Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kom i gang med TV på nettet!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kom i gang med TV på nettet!"— Præsentationens transcript:

1 Kom i gang med TV på nettet!
DUF redaktionsweekend 28. marts, 2009   Kom i gang med TV på nettet!

2 Kom i gang med TV på nettet!
Jonas Kryger Hansen Journalist DR Før: Videnskabsquiz, Rabatten, SKUM-TV Nu: Ha’ Det Godt Kom i gang med TV på nettet!

3 Kom i gang med TV på nettet!
Dagens program : Formidling Fortælleformer, opbygning af TV-indslag, manuskript 11.30– 12.15: Optagelse Lyd, billede, interview, genveje og teknikker 12.30 – 14.00: Redigering og publicering Sådan virker programmet og sådan får du din video på hjemmesiden! Kom i gang med TV på nettet!

4 Kom i gang med TV på nettet!
Hvorfor TV på nettet? Unge ser mindre TV, netforbrug overgår tv-sening. (PHD Copenhagen undersøgelse 2008) 58 pct siger at net-tv er en god eller rigtig god idé. 3 pct svarer, at det er en dårlig idé. (Gallupundersøgelse interviewede)   Kom i gang med TV på nettet!

5 Hvad kan TV som skrift ikke kan?
Vise en stemning frem for bare at fortælle om den Give dig tre oplevelser i stedet for en: lyd, billeder OG tekst (speak) Enestående til at beVISE: Flyspottere: Kom i gang med TV på nettet!

6 Hvad gør et TV-indslag godt på nettet?
Vi vil se aben! Monkey Think, Robot Do vs. Abe-robot Der findes også ”spejderaber” som vi gerne vil se…… Kom i gang med TV på nettet!

7 Kom i gang med TV på nettet!
TV i ”Musikmarathon” Men… hvordan får vi seeren til at få en oplevelse ud af det? Kom i gang med TV på nettet!

8 Skelet til et TV-indslag
Kom i gang med TV på nettet!

9 Kom i gang med TV på nettet!
Berettermodellen Eksempel: Skum-TV fulgte med 23-årige Jacob til lægen for at finde ud af, om han stadig har kræft. Kom i gang med TV på nettet!

10 Jacob har kræft - berettemodellen
Kom i gang med TV på nettet!

11 Kom i gang med TV på nettet!
Setup / Payoff Setup: Har Jacob stadig kræft? (I starten lover du at besvare et spørgsmål for seeren) Payoff: Ja, Jacob har stadig kræft! (Du besvarer spørgsmålet for seeren til sidst) Kom i gang med TV på nettet!

12 Kom i gang med TV på nettet!
TV i ”Musikmarathon” Kom i gang med TV på nettet!

13 Mange andre former for net-TV
Videodagbog (personlig præg) Vox-pop (en masse folk svarer på samme spørgsmål) Sådan gør du eks ”Sådan virker dimsen” eks Og mange flere Kom i gang med TV på nettet!

14 Manuskript – din bedste ven når optager!
Er en garanti for at du får noget brugbart med hjem Sparer dig for at tænke for meget når du er på optagelse, men tvinger dig til at tænke over hvad du vil lave inden Svarer til at have en opskrift med ingredienser Kom i gang med TV på nettet!

15 Kom i gang med TV på nettet!
PAUSE – 15 min Om lidt – Optagelse med kamera: Mindre snak og mere action… (Dette er et setup) Kom i gang med TV på nettet!

16 Kom i gang med TV på nettet!
Optagelse - Tag et kamera - Sæt bånd i - Tænd for det Kom i gang med TV på nettet!

17 Tænk i forskellige beskæringer
Total: Halvtotal: Nær Billeder fra Film-x – håndbog i filmiske virkemidler Kom i gang med TV på nettet!

18 3 måder at tænke i clips når du optager
Undgå at få for korte klips: Tryk optag og tæl til fem – og begynd så. Samme i slutningen. Tænk over situationen du optager – hvilken beskæring egner den sig bedst til? Er noget rigtigt spændende, så skal du tæt på! Bed folk om at gøre tingene igen – du må godt! Kom i gang med TV på nettet!

