Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forside / Intro Y’s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Præsentation af regionsprojekt, Lunderskov Efterskole 27. august 2011 Regionsprojekt 2011/12 i samarbejde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forside / Intro Y’s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Præsentation af regionsprojekt, Lunderskov Efterskole 27. august 2011 Regionsprojekt 2011/12 i samarbejde."— Præsentationens transcript:

1 Forside / Intro Y’s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Præsentation af regionsprojekt, Lunderskov Efterskole 27. august 2011 Regionsprojekt 2011/12 i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp ”BedsteHJÆLP i Malawi”

2 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Baggrund I Malawi, i det sydlige Afrika, er en generation af forældre døde af HIV/AIDS. Bedsteforældrene sidder nu med ansvaret for børnebørnenes opvækst og skolegang. Mange af børnene er selv smittet med HIV/AIDS, men muligheden for medicinsk behandling vinder heldigvis frem. Bedsteforældrenes kræfter og ressourcer bliver endnu engang afgørende for en opvoksende generation. Det sker på et tidspunkt, hvor bedsteforældrene – under normale forhold – ville kunne se frem til at blive hjulpet og passet af egne børn.

3 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Hvordan man kan hjælpe Bedsteforældrene har brug for penge til reparation og opbygning af huse med ordentlige faciliteter, herunder vand og sanitet. De har brug for støtte til at investere i en ged, en køkkenhave eller en flok høns til at forbedre livsvilkårene, så børnene kan få sund kost og råd til at gå i skole.

4 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Det gør Folkekirkens Nødhjælp Folkekirkens Nødhjælp har eget kontor og repræsentation i Lilongwe, hovedstaden i Malawi. Herfra samarbejder man med lokale NGOer. Samarbejdspartneren for dette projekt hedder, "Society for Women and Aids in Malawi (SWAM)". Organisationen er meget anerkendt og kæmper for bedre rettigheder for de mennesker, der er ramt af HIV/AIDS eller berørt af epidemiens negative følger. Herunder hører tusindvis af forældreløse børn og bedsteforældrene, som pludselig står med forældreansvaret.

5 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Projektets gennemførelse Projektområdet ligger ved Malawisøen nord for byen Salima, hvor HIV/AIDS hyppigheden er meget høj (ca. 25 %). Medarbejdere fra SWAM vil først identificere et antal familier, som har brug for aflastning. Familierne bliver bragt sammen i selvhjælpsgrupper på i alt 20, som med støtte og opfølgning fra SWAM selv bliver i stand til at identificere problemer og løsninger - både på kort og på længere sigt. I alt 200 familier vil blive hjulpet med penge til indkomstskabende aktiviteter, reparation af huse, rent drikkevand og sanitet. Dertil kommer aflastning af bedsteforældrene ved at børnene kan gå i et nærliggende ”community center”. Det totale budget er på kr. 650.000.-.

6 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Projektets mål Ved afslutning af projektperioden forventes det - at bedsteforældrene er blevet aflastet økonomisk og socialt, således at de selv får et bedre liv på deres gamle dage - at børnebørnene er sikret en ordentlig opvækst samt mulighed for undervisning og uddannelse

7 Forside / Intro

8

9

10

11 BedsteHJÆLP i MALAWI Caseperson Aisha Adini, omkring 55-60 år gammel. Aishas mand Mustafa var bløder og hiv positiv og døde i 2005. Mor til 12 børn, 7 lever endnu. 3 døde som spædbørn og 2 er døde tuberkulose relateret til HIV/Aids. For få år siden døde Aishas datter Hawa Twalidi og hendes mand Stefano Ben med kort tids mellemrum. De var begge sidst i tyverne og efterlod sig fem børn som Aisha adopterede og som nu bor hos hende i hendes lille hus i landsbyen.

12 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Børnebørnene Stefano, dreng på 13 år Zainabo, pige på 9 år Daud, pige på 7 år Dorethy, pige på 5 år Vicky, pige på 2 år

13 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Livet som ældre i Malawi ”Som ældre i Malawi i min situation giver man mere end man får. Man skal hver dag finde kræfter og energi som man ikke har. Man må strække sig langt og der er ikke tid til at slappe af. Som yngre så jeg frem til alderdommen. Jeg forventede at jeg skulle hvile og modtage. Men jeg har fem børn at tage mig af nu. Det er min kærlighed til dem som giver mig energi til at give”.

14 Forside / Intro Fakta Box om Malawi Tidligere navn: Nyasaland Beliggenhed: sydlige Afrika Ca. 2 gange Danmarks størrelse Selvstændigt i 1964 Flerpartisystem, demokrati, indført i 1995 Grundloven er 15 år gammel Præsident: Dr. Bingu wa Mutharika 13 millioner indbyggere 75 % lever på landet hvor de ernærer sig ved landbrug 60 % af den samlede befolkning lever under fattigdomsgrænsen Over halvdelen af Malawis kvinder og 27 % af mændene er analfabeter Halvdelen af Malawis børn er under- eller fejlernæret

15 Forside / Intro Fakta Box om Malawi HIV/AIDS hyppighed 12 %. Ved Malawisøen det dobbelte. Ca. 1 million mennesker er HIV smittet 100.000 dør om året af HIV/AIDS relaterede sygdomme Der findes 108 læger til 13 millioner indbyggere Gennemsnitslevealderen for mennesker i Malawi er 43 år Der er ca. 700.000 mennesker over 60 år 850.000 børn er forældreløse

16 Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Carl Gustav skriver: Netop hjemvendt fra MTANGA VILLAGE ved Nkhotakota (nord for Salima) får I hermed en lille stak fotos. Jeg har besøgt AISHA ADINI, på omkring 60 år, som er bedstemor og ”mor” til sine fem forældreløse børnebørn, og HIV positiv. Børnene hedder STEFANO (dreng/13), ZAINABO (pige/9), DAUD (d/7), DORETHY (p/5) og VICKY (p/2). Det er en meget fattig familie og jeg fik bl.a. lov til at overvære torsdagens eneste måltid som én af Aishas døtre kom med. Aishas mand var bløder og døde for et par år siden.


Download ppt "Forside / Intro Y’s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Præsentation af regionsprojekt, Lunderskov Efterskole 27. august 2011 Regionsprojekt 2011/12 i samarbejde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google