Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Notation Oversigt Kapitel 18.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Notation Oversigt Kapitel 18."— Præsentationens transcript:

1 Notation Oversigt Kapitel 18

2 Beskrivelser i OOA&D

3 Beskrivelser baseret på tabeller og lister
Fokus Betegnelse Indhold Problemområde Hændelsestabel En samling af klasser med angivelse af de hændelser, der indgår i deres adfærdsmønstre. Anvendelsesområde Aktørtabel De brugsmønstre, der understøttes af et (= use case system, og de eksterne aktører i diagram) omgivelserne, som deltager i disse brugsmønstre. Funktionsliste Den samlede mængde af funktioner, som et system realiserer. Vinduesliste Den samlede mængde af vinduer, som et system realiserer. Udskriftsliste Den samlede mængde af udskrifter, som et system kan producere.

4 Beskrivelser baseret på diagrammer
Fokus Betegnelse Indhold Omgivelser Rigt billede Overblik over mennesker, objekter, processer, strukturer og problemer i et systems problemområde og anvendelsesområde set under et. Struktur Klassediagram En samling af klasser og deres indbyrdes strukturelle relationer. Kan også (class diagram) indeholde forekomster i form af objekter og forbindelser. Fordelings- Et systems programkomponenter, processorer, ydre enheder og deres diagram indbyrdes strukturelle relationer. (deployment diagram) Adfærd Interaktionsdiagram Samspillet over tid mellem en samling af objekter. Kan have hovedvægt på tid (sequence diagram eller på objekternes relationer. collaboration diagram) Tilstandsdiagram Det adfærdsmønster, som gælder for alle objekter i en klasse, beskrevet (state chart diagram) ved de indgående tilstande og hændelser. Brug Brugsmønsterdiagram De eksterne aktører i et edb-systems omgivelser, de brugsmønstre, (use case diagram) systemet understøtter, og deres indbyrdes strukturelle relationer. Navigeringsdiagram Alle brugergrænsefladens vinduer og deres dynamiske relationer. Vinduesdiagram Opbygningen af et enkelt vindue og en beskrivelse af dets brug.

5 Beskrivelser baseret på tekstlig specifikation
Fokus Betegnelse Indhold System Systemdefinition En kortfattet og præcis beskrivelse af en IT-løsning. Brugere Aktørspecifikation En aktør i et systems omgivelser beskrevet ved formål, karakteristika og eksempler på personer. Proces Brugsmønster- Et generelt mønster for samspillet mellem en aktør specifikation og et system beskrevet ved de handlinger, aktøren foretager, og de observerbare resultater, systemet producerer. Operations- En operations egenskaber beskrevet i et fastlagt specifikation format. Struktur Komponent- En komponents ansvar, afhænigheder og samspil specifikation med omgivelserne.

6 Oversigt Formål Begreber Principper Resultat
At fastlægge en notation for analyse og design. Notation: Et delvist formaliseret tekstligt og grafisk sprog til beskrivelse af et system og dets omgivelser. Orienter notationen mod opgaven. Tilpas notationen til den tekniske platform. Minimer notationen. En notation til analyse og design.


Download ppt "Notation Oversigt Kapitel 18."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google