Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alaska 2006 14 – 30 / 6.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alaska 2006 14 – 30 / 6."— Præsentationens transcript:

1 Alaska 2006 14 – 30 / 6

2 Deltagere på turen: Michael Storm Knud Legaard Arne Jensen
Jan L. Nielsen Brian Jensen Per Muff

3 Optakten Forud for denne tur har vi afholdt nogle orienteringsmøder vedr. bl.a toldregler, vægtregler, fiskeregler i de floder vi skulle fiske i, samt andre praktiske ting. Jo tættere vi kommer afrejsedagen jo mere stiger forventningerne. Der er vist ingen tvivl om, at vi alle glæder os utroligt meget. Per og Jan skal afsted for 4. gang, Knud for 3. gang, så vi glæder os til at gense de forskellige fiskepladser. Arne og Brian er med for første gang, så de glæder sig bare til det hele, ”har vi 3 gamle fortalt det der var sandt, eller har vi overdrevet en lille smule”?? Michael har tidl. været i Alaska, sammen med Per og Jan, men det var på en anden tur, så han ved lidt om hvad der venter ham, men han er bestemt også spændt. Endelig er vi nået frem til afrejsedagen:

4 14/6 Alle undtagen Knud tager toget til København, hvor vi skal overnatte på vandrerhjem. Vi tager pænt afsked med vores koner. Vi når næppe ud af Esbjerg Hovedbanegaard inden det hjemlige er glemt, og snakken går på det der venter os, kampen mod laksen Vi har set på nogle laksestatistikker med opgangen af rødlaks. Det ser ikke godt ud. Der har også været mindre godt vejr i Alaska, og dette har tilsyneladende forskudt lakseopgangen i ca. 1 uge , ØV. Vi ankommer til vandrerhjemmet, og ser lige en af de indledende foldboldkampe ved VM, hvorefter vi går i seng. Jeg skal lige love for, at 5 mand i et værelse er svært. Den ene snorker mere end den anden. Nogle er natpissere, og render oppe flere gange, og jeg selv, har svært ved at sove. Kl står jeg op. Vi kan lige så godt vænne os til dette, idet vi jo de næste 17 døgn skal leve sammen i en mobilhome.

5 15/6 Ca ankommer Knud og incl. 1 taxa begiver vi os til lufthavnen. Der er mange mennesker der skal flyve denne dag. Der har lige været en international Rotary konference i København med deltagere, og det ser ud til, at de alle skal hjem i dag. Efter en lang indtjekning flyver vi til Paris. Her har vi en ventetid på 1½ time, troede vi, inden vi skal videre til Chicargo. Desværre var vi af flere årsager forsinket ved ankomsten til Paris, og dette skulle vise sig at få flere uheldige følger. Vi skynder os gennem alt sikkerhedskontrol til vores næste fly. Efter 11. sept er dette dog ikke sådan lige til. 3 af os, blev tilbageholdt idet sikkerhedskontrollen ville gennemse, hvad vi havde i vores håndbagage (vores rygsækstol). De var meget forundret over, hvad det var for noget vi havde på specielt vores fluehjul. Var det tandtråd, spurgte de Michael om. Hvor store mellemrum synes de lige han har mellem tænderne. Nå men vi fik da det hele med uden problemer. Desværre havde dette tjek taget den sidste tid vi havde, så vi var 5 min. forsinket til indtjekning til næste fly. Der var ikke noget at gøre, vi kom ikke med før næste afgang. Næste afgang var om 24 timer. Efter ca. 2 timers skænderi med en sindssyg Franskmand, som ville sende os til USA af en sindssyg omvej, for så at skulle vente derover i yderligere 24 timer, fik vi en overnatning i lufthavnen. Der røg der 1 fiskedag, ØV

