Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til GLOBE-programmets introduktionskursus 2005. Vi vil bestræbe os på - ikke at stresse ikke at stresse ikke at stresse - men heller ikke at.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til GLOBE-programmets introduktionskursus 2005. Vi vil bestræbe os på - ikke at stresse ikke at stresse ikke at stresse - men heller ikke at."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til GLOBE-programmets introduktionskursus 2005. Vi vil bestræbe os på - ikke at stresse ikke at stresse ikke at stresse - men heller ikke at give op men heller ikke at give opmen heller ikke at give op

2 - derimod vil vi give os selv tid til fordybelse og til at hjælpe hinanden. Vi starter derfor med en lille øvelse: Kik grundigt i 15. sek. Kik grundigt i 15. sek. på det lille grønne billede, på det lille grønne billede, indtil du får øje på giraffen! indtil du får øje på giraffen!

3 Studying the global environment seems like an enormous task. How can students participate in such an endeavor?

4 Hvad er GLOBE-programmet?  Hvad er ideen? Hvad er ideen? Hvad er ideen?  Hvem er med? Hvem er med? Hvem er med?  Hvor samles materialet internationalt? Hvor samles materialet internationalt? Hvor samles materialet internationalt?  Hvor samles materialet nationalt? Hvor samles materialet nationalt? Hvor samles materialet nationalt?

5 Poland Italy Greece Netherlands Switzerland New Zealand Japan Latvia GLOBE Europe Germany Hungary Norway Thailand India Lithuania United Kingdom The GLOBE Web site… around the World Estonia Czech Republic Finland Denmark Croatia

6 GLOBE students around the world studying their own locality are helping us learn more about our global environment.

7 Students begin by studying their own local environment – looking at the air, the land, the soil, and the water.

8 Succes-kriteriet  - har hidtil i overvejende grad været indsamling og rapportering af data til GLOBE-serveren. GLOBE-serveren  Det synes europæerne ikke rækker, så vi starter nu op med et samarbejde omkring udformning af Konkrete undervisningsforløb og Protokoller eller øvelsesvejledninger Konkrete undervisningsforløb Protokoller Konkrete undervisningsforløb Protokoller (fx fieldguides/aerosoler)

9 - og vores naboer er også gået i gang:  Materialet samles på www.GLOBE- Europe.org Materialet samles på www.GLOBE- Europe.org Materialet samles på www.GLOBE- Europe.org Eller på de nationale hjemmesider: Norge.

10 ..eller du mødes med info-medarbejderne fra store forskningsinstitutioner:  Sky-typer (GLOBE-UK) Sky-typer  Havstrømme i Atlanterhavet (NASA) Havstrømme i Atlanterhavet (NASA) Havstrømme i Atlanterhavet (NASA)  Hurrycane (NASA) Hurrycane (NASA) Hurrycane (NASA)  Røg-udbredelse (NASA) Røg-udbredelse (NASA) Røg-udbredelse (NASA)  Fra SEAWIFS-projektet (NASA) Fra SEAWIFS-projektet (NASA) Fra SEAWIFS-projektet (NASA)

11 Ugens emner (1):  Information om miljøet i Nordeuropa. Information om miljøet i Nordeuropa Information om miljøet i Nordeuropa  Undervisningsressourcer på nettet i Norge. Undervisningsressourcer på nettet i Norge. Undervisningsressourcer på nettet i Norge.  Tværfaglig undervisning omkring Vejr og Klima, herunder vejrstationer. Tværfaglig undervisning omkring Vejr og Klima, herunder vejrstationer Tværfaglig undervisning omkring Vejr og Klima, herunder vejrstationer  Hvordan er Rosborg kommet fra start med NVG?

12 Ugens emner (2):  Øvelsesvejledninger hentet på GLOBE- serveren (GLOBE protokoller).  Fynske gymnasiers erfaringer med samarbejde på en studielokalitet.  GIS-teknologi i undervisningen.  Satellitdata (remote sensing) i undervisningen.

13 Ugens emner (3):  Internationale tilbud!  Evaluering.  Certificering.

14 GLOBE-kurset er sponsoreret af: - UVM - De deltagende skoler (løn) - USA’s ambassade i København - Grønlands hjemmestyre. - Masnedø Marinecenter. - COWI.

15 Når vi nu skal ud og hente data, og derpå skal præsentere disse, så er kort, luftfotos og satellitfotos det fælles værktøj. Den teknologiske udvikling på området går hurtigt, og de danske gymnasier er godt med:

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Håber at I er blevet inspireret til at gå i gang ! GLOBE-intro-kursus 26.-30. september 2005. GLOBE-Danmark ( www.globe-denmark.dk ) - et program under Undervisningsministeriet. www.globe-denmark.dk


Download ppt "Velkommen til GLOBE-programmets introduktionskursus 2005. Vi vil bestræbe os på - ikke at stresse ikke at stresse ikke at stresse - men heller ikke at."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google