Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Malt og Maltning Temaaften #1:. © 2007 Maltbyg Maltbyg = malt sorter der egner sig godt til maltning  Spiringsevne, udbytte & smag Generelle krav til.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Malt og Maltning Temaaften #1:. © 2007 Maltbyg Maltbyg = malt sorter der egner sig godt til maltning  Spiringsevne, udbytte & smag Generelle krav til."— Præsentationens transcript:

1 Malt og Maltning Temaaften #1:

2 © 2007 Maltbyg Maltbyg = malt sorter der egner sig godt til maltning  Spiringsevne, udbytte & smag Generelle krav til maltbyg:  96% spiringsevne  12-13% fugtindhold  Fri for sygdomme (primært skimmel)  Fri for støv og knækkede kerner  Visuelt pæn og ren – herunder farve  Ensartet størrelse  Lavt kvælstofindhold  Højt indhold bremser modifikationen & ekstraktudbyttet  Tykke kerner ønskes frem for tynde  = Mindre skal og mere stivelse (ekstrakt)

3 © 2007 Byg (bygmalt) Testspiring - mål: En hvid/opal farvet, melet endosperm med masser af små luftkamre

4 © 2007 Maltning i korte træk Støbning (Steepning)  Maltbyggen opblødes i beluftet koldt vand i ca. 40- 50 timer (fugtindhold ca. 42-46%) Spiring  Maltbyggen spires i 3-5 dage, hvor temperaturen forsøges holdt lav – bl.a. vha. kold luft og løbende vending af maltbyggen Kilning  Maltbyggen tørres vha. varm luft – med det mål at: Bremse spiringen, nedsætte fugtindholdet (3- 5%), give rette smag/farve

5 © 2007 Maltanalyse Analysis MALT PILSEN 2RS Product code: MP2S2V Batch code: M070600150 Delivery code: 53821 Delivery date: 13/06/2007 Moisture 4.1 % Bør være <5% Extract fine grind on dry malt 81.1 % Extract difference fine-coarse 1.4 % Bør være <2% Saccharification N min Filtration N Holdt i forhold til 1 time Clarity of wort clair Ph 5.7 Typisk mellem 5,6-6 Wort colour in EBC 3.1 EBC Postcoloration 5.2 EBC Total nitrogen on dry malt 10.6 % Min. 10-11,5% Soluble protein 4.3 % Kolbach index (Soluble nitrogen) 40.5 Bør være omkring 39-41% Viscosity 1.56 cp Typisk mellem 1,5 – 1,7 Hartong 45° 38 Bør være over 36 (Enzymaktivitet) Friability 86 % Bør være omkring 85% (Omsætningsevne) Grains entiers (%) 0.2

6 © 2007 Maltanalyser Vil du vide mere? Kig her: http://e-malt.com/specifications/en_malt_standard_specifications.htm Malt standard specifications Specification2RS6RW2RW Moisture Extract fine grind/dry malt Extract dif. fine-coarse Saccharification Filtration Clarity of wort pH Wort colour in EBC Post coloration Total nitrogen on dry m alt Soluble protein Kolbach Index Viscosity Diastatic Power Hartong 45° Friability Moisture Extract fine grind/dry malt Extract dif. fine-coarse Saccharification Filtration Clarity of wort pH Wort colour in EBC Post coloration Total nitrogen on dry m alt Soluble protein Kolbach Index Viscosity Diastatic Power Hartong 45° Friability Whole grains FAN(mg/100g) Soluble glucanes Calcofluor Calcofluor homogeneit y Sieving test: - above 2.8mm pDMS MDMA Radioactivity Taste of malt Smell of malt FAN(mg/100g) Soluble glucanes Calcofluor Calcofluor homogeneit y Sieving test: - above 2.8mm pDMS MDMA Radioactivity Taste of malt Smell of malt 80.5 1,0 - 2,5 10 min. normal clear 5,6 - 6,0 2,5 - 4,0 5.0 - 7.0 <11.5 4.0 - 4.7 36 - 45 <1.58 cp 250 min 35 min 80 min <2.0 140 min 200 max 85 min 65 min 90 min 5.0 max 2.5 max < 50 Bq/Kg 0 0 79.5 1,0 - 2,5 5 - 15 min. normal clear 5,6 - 6,0 2,5 - 4,0 5.0 - 7,0 280min 35 min 75 min <2.0 140 min 250 max 80 min 60 min 90 min 5.0 max 2.5 max <50Bq/ Kg 0 0 80.0 1.0 - 2.5 ? normal clear 5.6 - 6.0 2.5 - 4.0 5.7 - 7.0 <11.5 4.0 - 4.7 36 - 45 <1,60 230 min 35 min 75 min. <2.0 140 min. 250 max 80 min. 60 min. 90 min 5.0 max 2.5max <50Bq/ Kg 0 0 If you would like to know what means each parameter, click on!


Download ppt "Malt og Maltning Temaaften #1:. © 2007 Maltbyg Maltbyg = malt sorter der egner sig godt til maltning  Spiringsevne, udbytte & smag Generelle krav til."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google