6 16/6 Afgang fra Paris. Igennem den samme problematiske sikkerhedskontrol. Denne gang gik det dog galt. Igen var vi 3 mand som skulle have gennemrodet vores rygsækstol. 2 gik videre, men Michael kunne ikke få lov til at indføre fiskehjul, samt disse mærkelige tandtråde. Det bevirkede, at han måtte sende rygsækstolen som ekstra bagage: pris 125 Euro. Tro I Michael var gal, og Knud som hjalp ham var bestemt ikke mindre gal. Her var vi 5 mand som alle var kommet igennem med det samme fiskeudstyr, og så er der 1 mand som ikke må????? Flyveturen gik uproblematisk til Chicargo og derfra videre til Anchorage – Alaska we are back . Vores uheld er dog ikke stoppet endnu. Vi mangler 1 stk. bagage. Det er et fiskerør tilhørende Brian. Den er havnet et andet sted, så den ser vi først nogle dage senere. Vi tager 2 taxi til vores mobilhome, og går i seng. Denne nat hører jeg ingen der snorker, der har sikkert været det, men alle er trætte.

7 17/6 Vi står tidligt op, og ca får vi lavet papirerne på vores hjem de næste 15 dage, en dejlig mobilhome. Afgang til fiske forretningerne, nu skal der handles fiskegrej m.v og indløses fisketegn. Arne og Brian er ved at gå bagover over disse store grejbutikker, hvor skal vi starte og hvor skal vi slutte??? Hvad skal vi købe, og hvor meget skal der bruges?? Spørgsmålene er mange, men vi skal videre, der skal også indkøbes noget mad og drikkevarer, og vi venter alle på det vi er kommet for, kontakten med laksen. Kl er der afgang mod Kenai, og efter en utrolig smuk køretur ankommer vi kl til vores første fiskeplads. Vi finder en plads på ”campingpladsen” og pakker ud. Der gøres klar til nogle timers fiskeri efter rødlaks. Der er mange mennesker ved floden, og vandstanden er meget høj. Vi fisker indtil kl. ca og alle fanger fisk. I alt hjemtager vi 16 rødlaks, og der genudsættes også en del fisk. Det er et utroligt spændende laksefiskeri. Vi fisker med eenhåndsfluestang i et meget strømfyldt vand, og rødlaksen, som vejer ca. 2,5 kg – 3,2 kg., giver en rigtigt god og sjov fight. Kl. ca samler Knud vores indkøbte grill, og vi får friskfanget røget laks, utrolig dejligt. Aftenen sluttes af med 1 god cognac eller 2. Alt om dårlige laksestatistikker er glemt. Vi går alle trætte, men glade i seng.

8 18/6 Efter endt morgenmad, går turen igen til floden. Michael er ikke helt rask, så han foretrækker at blive i sengen. Synd for ham. Vi fisker hele formiddagen, og hjemtager hver 2 rødlaks, og genudsætter en del. Vi går til frokost. Mobilhomen står 3 min gang fra floden. Efter endt frokost skal vi igen af sted efter rødlaks. Michael er blevet inspireret, efter det han har set og hørt om vores fangster og oplevelser, så han går med. Desværre når Michael aldrig at fiske, han er stadigvæk syg, og efter kort tid bevæger ham sig tilbage til sengen. Vi andre er begyndt at blive lidt bekymrede for ham. Vi fisker nogle timer og efter at have genudsat en del laks, tager vi hver 1 med hjem. Der må max. hjemtages 3 rødlaks pr. dag, så vi har det vi må have. Vi går mod vores mobilhome. Da vi kommer frem, dukker der 2 op fra Fish and Game, de vil gerne kontrollerer vores fiskekort, og ikke mindst vores fangster. Vi er lidt på den, idet vi jo har 16 laks fra aftenen i forvejen, og disse laks er ikke helt frosset ind, hvilket reglerne foreskriver. Det lykkedes dog at overbevise dem om, at vi har rent mel i posen. En væsentlig årsag hertil er, at vi dagligt nedskriver hvad vi har fanget, samt at vi skriver vores navn på alle de poser vi pakker fiskene ind i. Vi blev bedt om straks at køre til et frysehus med vores fisk. Det var i øvrigt også det vi var på vej til, idet vi nu skulle videre til Russian River. Til orientering kan oplyses, vi havde ikke flere fisk end vi måtte. Vi ankommer til Russian River, ca. 20 min kørsel fra Kenai River, kl. ca Efter aftensmad og 1 cognac eller 2, går vi i seng.

