Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan sikre du dig viden på det rigtige tidspunkt

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan sikre du dig viden på det rigtige tidspunkt"— Præsentationens transcript:

1 Hvordan sikre du dig viden på det rigtige tidspunkt
BIM Universe Hvordan sikre du dig viden på det rigtige tidspunkt

2 MOE firmakursus process
Opstartsmøde (video) Ønsker og kursusbehov, personer Kursusindhold dialog Skriftlig oplæg indhold, datoer og kursusflow Kurset Benyttet MOEs templates på kurserne Tilpasset løbende efter ønsker Statussnak En superbruger på 1. kursus Sikre at NTI udbyder kurset efter MOE forventninger Faste NTI medarbejder (hvis muligt) Kender MOEs processer og arbejdsmetoder Samme kursusholder til både Jylland og Sjælland Hvordan hjælp NTI Moe i gange med implementering af Revit, Vi startede med et informations møde, hvilke bestod af Kursusansvarlig og Revit Ekspert fra NTI, samt Moe’s superbruger Vivi og afdelings leder Søren. Mødet blev holdt som Video konference da Vivi og Søren sad i Århus. Under mødet drøftede vi indholdet af vores standard kurser i Revit og ude fra dette tilpasset et skræddersyet kursus forløb efter Moe’s ønsker og uddannelse behov. Der sendt vi et visuelt oplæg med forløbet’s indhold og varighed samt antal deltager og dato forslag. Her ser I et eksempel. Efter accept af oplægget så skulle Moe i gange. Underviseren tog udgangspunkt i Moe’s templates på alle kurser. Kurserne blev tilpasset løbende Vi altid anbefaler en af superbrugerne deltager på det første kursus for at sikre kurset møder forventninger, ændre indholdet hvis ønsket.

3 Fra ‘feature’ til proces
Kursuskoncept 2015 Fra ‘feature’ til proces

4 Fokus på produktet ( 2014) Revit Basis I (3 dage)
Revit Basis II (2 dage) Projektopstart og udveksling (1 dag) Family Opbygning (2 dage) Visuelle Studier (1 dag) Skitsering og disposition (1 dag) Armering I og II Analytisk model Stålkonstruktion I og II Store projekter …. BIM – AUTODESK - Revit Den aktuelle hverdag, på dagbærende tidspunkt – revit som værktøj til dette. Fra optegning til projektering Ny virkelighed 3D og BIM Kurser til 2014 – kom i gang ”tegne” i Revit Se hvad revit er og forså tankegangen 3 Dage et lille hus - hvordan man tegner og projektere i Revit Da vi i sin tid startede undervisning i Revit op, var vort fokus rettet mod det faktum, at med et så nyt produkt på markedet var det vigtigt, at holde fokus på at undervise vore kursisterne i den hverdag der var aktuel for dem på daværende tidspunkt….og det var at kunne anvende Revit som værktøj i hverdagen…..at formidle budskabet om den nye virkelighed som BIM og 3D tilbød…..at få blikket flyttet fra optegning til projektering. Derfor opbyggede vi - til og med version 2014) vore kursusmaterialer i Revit således, at de forskellige fag hurtigst muligt ville kunne komme i gang med at ”tegne” i Revit: (KLIK) Basis I. Kom og lær lidt omkring, hvad Revit er for en størrelse. En gennemgang af mulighederne for optegning i Revit. På 3 dage vil du være i stand til….nåja, at tegne et hus i teorien Basis II Kom lidt videre. Lær lidt om terræn, renovering, koordinering – noget af det vi ikke kunne nå på de første 3 dage En lang række kurser rettet mod både arkitekterne, konstruktionsingeniørerne og installationsingeniørerne – nogle fagspecifikke, andre fælles, men alle med det formål at give kursisten indblik i, hvordan man anvendte Revit, hvordan man tegnede/projekterede i Revit

5 Fokus på produktet ( 2014) Det var vigtigt at kunne arbejde i Revit
…at kunne tegne/projektere… …at kunne detaljere… …at kunne præsentere… …at kunne producere… …at kunne dokumentere… …at kunne eksportere… Det var vigtigt at kunne arbejde i Revit (NOTE - LÆG TRYK PÅ ”I”) (KLIK) Det var vigtigt at kunne arbejde i Revit, at kunne projektere i Revit, at kunne detaljere, producere og dokumentere i Revit – reelt set med de samme briller på, som man havde da produktet hed AutoCAD eksempelvis – der skulle (og skal) produceres tegninger. Revit kunne lette lidt af dette ved at være én fil, én database. Snit, skemaer, detaljer hang pludselig sammen….men i bund og grund skulle Revit kunne producere tegninger i 2D

