Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nej, det var ikke Per Viborg!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nej, det var ikke Per Viborg!"— Præsentationens transcript:

1 Nej, det var ikke Per Viborg!
Vi må på den igen. Den skumle person, som prøvede at ødelægge julen på Halgård skole i 1996 , var ikke Per Viborg. Han benægtede også mange gange og fortalte, at han på det tidspunkt var i Ålborg . Videokameraet kunne heller ikke hjælpe – billedet flimrede hele tiden. Julemanden fik jo et glimt af den skumle person. Han kunne dog 13 år efter oplyse, at det slet ikke var hr. Viborg. Aviserne skrev her i november: Sikke en skandale. Men hvem var det så?? Det vil vi finde ud af – ja vi skylder Julemanden og Per Viborg en ny efterforskning. Derfor får vi så historien igen. Læn jer godt tilbage i stolen, læs den utrolige historie om julemandens besøg på Halgård og hjælp mig med at finde den skyldige!! Endnu engang - undskyld Per Viborg. Vi skal nok finde den skumle person og rense dit navn.

2 Hvem er den skumle person?
Julekonkurrence Læs historien: Julemanden Hvem er den skumle person?

3 Hvem er det, der prøver at ødelægge julen?
Lad lige mig få fat ham, så ….. Hvem er det, der prøver at ødelægge julen? Julekonkurrence

4 Den skumle person Du får løbende oplysninger om personen.
Du afleverer dit svar senest fredag den 18. december. Brug postkassen på skolebiblioteket. Vi trækker lod blandt de rigtige svar. Gode præmier.

5 En historie fra det virkelige liv.
Julemanden

6 Julemanden tror I på ham??
Jeg gør, for i dec.1996, da Flemming var skoleinspektør og Svend Åge pedel, skete der noget forfærdeligt her på Halgård skole. Jeg er næsten lidt bange for at fortælle det. Tænk, hvis det skete igen. Ja, det var en nyhed uden lige – eller katastrofe - hærværk, som aviserne skrev , da julen var ovre. Det foregik som sagt her på skolen. Det var den 21. dec. – mørket havde lagt sig som en tæt tåge omkring skolen. Stjernene blinkede – snefnug dalede ned fra den klare himmel. Klokken var ca Der var helt stille – ja næsten for stille – stilheden blev pludselig brudt af en bils hakken i motoren. En skummel person parkerede bilen foran skolen. Personen steg ud og gik med faste skridt mod indgangen til skolen. Personen fumlede med en nøgle – døren gik op – personen trådte ind og grinede lumsk for sig selv: ”Ha – ha jeg er alene på skolen. Jeg skal sørge for at der ikke bliver ….. ”

7 Nej vi skal starte langt mod nord, hvor julemanden bor.
Han sad den samme aften i sin dejlige bløde lænestol og tænkte på alle de gaver, der skulle ud her op til jul. Han kiggede ud af vinduet. Snefnug dalede ned - stjernene lyste – en dejlig mørk decemberaften. Han sagde til sig selv, at det var en god aften til at afprøve julekanen. Den skulle jo være klar til næste aften, hvor han skulle i gang med pakkeuddelingen. Måske var rensdyrene Rudolf og Topper ikke klar til de næste dages strabadser? Han gik ud i stalden, hvor Rudolf og Topper stod og tyggede drøv. Jo selvfølgelig var de klar! Han spændte dem for kanen – trak i den store røde frakke - tog vanterne og nissehuen på. ”Kom så Rudolf og Topper – sæt gang i kanen – kom så gamle venner – vi skal have en lille prøvetur.” Julemandens kane svævede i den mørke nat. Den svævede over land og by. Hov, der var endnu en by – Holstebro – Ringvejen, bækken, jernbanen og spredt liggende huse. Det måtte bestemt være Mejdal. ”Afsted Rudolf og Topper – hov, hvad var det?”

8 En lidt større bygning – og hvad var det?
En bil og dér - lys i gården. Lys her om natten. Her måtte han ned. Julemanden bestemte sig for at se nærmere på bygningen. Han landede på græsset bag bygningen. Han gik mod hovedindgangen – jo det var en skole. Halgård skole. Han tog fat i døren – den var ikke låst – mærkeligt - han gik forsigtigt ind, mens han tænkte på, at det var 50 år siden, han sidst havde besøgt en skole. I kælderen gik den mystiske person og talte med sig selv: ”Jeg skal ødelægge alt, hvad der har med jul at gøre. Jeg hader julen med alt dens pynt og julepakker. Jeg fælder juletræet og pakker de sidste gaver ud til julekalenderen. Børnene bliver kede af det, men skidt – jeg hader julen. Jeg får jo aldrig en gave.” ” Hvad har vi her – et julehjerte – den bliver hermed revet midt over. Juletegninger og pynt alle vegne - det bliver hevet ned og smidt ud. Jeg hader julen!” ” Hov hvad var det? Jeg synes, jeg hører fodtrin på gangen. Hvad er nu det?? Er det skoleinspektøren eller måske pedellen??”