9 Rødlaks

10 19/6 Kl går vi mod floden for at fiske rødlaks. Idet der ikke er plads på den øvre campingpladsen må vi nøjes med at være på den nedre ”overloaded plads. Dette betyder, at vi har ca. 30 min. gang, med mindre vi er heldige og få stoppet en pick-up, og dette lykkedes dog for det meste. Vi fisker lige neden for campingpladsen. Floden er her meget mere strømfyldt og noget mindre end Kenai River. Dette giver en noget mere spændende fight med laksen. Der er rigtig mange fisk, og alle har det herligt, ja selv Michael er blevet nogenlunde frisk. Vi hjemtager alle vores 3 laks, og til aften får vi en god T-Bone steak med kartoffelmos og en god flaske rødvin eller 2. Aftenen sluttes af med is og 1 cognac eller 2.

11 20/6 I dag skal vi op til vandfaldet. Det er her rødlaksen samles for enten at forcerer faldet, eller benytte laksetrappen. Vejen op til vandfaldet er lang. Det tager ca. 2 timer med fuld oppakning, men det er alligevel en dejlig tur, med en utrolig smuk natur. Hvis man ikke er i stand til at nyde dette, ja så er der noget galt med én. På vejen op snakker vi med nogle, som er på vej tilbage, og de fortæller, at vi skal passe på, idet der tidl. på dagen er set en stor grizzlybjørn i nærheden. Ved faldet er der mange laks, så vi står og tager nogle billeder og video. Derefter vandrer vi nedstrøms til den første pool, hvor der må fiskes. Vi er ikke alene, men det kan godt forståes, med alle de laks der er her. Vandet er meget klart og strømfyldt. Efter et par timer og mange genudsatte laks, vandrer vi videre nedstrøms til vi støder på en ny god pool. Her fisker vi også et par timer, og der bliver hjemtaget nogle fisk. Resten genudsættes. Vi fortsætter videre nedstøms. Pludselig råber Per ”Bjørn” . På den modsatte side står der en stor grizzly, og den springer i floden og svømmer over på vores side. Den er ikke mere end ca. 100 meter væk. Gode råde er dyre, hvad gør vi. Vi bliver stående og afventer, går den op mod os, eller forsvinder den bare ind i skoven? Snakken går livligt, og efter ca. 30. min fortsætter vi, parate med begge peberspray. Vi ser ikke mere til bjørnen. Vi fortsætter ned til fiskepladsen fra dagen før. Der er mange mennesker, men vi finder alligevel en fiskeplads. Der fanges ikke så mange fisk i dag, laksen er ikke lige her i stort tal. Vi fanger dog de fisk vi mangler, og går herefter tilbage til lejren. Får noget godt at spise og 1 cognac eller 2.