6 Fokus på processen ( ) …det var vigtigt at kunne arbejde i Revit… …nu er det vigtigt at kunne samarbejde med Revit… Efterhånden som flere og flere projekterende fik Revit, oparbejdede viden og erfaring i Revit, begyndte at samarbejde, at dyrke BIM og modellerne – så begyndte kravene til NTI og vore kurser også at forandres…. (KLIK) …..for nu var det ikke mere kun et krav at kunne arbejde I Revit…. …men NU mere et ønske at kunne arbejde MED Revit….

7 Fokus på processen (2015 ) …at kunne samarbejde på tværs af fag…
…at kunne genbruge data… …at kunne skabe nye arbejdsprocesser… …at kunne gøre brug af mængder… …at kunne introducere andre værktøjer… Gennem årene er det blevet virkeligheden for mange af jer, at skulle kunne samarbejde omkring en Revit-model på tværs af faggrænser, flere modeller, BIM-modeller. I kan pludselig genbruge data vertikalt i jeres egne organisationer, men også samarbejde på tværs af firma- og fagskel omkring deling af data Det giver mulighed for nogle helt nye arbejdsprocesser i forhold til tidligere, optimering af arbejdsgange, nye arbejdsgange, og tanken om at kunne trække mængder m.m. ud af modellerne – enten på tidligt niveau som en indikator på retningen man går eller på sent niveau i forbindelse med tilbudsgivning… INFO - Endvidere udvides BIM-porteføljen nærmest dagligt med produkter som kan tilbyde nye muligheder i forbindelse med arbejdet med Revit.

8 Fokus på processen (2015 ) Simuleret virkelighed i kurserne
Nyt projekt… Eksisterende ideoplæg eller arkitektgrundlag… Oprettelse af model… Koordinering internt i projektgruppen… Koordinering på tværs af fag… Forandringer… Mængder m.m….. Udveksling… Udprint… NTI UDVIKLET med det nye kursuskoncept, at trække den forandrede virkelighed ind i vores kursuslokaler, at tilbyde kurser der på bedste vis simulere lige præcis den hverdag som I som kursisterne kommer hjem til efter endt kursus. Vi skal i gang med et nyt projekt – hvad gør vi? Hvor finder vi evt. grundlaget? Projektweb, Byggeweb, iBinder?? Der findes et ideoplæg – kan vi genbruge dele af dette eller skal de bygges op fra bunden igen? Hvordan opretter vi vægge, vinduer, døre? Hvad nu med worksharing, centralfiler og lokalfiler? Hvordan med koordineringen med eksempelvis konstruktionsingeniøren? Hvad siger han til det hele?? Forandringer i min model – hvordan får jeg disse formidlet til mine samarbejdsparter?? Hvad med deres forandringer – hvordan tjekker jeg disse i forhold til min model?? Mængder, skemaer – hvilke og hvor mange…og til hvem? Udveksling af data og tegninger Udprint af tegninger Alle disse spørgsmål er faktisk besvaret efter endt Basis kursus i vores nye kursuskoncept. Vi prøver at gribe fat i den virkelighed I møder, og så kommer vi med vores forslag til ‘best practice’ er den forbindelse.

