i spil, tænke ud af/på kanten af boksen

7

8 Eksempler på småøvelser
3 håndgribelige områder Netværkstræning (bruge og udvide eksisterende netværk) Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser) Italesættelse/pitch (Argumentere for og præsentere kort, præcist og fagligt overbevisende)

9 Netværkstræning 1. Speed-dating:
Eksempel : Hvordan fungerer demokratiet i Danmark? 2. Aktivering af ressourcepersoner/organisationer Eksempel: Undersøgelse af holdninger til fremtidens velfærd 3. Udvidelse af netværk Eksempel: Case om beskæftigelsesprojekt

10 Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser)
Karikaturtegninger: Hvad og hvem er afbilledet? Hvad er det en kritik af? Hvordan kommer kritikken til udtryk? Hvorfor er det et problem?

11 Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser)
2. Bede en elev om at se TV-Avis aftenen før/læse dagens avis og identificere et samfundsproblem, som eleverne parvis reflekterer over og opstiller/overvejer to eller flere løsninger på.

12 Problemfølsomhed (starters/åbneøvelser)
3. Associationsøvelse om bæredygtighed: Eleverne slår hver især deres associationer op på den virtuelle opslagstavle –

13 Italesættelse/pitch Familie-festøvelse Debat-battle :
”Short and snappy”: Lav en screen-cast-o-matic på max 3 min., hvor du kort og præcist argumenterer for fordelene ved SU-reformen.

14 Idéudveksling og refleksion
Hvilke af de småøvelser, som du anvender i din daglige praksis i forvejen, vil du kategorisere som værende nogle, der træner elevernes innovative kompetencer? Hvilken samfundsfaglig problematik er pt. omdrejningspunkt for din undervisning? Hvilken småøvelse kunne du forestille dig kunne være anvendelig i dit forløb? Beskriv kort en idé og slå den op på den virtuelle opslagstavle


Download ppt "Småøvelser og innovative kompetencer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google