12 Helleflynder

13 21-22/6 Nu skal vi på en delt tur. Vi kører sydpå til Kasilof, hvor Michael, Arne og Brian skal fiske kongelaks. Per, Knud og Jan skal videre sydpå til Nilnilchick for at fange helleflynder. Den er det fint vejr, og på havet har vi en god tur. Vi oplever bl.a. at se en del springende rødlaks ved stranden, lige inden vi sejler ud. På havet ser vi en stor hval. Det er utroligt smukt med sneklædte bjerge omkring os, og en vulkan som er aktiv, dog kun i sit indre, men der kommer en del røg op af den. Vi fanget nogle helleflynder, men de er ikke ret store. Ved Kasilof fanges der ikke ret meget, det er meget dødt. Brian har dog held til at lande hans første kongelaks. Michael har det igen ikke ret godt. Den er vejret blevet noget anderledes. Det blæser og regner. På havet er vi i alt 6 mand ombord, men stille og roligt er det kun Per og Jan, som er i stand til at fiske. De andre hjælper til med at forfodre. Knud har aldrig før været søsyg, så det kom noget bag på ham. Første gang han måtte hænge ud over rælingen og ofre sig, sagde han pænt, undskyld. Jan og Per fik en travl dag, der var flere fisk i dag, og der var flere stænger at passe. Vi fange de fisk vi selv måtte tage med hjem, max. 2 helleflynder pr. person, samt det de andre ikke kunne fange. Alle fik dermed 2 fisk med hjem, og var glade. Michael var blevet mere syg, så han var ikke i stand til at tage med de andre til floden, så han lå i sengen. Ved Kasilof, var de glade da vi kom tilbage. Det havde regnet en del, og da vi jo havde mobilhomen, havde de ingen steder at være, andet end ved floden. Det var stadigvæk meget dødt, men lidt kontakt med laksen havde de dog haft. Kl besluttede vi os for at køre nordpå til Kinai River, hvor vi havde været før. Dette skulle vise sig at være en god beslutning. Vi ankommer ca og gør straks klar til at fiske. Da vi kommer ned til floder, viser det sig, at der er en grizzlybjørn med 2 unger. De går ca. 100 meter fra os. Der er mange mennesker, hvilket gør os mindre nervøse. Alle fisker og fanger laks, men stille og roligt bevæger den ene bjørn sig op mod os, så vi bliver mere og mere fortrængt fra floden. Bjørnene fanger de fiskekadaver, som vi smider i vandet. Det er således, at laksen fileteres ved floden, og affaldet smides i vandet. Det nyder bl.a. bjørnene godt af. Til sidst lukkes fiskepladsen af en fra Wildlife. For alle var det en utrolig stor oplevelse, at være så tæt på vilde bjørne i naturen. Vi tager nogle fisk med tilbage til mobilhomen, får noget dejligt mad, lidt rødvin og 1 cognac eller 2. Alle går glade i seng, selv Michael er ved at have det bedre. Vi var ellers begyndt at snakke om at få ham til læge.

14 BJØRN

15 23/6 Efter morgenmad kører vi til frysehuset, hvor vores fisk er, og fortsætter derefter til Anchorage. Her skal vores fisk så ind på et andet frysehus, indtil vi skal hjem igen. Der foretages lige nogle indkøb hos grejbutikken. Herefter går det nordpå til Talketna. Nu skal vi fiske efter kongelaks i Clear Creek i 5 dage. Vi har hjemmefra bestilt drop-off. Det vil sige, at vi sejles ud til Clear Creek om morgenen og afhentes igen til aften, så alt er tilrettelagt. På vejen nordpå foretages der nogle indkøb af mad og drikkevarer, samt indtages en lækker grillkylling ved Fred Mayer. Snakken går livligt undervejs. Nu er det noget anden fisk vi skal fiske efter. Her drejer det sig om de store kongelaks, som kan blive op til 100 pund. Enhåndsfluestangen skal skiftes ud med en god 10 fods stang, og noget meget kraftig fiskeline. Arne og Brian griner noget af mit 0,45 fletline. Murersnor kalder de det. Knud bruger en 80 punds forfang, hvilket de heller ikke helt kan forholde sig til, men de bliver klogere. Ca ankommer vi til Talketna. Der er her tale om en lille by ”ved verdens ende” Byen ligger ikke langt fra det største bjerg i USA – Mount McKinley på meter. Et utroligt smukt syn. Når først du er ankommet til Talketna, går vejen ikke længere, og du føler dig henført til år Vi går en tur i byen, får en enkelt øl, og går hjem til campingpladsen og får mad. Campingpladsen her, er en rigtig campingplads med 3 baderum, det er dejligt. Efter 1 cognac eller 2, går vi i seng.