9 Solibri, Navisworks, IFC, CCS
Fokus på processen ( ) Fælles BIM 2.0 Family Detaljer Renovering ARK MEP KON Solibri, Navisworks, IFC, CCS Basis kurser Alle projekter stater på baggrund af en ide – normalt en god ide. Alle vore basiskurser starter på baggrund af en konkurrenceprojekt – hvad skal vi igennem Vi prøver at simulere nogle forskellige workflows – her for arkitekten: Arkitekten starter op på baggrund af et konkurrenceprojekt Opbygger en generisk model, uden af tænke ret meget i bygbarhed, men med fokus på design og disponering – det går de første to kursusdage med, vel til og med informationsniveau 2. Så tager kursisten hjem – og har til opgave at færdiggøre den opstartede model til ugen efter, for på den måde at få oparbejdet lidt ‘erfaring/hands-on’. På 3. dagen opdateres modellen i forhold til ingeniørens tiltag – koordineres via projektweb (iBinder) – og modellen viderebearbejdes igennem informationsniveauerne. Igennem hele forløbet præsenteres vertikale produkter ifald dette anses for værende nødvendigt, og som en selvfølge integreres NTItools over hele linjen. Ingeniørens workflow er lidt anderledes: Der startes op ved at hente arkitektens generiske model ned og konkurrence ideen præsenteres Modulnet og etagehøjder hentes fra arkitektens model, og der udarbejdes en generisk konstruktionsmodel – igen til informationsniveau 2 Fælleskurserne er tværfaglige: To dage med family-opbygning – giver det helt grundlæggende kendskab til byggestenene i Reivt 1 dag med renovering – eet nyt tiltag der griber fat i den virkelighed der siger, at en stor del af projekterne rundt omkring reelt IKKE er nybyggeri, men renovering af eksisterende bygningsmasse og eller tilbygning til denne, og dette kan foregå ved hjælp af indskannede filer, 2D digitalt grundlag, punktskyer eller Revit-modeller – hvordan gribes sådan et projekt an? Det ser vi på her 2D-detaljer er også et nyt tiltag – 1 dag hvor vi dykker ned i mulighederne for udvikling af detaljer, families og genbrug på tværs af projekter. BIM 2.0 er ‘alt det andet’ (Forklar om kurserne i Solibri og Navisworks

10 Fokus på processen (2015 ) Revit Architecture Basis (2x2 dage)
Family basis (2 dage) Formgivning (1 dag) Terræn (1 dag) Visualisering (1 dag) Renovering (1 dag) 2D detaljering (1 dag) ….

11 Fokus på processen (2015 ) Revit Structure Basis (2x2 dage)
Robot Structure Analysis (3 dage) Family Basis (2 dage) Renovering (1 dag) 2D detaljering (1 dag) ….

12 Fokus på processen (2015 ) Revit MEP + MagiCAD Basis (2x2 dage)
Projektoptimering (2 dage) Family Basis (2 dage) Renovering (1 dag) MagiCAD – beregning (1 dag) MagiCAD – el (1 dag) MagiCAD – ventilation (1 dag) MagiCAD – vvs (1 dag) ….

13 Fokus på processen ( ) Solibri Basis (1 dag) Avanceret (1 dag)

14 Fokus på processen (2015 ) Navisworks Modelhåndtering (1 dag)
Tidsplaner og mængder (1 dag) Rendering og animation (1 dag) Kollision (1 dag)

15 Fokus på processen ( ) ”BIM koordinering for projekterende” – et forløb …en uddannelse i helheden… BIM overblik… Workflow i et BIM projekt… Indsigt i IKT dokumenter… Projektweb… Tilpasning af templates… Strukturering af modeller… Tilføjelse af klassifikationer… IFC informationer… Kollisionskontrol… Udveksling/samarbejde… Mængder på alle måder… Projektøkonomi… Udbudsportal… ”BIM koordinering for projekterende” er et helt nyt tiltag fra vores side der er lavet på baggrund af de erfaringer vi har i BIM implementeringsforløb. Vi har været eksterne konsulenter hos div skolder, hvor vi har haft god erfaring med vores ideer til konceptet, og derfor tilbyder vi efter sommerferien et lignende forløb for vore kunder – ikke 6 uger dog – men 4-5 koncentrerede dage hos NTI, hvor vi dykker ned i mange af de emner, problematikker, udfordringer som BIM processen byder på parallelt med projekteringen i Revit eller andre BIM-værktøjer (KLIK) Disse dage skal ses som et tilbud UDOVER vore andre kurser- en uddannelse i helheden Projekterende, BIM, og IKT Hvis du eller din kollega har brug for viden i stil med nogle eller alle disse emner, hvis I i dag sidder og kæmper med at finde hoved eller hale i lovgivning, bips, ccs…..så er denne uddannelse præcis det du/I har brug for. Det er ikke et kursus i Revit, men en uddannelse i at tilegne sig en bred viden omkring BIM, at oparbejde et helikopterperspektiv på hele processen og derved sikre tegnestuen mod uforudsete tvister igennem projektet

16


Download ppt "Hvordan sikre du dig viden på det rigtige tidspunkt"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google