Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Planlægning af nyt universitet ved Syddansk Universitet. Part 2

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Planlægning af nyt universitet ved Syddansk Universitet. Part 2"— Præsentationens transcript:

1 Planlægning af nyt universitet ved Syddansk Universitet. Part 2

2 Syddansk Universitet – 3. største universitet i Danmark
Består efter en fusion i 1999 og 2006 af: Odense Universitet, Sydjysk Universitetscenter i Esbjerg, Handelshøjskolen Syd og ingeniørskole Syd i Sønderborg , Handelshøjskole Syd I Kolding Handelshøjskole centret i Slagelse, Center for folkesundhed, Afdeling på Flensburger Universität, Ingeniørhøjskolen i Odense .

3 På 6 lokaliteter findes SDU med 5 fakulteter
Sundhedsvidenskab, Naturvidenskab Teknik Samfundsvidenskab Humaniora

4 SDU´s bygning i Sønderborg er opgraderet
SDU ønskede at udvide, Lokale erhvervsliv ønskede udbud af uddannet arbejdskraft, Kommunen ønskede udvikling og kultur. Juli 2007 flyttede SDU ind i ny bygning på m2 i Sønderborg. I bygningen er desuden koncertsal og forskerpark.

5 SDU i Kolding trænger til udvidelse
SDU i Kolding trænger til udvidelse. Kolding by trænger til en opgradering. Bygningen er for lille til formålet, Byens erhvervsliv stagnerer, Erhvervsliv er præget af ringe uddannet arbejdskraft og afvikling, Kan ikke udnytte den gode placering ved hovedtrafik ruterne

6 Kommunen erhverver grunden og medtager beløbet på budgettet.

7 SDU klargør sine krav til det nye hus
Bruger gruppe nedsættes Perspektiverne ved et nyt hus til en ny vidensproduktion drøftes De kendte definitioner af fagområder opløses.

8 Status ved NUAS i august 2007.
Grunden er nu overtaget, Brugerkrav er formuleret, Plangrundlag på plads, Byggebranchen oplever højkonjunktur – byggepriser er i top.

9 -Hvad er sket siden hen?

10 Spørgsmålet om den kommunale støtte til projektet er bragt op i folketinget.
Kommunen har givet tilsagn om støtte til byggeriet. Støtten gøres til genstand i lokal politisk strid. Der klages over kommunens tilsagn. Sagen rejses i Finansudvalget. Byggeriets videre planlægning må afvente afgørelse fra tilsyn.

11 Universitets planlægning kører videre.
Der gennemføres en ny runde af bruger orientering. Der interviewes eksterne interessenter: erhvervsliv, kultur og andre uddannelses institutioner. 5 kvalificerede rådgiver grupper udvælges. Program til konkurrence udformes. Syddansk Universitet Kolding Det humanistiske og samfundsvidenskabelige fakultet Konkurrenceprogram for etape 1, maj 2008 Bebyggelsen af Grønborggrunden i Kolding

12 - det videre forløb. Byggesagen er blevet en partipolitisk kampplads – lokalt og nationalt. Uden obstruktion skal projektering af byggeriet starte til november 2008. Denne føljeton fortsætter ved næste NUAS konferrence i 2009.


Download ppt "Planlægning af nyt universitet ved Syddansk Universitet. Part 2"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google