16 24/6 Efter endt morgenmad kører vi til det sted, hvor vi skal sejles ud fra. Det tager ca. 20 min, at sejle til Clear Creek. Sejlturen i sig selv, er spændende. Floden vi sejler på snor sig meget, og det flyder med store væltede træer, så det er vigtigt at være lokalkendt. Vi bliver sat af på det aftalte sted, og så er det ellers til fods mod den fiskeplads vi havde så meget godt fiskeri fra i Vandstanden er meget høj, ca. 50 cm – 75 cm for høj, det har regnet en del. Dette betyder, at vi ikke kan komme over på den ”rigtige” side af elven. Vi vil gerne over på det flade vand, og så fiske over i hullerne. Per og Michael starter med at fange nogle kongelaks ved en god fiskeplads, vi andre fortsætter lidt længere op af floden. Her stiller vi os ud på en stor trærod, som stikker ca. 3 meter ud i vandet. Der ligger 4 væltede træer her, men det er et af de bedste huller, så vi vil fiske her, uanset hvilke besværligheder dette giver os, og dem får vi mange af. Michael fanger en kongelaks på 7,5 kg. på en Mepps 5, og den vælger han at beholde. Når man har fanget en kongelaks, må der ikke mere fiskes efter kongelaks den dag. Dog må han fiske efter regbueørreder. Vi mister og fanger alle nogle fisk. Efter en god dag er resultatet, at Michael, Knud og Jan hjemtager hver en laks. Vi afhentes på det aftalte tidspunkt. Alle får sig et velfortjent bad, og vi går en tur ind i byen, får en øl og lidt ”snolder”. Herefter laver vi aftensmad, får 1 cognac eller 2, og går i seng.

17 25/6 Samme procedure som dagen før. Vandet er ikke faldet, så vi må fortsætte på ”den forkerte side”. Der bliver i dag nogle rigtig gode fights, med nogle store Kings. Desværre går laksen ofte ind under træerne, og over træerne igen på tilbagevejen til standpladsen. Dette betyder, at må forsøge at få fiskestangen under træerne, hvilket er meget besværligt. Vi fanger alle laks, og alle mister laks. Det er typisk laks over 10 kg., som vi mister. Disse store laks trækker typisk nedstrøms. Vi kan så vælge at prøve på at holde dem i hullet, eller vi kan følge med dem, ca. 500 meter nedstrøms. Uanset hvad vi gør, mister vi ca. 90% af disse laks. Det giver dog nogle sjove episoder, og alle har en rigtig god dag. Der hjemtages 2 laks denne dag. Vi slutter dagen med 1 cognac eller 2.

