Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Deltagernes projektformål

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Deltagernes projektformål"— Præsentationens transcript:

1 Deltagernes projektformål
Oktober 2012

2 Ultralydsskanning af lunger hos akut indlagte børn med mulig lungebetændelse
Formålet med studiet er at undersøge, om bedside ultralyd foretaget af en læge med basal ultralydserfaring er lige så godt som røntgen af thorax til at diagnosticere lungebetændelse hos børn

3 Vægttab ved primær og sekundær Gastric By-pass
Retrospektivt at opgøre om sekundær Gastric By-pass (pga manglende vægttab efter primær Gastric Banding) har samme effekt på BMI som primær Gastric By-pass. effekten på HbA1C hos diabetikere de perioperative komplikationer (blødning, infektion, reoperation og konvertering fra lap. Til åben kir.)

4 Nedsat nyrefunktion påvist ved renografi hos patienter med CT-verificeret hydronefrose
Formål: at undersøge hos patienter med afløbshindring pga nyresten, hvorvidt CT-verificerede, signifikante hydronefroser/afløbshindringer fra nyrerne er sammenfaldende med påvisning af nedsat nyrefunktion ved renografiens

5 Formål: Et observationelt studie hvor formålet er at undersøge kognition og depressive symptomer hos patienter i vedligeholdelses elektrostimulationsbehandling (maintenance electroconvulsive therapy), mECT før og efter et kontrolleret ophør af mECT.

6 Overlevelse efter pallierende strålebehandling – Er vi gode nok til at vurdere restlevetid?
Formål: Hovedformål: 1. At fastlægge 3-månedersoverlevelsen retrospektivt for onkologiske patienter med solide tumorer, der har modtaget pallierende strålebehandling i perioden på onkologisk afdeling, Herlev Hospital Underformål: 2. At analysere om der er forskel i restlevetid i forhold til nedenstående parametre med henblik på at vurdere om disse parametre kan bruges til at estimere restlevetid og dermed hjælpe lægen til at vurdere om patienten vil have gavn af pallierende strålebehandling. Cancerdiagnose og stadie Metastaselokalisation (på strålebehandlingstidspunkt) Tid mellem diagnose og pallierende stråleterapi Comorbiditet Alder Indikation for pallierende stråleterapi (CNS (stereotaksi/helhjerne), smertelindrende, MTS/truende MTS, hæmostaserende, mindske vækst) 3. Bestemme dødsårsag Hypotese: Et unødigt stort antal patienter behandles med pallierende strålebehandling, som de ikke har gavn af, da deres målte restlevetid er kortere end estimeret ved ordination af strålebehandling. Den lægelige vurdering af forventet restlevetid kan optimereres ved øget fokus på cancerstatus og comorbiditet.

7 Pindepleje ved ekstern fixation af Colles fraktur
Hos voksne behandlet med ekstern fiksation af Colles’ fraktur, i et prospektivt, randomiseret studie at sammenligne hyppigheden af postoperativ infektion omkring pindene, når der foretages pindepleje én gang om ugen i stedet for dagligt.

8 Titel: Sammenligning af 2005 og 2010 McDonald magnetisk resonans (MR) kriterier for dissemineret sklerose Formål: At undersøge hvor mange patienter, som opfylder MR kriterierne for dissemineret sclerose ved anvendelse af de nye reviderede 2010 McDonalds kriterier og ved anvendelse af de hidtidige 2005 kriterier. Hypotese: Hypotesen er, at en del flere patienter opfylder MR kriterierne for dissemineret sclerose ved anvendelse af de nye, reviderede kriterier end ved brug af de gamle kriterier og at de nye MR kriterier medfører en bedre og tidligere diagnostik af sclerose patienter.

9 Formålet med den aktuelle undersøgelse er at sammenligne morfika-forbruget efter transversus abdominis plane (TAP) -blok anlagt med 0,75 % ropivacain i forhold til placebo hos patienter, der har fået foretaget abdominal hysterektomi Det er vores hypotese at ultralydsvejledt TAP-blok med 2 x 20 ml ropivacain kan reducere postoperative smerter og morfika-behov i forhold til placebo (NaCl) hos patienter, der har fået foretaget abdominal hysterektomi.

10 Formål: Retrospektivt at undersøge betydningen af syre-baseforstyrrelser for mortalitet under indlæggelse blandt patienter indlagt via akutmodtagelsen på Hillerød hospital. Hypotese: Syre-baseforstyrrelser målt på indlæggelsestidspunktet har en selvstændig prediktiv værdi for risikoen for in-hospital mortalitet.

11 Formål ved vores undersøgelse er:
At retrospektivt undersøgelse patient-tilfredshed efter henholdsvis THD operation (Transanal hæmorrhoidal dearterilization) og Milligan-Morgan operation. At opgøre komplikationer ved TDH operation og Milligan-Morgan operation: Graden af postoperative smerter, - Længde af sygemeldings periode, - Blødnings episoder, - Recidiv-operationer, - Akut postoperativ urinretention, - Komplikation til afføring (inkontinens/anal stenose) og Prolaps-raten Hypotese: Vi tror at patienter, der blev opereret med THD-operation er mere tilfredse, da de har mindre smerter, kortere sygemeldings periode, færre blødnings episoder end de patienter, der blev opereret med den traditionelle åben Milligan-Morgan operation og derfor THD operation skal foretrækkes ved kirurgisk behandling af grad 3-4 hæmorrhoider.

12 Overall survival(OS) og recidivrisiko(RR) hos patienter med primær CNS lymfom(PCNSL) behandlet med HD-MTX/CNSBONN/MVBPCNS i perioden Formål: På baggrund af prospektivt indsamlet data for perioden år fra lyfo-databasen at foretage retrospektiv bestemmelse af OS(primær endepunkt) og RR(sekundær endepunkt) hos danske ptt. med PCNSL afhængig af kemoregime: HD-MTX vs CNSBONN vs MVBPCNS. Problemstilling/hypotese: er der foreskel i OS og RR.

13 Formål: Ved et litteraturstudie at undersøge om brugen af ketamin i mono eller kombinationsanæstesi er forbundet med en bedre antidepressiv effekt ved ECT behandlinger i forhold til konventionel anæstesi. Hypotese: Brug af ketamin i mono eller kombinationsbehandling til anæstesi ved ECT behandlinger giver en bedre antidepressiv effekt.

14 Formål: I et registerstude (DKK) at undersøge betydningen af lægemiddelinteraktioner for virkningsvarigheden af succinylcholin blandt patienter uden påviselig genetisk årsag til forlænget virkning. Hypotese: Lægemiddelinteraktioner har betydning for virkningsvarigheden af succinylcholin hos patienter uden påviste genetiske ændringer i BChE.


Download ppt "Deltagernes projektformål"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google