9 Julemanden gik forsigtigt ned af gangen og kiggede på det dejlige julepynt, som hang op og ned på væggene. Ja selv uroer og store nisser hang ned fra loftet. Dørene var flot pyntet. ”HO – HO børnene her på skolen er vel nok i julehumør..” Hvad - en tegning af julemanden – julemanden grinede – jo det her var lige noget for ham. Han gik videre af gangen og kom forbi et lokale med en masse bøger. Han drejede til højre og så døre med skilte: 1. klasse – 2. klasse osv. Her var de flotteste juletegninger, snemænd , hjerter og nisser i forskellige størrelser. Et dejligt og hyggeligt sted. Den skumle person var nu kommet til biblioteket. Hvad var det for en lyd?? Hvad - noget rødt – en stor person i en rød frakke – med hue og grå vanter. Hvem pokker kunne det være? ”Hov, nu vender han sig om – det er jo julemanden!! Julemanden!! Han skal få – komme på glatis - ja smides væk – jeg hader jul, og jeg hader julemanden. Han skal få ørerne i maskinen. Han skal få, så han aldrig viser sig her igen!!” Den skumle person fik travlt. Han fandt en flaske med flydende brun sæbe i rengøringsrummet og hældte det ud på gulvet. Han tog en tyk bog og gemte sig bag en bogreol.

10 Julemanden var på vej ned af gangen, da lyset pludselig gik ud
Julemanden var på vej ned af gangen, da lyset pludselig gik ud. Han kom til biblioteket og faldt så lang han var. En skummel person slog ham med en tyk bog i hovedet. Inden han helt blev bevidstløs, så han i måneskinnet et glimt af personens ansigt. Et billede han aldrig ville glemme. Julemanden faldt i en dyb søvn. Da han vågnede, stod han halvnøgen ved cykelskuret, kun iført sine lange uldne underbukser. Han frøs - rystede over det hele. Tøjet lå spredt på asfalten. Han stod ved skolens affaldscontainer – bundet – med et stykke papir klistret på sin store mave. Han kunne se, at der stod: Må gerne smides væk!! Julemanden råbte på sine rensdyr. De kom og bed snoren over. Han samlede hurtigt sit tøj sammen – snart var han på vej væk fra skolen og den uhyggelige person. Han ville aldrig - aldrig nogen sinde besøge disse egne. Og personen, som slog ham ned, skulle ikke regne med gaver fra ham!! Ja, han ville aldrig nærme sig denne egn. Børnene måtte undvære julegaverne. Da han senere sad i sin bløde lænestol og mærkede på bulen, sagde han til sig selv: ”Nej, børnene på skolen skal ikke snydes. De skal nok få deres julegave og flere til.” ”Den skumle person skal ikke ødelægge børnenes jul!!”

11 Den skumle person forlod skolen.
Alt, hvad der havde noget med julen at gøre, var nu ødelagt. Personen smilede for sig selv: ”Jeg hader jul.. Ha – ha.” Personen startede bilen, motoren hakkede lidt – snart ville han være væk i den mørke og kolde nat. SLUT

12 Jeg ved godt, hvem den skumle person er – men jeg siger det ikke!!
Gæt den skumle person? Hvem er det? Jeg ved godt, hvem den skumle person er – men jeg siger det ikke!!

13 NU er det så din tur. Gæt den skumle person
Nye oplysninger her i december måned Hvem kan den skumle person være?? Hjælp mig!

14 Hvem er den skumle person?
1. oplysning: Personen slår hårdt. 2. oplysning: 3. oplysning: 4. oplysning: 5. oplysning:. 7. oplysning: 8. oplysning: 9. oplysning: 10. oplysn. :

15 Julemanden Copyright JJJ

16 Efterskrift - den er blevet efterset / den virker!!
I avisen stod der: Hærværk på Halgård skole. Julepynt, pakkekalender og juletræ ødelagt! Lidt længere nede på siden stod der: Børnene i Mejdal svømmede i julegaver. Trods hærværk på skolen blev det alligevel jul i Mejdal. Julemanden havde efter hændelsen svært ved at fokusere og koncentrere sig. Hvad så med den skumle person? Der var ingen gaver den jul!! Heller ikke næste jul!! Vedkommende har dog forandret sig - er blevet helbredt: I dag elsker han/hun julen med alt dens pynt, mad, julegodter og gaver!! Hvordan ved vi så alt dette, jo overvågning - videokamera - den er blevet efterset / den virker!! Kan I have en god jul – håber I får masser af gaver!!


Download ppt "Nej, det var ikke Per Viborg!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google