18 26/6 Vi er blevet enige om at prøve noget andet. Vi har hørt, at der er godt gang i den ved Deshka River, så vi kører ned til udsejlingsstedet. Desværre er vi ikke de eneste der har hørt, at der er gang i den her. Der er fuld booket op de næste 3 dage. Vi beslutter os så for at gøre stop ved Willow Creek. Dette er en flod, som kun er åbent i 3 week-ender pr. sæson. I dag er det søndag, så vi prøver. Willow er en utrolig spændende lille flod, med mange små bifloder. Vi har i 2002 og 2004 haft nogle rigtig gode fiskedage her. Desværre er floden her også meget høj, og vi får ikke det forventede fiskeri. Brian fanger en kongelaks på 3,2 kg, som nænsomt genudsættes. Jan fanger 1 rengbueørred. Denne hjemtages til aftensmad. Efter ca. 3 timer bliver vi enige om, at tage tilbage til Talketna, og blive sejlet ud til Clear Creek. Vi kan få en ½ dag her, og det er bedre end intet. Dette var dog et godt valg. Der er mange fisk, og vandstanden er faldet. Dog ikke så meget, at vi kan krydse floden. Nu kan vi dog flere steder se bunden. Det betyder, at vi kan se hvor laksen står, så nu har vi virkelig noget at fiske efter. Brian får et rigtigt godt hug. Han prøver at holde fisken i hullet. Dette går godt i starten, men som så ofte før, kan vi ikke holde disse store laks, de vil nedstrøms. Modvilligt må Brian følge med. Det er ikke bare lige sådan, at følge med. Der skal forceres flere store væltede træer, som har trætoppen langt ud over elven. Stangen skal ind inder træerne, og vi skal løbe gennem bregner, som er højere end os selv. Ca meter nedstrøms, er der en nogenlunde rolig plads. Herfra er det muligt at fighte laksen. Brian kæmper bravt, og laksen tager nogle gode spring ud af vandet. Lokale guider skønner den til at være 45 pund. Brian har godt styr på det, tror han. Brian er vant til at fange mange fisk, også store laks. Dette både i Danmark og Norge, men kongelaks er altså noget andet. Her er det den der bestemmer, og stille og roligt trækker den nedstrøms i stryget. Michael og Jan har lånt et fangstnet, vi plejer ellers altid at håndlande, og følger med laksen. Den trækker ned i et utroligt strømfyldt vand, og efter ca. 120 meter og 35 min. fight, siger laksen tak for kampen, sprænger linen, og er væk. Herefter er Brian og Arne interesseret i noget af Knud`s 80 punds line. Tak for kaffe. Pludselig er der en som råber Bjørn. En lokal guide kommer gående ned mod os, ca. 75 meter fra os, da han overrasker en bjørn inde i de høje bregner. Det er en sortbjørn, som straks springer i vandet, og svømmer over på den anden side. Vi ser ikke mere til bjørnen. Det er i øvrigt inde i disse bregner, vi foretager vores toiletbesøg. Guiden fortæller os, at det er her bjørnene sover om dagen. Fremover har vi en peberspray med på toilet. Det gode fiskeri fortsætter, og vi har nogle gode fights. Jan får en god fisk på. Endnu engang 500 meter nedover. Fisken trækker hårdt, og Jan holder den meget hårdt. Dette kan lade sig gøre, med 0,45 fletline og 80 pund forfang. Desværre holdes fisken så hårdt, at stangen med et stort brag knækker. Med den inderste del af stangen, og en bøjet inderste øje, fortsætter fighten. Desværre er overmagten for stor. Laksen vikler sig ind under et træ på modsatte side, så der er ikke andet at gøre, end sprænge linen. Der hjemtages også laks denne dag. Forventningerne til næste dag er store. Vejret er blevet rigtig godt, og vandstanden er nedadgående. Som sædvanligt indtager vi en lækker middag, og som sædvanligt bliver denne middag lavet på vores grill af mesterkokken Knud. Vi afslutter aftenen med is og 1 cognac eller 2.

19 27/6 Næstsidste fiskedag. Tiden er gået godt, men hurtigt. Vi har det godt med hinanden, og det er bare dejligt. Får en god morgenmad, og så af sted til laksen. Vi har alle nogle rigtig gode fights. Dagens højdepunkt må være en af Brians fights. Laksen vikler sig 2 gange rundt om en træstamme. Nu da Brian benytter 80 punds forfang, springer linen ikke så let. Jan finder en god kæp, som han vikler linen rundt om. Hefter klipper vi linen over ved Brians fiskestang, og Jan holder laksen på kæppen. Vi vikler linen fri af træstammen, og binder linen fast til fiskestangen igen. Herefter kan Brian fortsætte kampen. Desværre er linen ikke sluppet helt fri af træstammen, og efter en tid skæres linen over. Jan fanger en god fisk på 9,4 kg, som beholdes. Herefter skal der fiskes efter regnbuer, på eenhåndsfluestang. Der er nogle virkelig gode regnbuer her. Det lykkes Jan at fange en på 63 cm og 2,6 kg. Fisken hjemtages til aftensmad, og røges på grill. Virkelig en delikatesse. Der hjemtages i alt 3 kongelaks. Per har fået en på 10,4 kg = Knuds største. Dette bliver de 2 største vi får på turen. Vi afslutter aftenen med 1 cognac eller 2.