19 Kom i gang med TV på nettet!
Bedre billeder Stå stille når du optager en scene, medmindre der er grund til du flytter dig. Flyt dig i stedet for at zoome, giver bedre billeder. Kameraets linse fungerer som et øje, så optag aldrig personer som har solen/en lampe i ryggen. Vi vil se deres ansigt. Kom i gang med TV på nettet!

20 Kom i gang med TV på nettet!
Lige lidt mere om lys Hiv din interviewperson ud i solen Indenfor er en arkitektlampe bedre end ingen lampe Sæt folk ved et vindue, så du gør brug af den smule lys som trods alt er i rummet Kom i gang med TV på nettet!

21 Kom i gang med TV på nettet!
Lyd Lav interview et sted hvor der ikke er baggrundsstøj. Er du i tvivl, så brug høretelefoner!!!! Tænk ikke kun i interviews – ting der laver en lyd eller folk som snakker sammen er også godt TV. Kom i gang med TV på nettet!

22 Kom i gang med TV på nettet!
Interview Fortæl din interviewperson, at det eneste han kan gøre galt er at kigge i kameraet. Han skal kigge på dig eller din makker som står ved siden af. Bare spørg om det samme igen hvis du ikke er tilfreds. Du hjælper både ham og dig. Stil åbne spørgsmål, der starter med HV, så du tvinger interviewpersonen til at sige mere end ”ja” eller ”nej” Kom i gang med TV på nettet!

23 Kom i gang med TV på nettet!
Interview Hovedsageligt to måder at interviewe på: Fast interview: Styrke: Kan klippes ind overalt Svaghed: Kan blive kedeligt eks. TV-avis Bevægelse: Styrke: Det lever, fordi ”nogen gør noget” Svaghed: Det kan ikke klippes ind overalt eks. Rotte-indslag Kom i gang med TV på nettet!

24 Kom i gang med TV på nettet!
Optagelse af sekvens Rex på Fillipinerne reparerer sin bil Du kan ikke klippe fra TOTAL til TOTAL. Der skal være NÆR eller i det mindste HALVTOTAL imellem. Kom i gang med TV på nettet!

25 Kom i gang med TV på nettet!
Udfordring! Gå ud og optag en sekvens Træk en cola i automaten Saml en blyant op fra bordet Åben en dør. Mindst fem forskellig klip! Skal bruges når vi redigerer om lidt. Kom i gang med TV på nettet!

26 Kom i gang med TV på nettet!
Om 15 min Redigering og publisering Rediger din video og få den på hjemmesiden Kom i gang med TV på nettet!

27 Kom i gang med TV på nettet!
Redigering Sæt overførselsledning i kamera og forbind det til computeren Åbn Windows Movie Maker eller i Movie Vælg ”Hent fra videoenhed” Kom i gang med TV på nettet!

28 Kom i gang med TV på nettet!
Redigering Det kan bedst læres ved at du dummer dig og bliver klogere!!! Det skal du kende efter i dag: Timeline ifht. storyboard  M = split TOOLS: Title (subtitle at bottom)  Effects: Slow Down, Speed up, Grayscale Clip --> Video --> Fade in/Fade out TOOLS: Take picture from preview Kom i gang med TV på nettet!

29 Kom i gang med TV på nettet!
Publisering Åbn og lav en konto Upload video Snup koden under og send den til din redaktør/indsæt den på din hjemmeside Kom i gang med TV på nettet!

30 Kom i gang med TV på nettet!
Tak for i dag Blev du forvirret? Laver du noget som du er blevet inspireret af her? Kom i gang med TV på nettet!

31 Kom i gang med TV på nettet!
Hvad betyder dette? Giv udtryk for din holdning til emnet med et overbevisende argument Opsummer de centrale punkter, som tilhørerne skal huske Kom i gang med TV på nettet!

32 Kom i gang med TV på nettet!
Næste trin Fortæl, hvilke handlinger tilhørerne skal udføre som opfølgning Fortæl, hvilke handlinger du selv skal udføre som opfølgning Kom i gang med TV på nettet!


Download ppt "Kom i gang med TV på nettet!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google