Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008"— Præsentationens transcript:

1 Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008
Sikre Rastepladser Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008

2 Det betragtede område

3 Analysen Lokal, Regional og Transit Godstyper, -mængder og –værdier
Hvorfra og hvorhen Værdi for Chauffør, Vognmand, Speditør og Transportkøber Formålet 1 at vurdere markedsgrundlaget for Sikre Rastepladser i det betragtede område. Formål 2 At vurdere hvilke forretningsmuligheder der er i spil, herunder prisfølsomhed hos brugerne.

4 Strukturen Hvad er basiskonceptet?
Hvad er de mange mulige supplerende funktioner der funktionelt og kommercielt kan tilføjes? Hvad er en logisk struktur i opbygningen? Hvordan sikrer man ekspansionsmulighederne for kapacitet og supplerende funktioner i sit lay-out? Vi forventer at skitsere et koncept for en sikker rasteplads, der er modulariseret, og hvor det er muligt at tilføje supplerende funktioner efterhånden som der er kommerciel basis for dette. Det er væsentligt at sikre en høj grad af fleksibilitet, da udviklingen kan betyde at behov ændres væsentligt.

5 IT Systemet Hvad er basis funktionaliteten (Booking osv.)
Hvilke ”Long List” med yderligere features giver mening og økonomi. Hvad er mulighederne i forhold til at lave en Europæisk overordnet database med oplysninger, eller en struktureret informationsudveksling. Sikkerhedsproblematikken

6 Placeringen Ud fra de analyser af godsstrømme, arealbehov og andre betragtninger, vil vi pege på hvilke muligheder for lokalisering, der er i det betragtede område. Tæt på motorvejsnet Passende afstand til havne Tilstrækkelig plads, inklusive ekspansionsmuligheder Ingen følsomme naboer Sikkerhed Miljøaspekter Andre forhold

7 Investering Vi vil udarbejde et priskatalog for etableringen af de første trin af en sikker rasteplads. Dette bliver på overslagsniveau, og bliver i vid udstrækning baseret på enhedspriser og nøgletal. Det vil ikke desto mindre være et væsentligt værktøj i forhold til vurderingen af størrelsesordenen af en given investering i yderligere faciliteter.

8 Økonomien På basis af ovenstående udarbejdes en skitsemæssig ”Business Case” for en sikker rasteplads. Det vil være ”bedste mands bedste skøn” ud fra det stade vi befinder os på i dag. Følgende elementer vil blive inkluderet: Budget for investering og afskrivning, modulopdelt. Driftsbudget for ”Sikker Rasteplads” modulet og for udvidelser Indtægtsbudget for ”Sikker Rasteplads” modulet og for udvidelser Estimat for totaløkonomi og cash flow for hvad der vurderes som det mest interessante koncept. Følsomhedsanalyser, herunder effekt af ekstern support til investering eller drift.

9 Sponsorer til konceptudviklingen
Region Sjælland v/ Guldborgsund Kommune. (Ca. 40%) Scandlines (Ca. 10%) Grontmij / Carl Bro (Ca. 50%) Yderligere midler ville være særdeles velkomne.

10 Det konkrete projekt Cargo Syd
Undersøges som en separat, selvstændigt financieret aktivitet. Har faciliteter som lagerhotel, tankstation, spedition og toldklarering. Der er flere faciliteter på vej. Opfylder mange af de opstillede hypoteser for placering. Cargo Syd

11

12 Cargo Syd Interessenter
Erhvervsråd Lolland-Falster Politiet CODAN forsikring Sikkerhedsbranchen Guldborgsund Kommune 3F transport HTS Scandlines DTL EU ? Kontaktperson: Preben Emborg

13 Informationer Mange af de oplysninger vi skal bruge, har forretningsmæssig betydning for forskellige aktører, eller er oplysninger af sikkerhedsmæssig karakter, som ikke bør komme i hænderne på de forkerte. Det er derfor væsentligt at alle de er interesserede i dette koncept, bidrager med at skabe kontakter til nøglepersoner i virksomheder og myndigheder, der kan bidrage til at skabe det bedst mulige billede af basis for etableringen af en sikker rasteplads. Vi står inde for at ingen kontroversielle oplysninger kommer videre.

14 Kontakter Karsten Fick, Grontmij / Carl Bro, +45 27 23 65 44
Allan Munk, Erhvervsråd Lolland Falster,


Download ppt "Region Sjælland; Forbindelsen mod Syd 3. oktober 2008"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google