20 Kongelaks

21 28/6 Sidste dag, snøft, snøft. Jeg har det skidt med snart, at skulle forlade dette dejlige land. Naturligvis glæder jeg mig til at komme hjem til min kone, men Alaska er blevet en besættelse for mig. Vi sejles ud for sidste gang. Der er kommet nye fisk op, så vi får en rigtig god dag, desværre kan vi stadigvæk ikke komme over på den anden side, men pyt. Dagen kommer til at ligne de forgangne. Mange store laks trækker nedstrøms, vikler sig ind i træstammerne og mistes. Vi har igen en god dag, det er blevet rigtig varmt, og vi nyder det. Der hjemtages 4 kongelaks. Arne og Brian har besluttet, at de ikke vil hjemtage kongelaks, de har nok af rødlaks. Om aftenen ringer jeg hjem til min kone. Desværre har vi haft indbrud i nattens løb, mens hun lå og sov. Dette sætter en dæmper på resten af min tur, nu længes jeg hjem. Vi pakker sammen og kører til Anchorage. Her overnatter vi i vores mobilhome for sidste gang på parkeringspladsen ved Parkwood-Inn. Som sædvanligt får vi 1 cognac eller 2, og går i seng.

22 29/6 Står tidligt op. Der skal hentes fisk ved frysehuset i Anchorage, hvorefter de skal ned i kummefryseren på Parkwood-Inn. Herefter når vi lige den sidste tur i grejbutikken, der skal lige noget billigt grej med hjem. Hurtigt videre hen og aflever mobilhomen, og så er det tid til at tage DownTown. Anchorage er en dejlig by, og også her er der nogle grejbutikker der skal endevendes. Vi indtager en øl og en dejlig hotdog. Efter nogle timer går det hjem på hotellet. Alle får et dejligt bad, inden turen skal til vores foretrukne sted af indtage det sidste aftensmåltid, HOOTERS. Dette er blevet en tradition, idet personalet (læs piger) skal have nogle ganske særlige mål, for at blive ansat. I kan selv tænke på hvad disse mål er, men det er normalt meget flotte piger. Desværre er standarden faldet meget, både maden og personalet er blevet ringere. Vi går en lille tur, og ser fiskeopgangen i en lille bæk. Arne, Brian og Michael går hjem i seng. Vi 3 andre slutter af med et par kander øl. Der er ikke mere cognac.

23 30/6 Kl er der afgang til lufthavnen. Forud for dette, skulle vi bruge ca. 20 min på at pakke vores kasser med fisk. Vi har ikke plads til det hele, så vi må efterlade både helleflynder og rødlaks, til stor glæde for hotelpersonalet. Alt fungerer perfekt i lufthavnen, for en gangs skyld. Flyveturen hjem går over Los Angeles, Paris og København. Knud afhentes af Hanne. Vi andre, skal med toget til Esbjerg. Med den bagage vi har, er det ikke sjovt, at skulle skifte perron på hovedbanegården, når elevatoren og den rullende trappe ikke virker. Vi har hver en stor kuffert, ca. 30 kg. 1 kasse med fisk, ca. 30 kg. 1 rygsækstol, godt fyldt op, samt nogle poser. Kl. ca ankommer vi til Esbjerg, og bliver alle godt modtaget med kys og kram. Turen 2006 er slut. Igen har det været en god tur. Holdet har fungeret fint sammen. Ingen skænderier eller lign. Vi ser frem til 2009, hvor næste tur skal foregå.

24 Jan Lykkegaard Nielsen
Fangst statistik Holdets samlede fangst blev: Fangede 183 rødlaks, 122 blev genudsat og 61 blev taget med hjem Fangede 36 kongelaks, 24 blev genudsat og 12 blev taget med hjem Vi mistede 78 kongelaks samt et utal af rødlaks. Redaktør Jan Lykkegaard Nielsen


Download ppt "Alaska 2006 14 – 30 / 6."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google