Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sammenhæng set fra et patientperspektiv

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sammenhæng set fra et patientperspektiv"— Præsentationens transcript:

1 Sammenhæng set fra et patientperspektiv
Stig Hedegaard Kristensen Danske Patienter 27. marts 2014

2 Ko-morbiditeter Cystenyre Dialysebehandling Karforkalkning
Vindueskikker syndrom Reparation heraf Fistel kar-tarm Sepsis – svær og ofte Amputation Genoptræning

3 Overgange Alle overgange skal forstås på operationelt niveau. Patientrelateret. Hvem - hvad - hvordan bæres information Det er ikke patientens problem Men det kan hurtigt blive patientens problem. Jeg kan som patient bare se, at information kommer temmelig ”vingeskudt” frem. Derfor kan jeg lige så godt tage mig sammen, og selv tage det med.

4 Nyremedicinsk til karkirurgisk
”Bukse proteser” Medicinadministration Patienten handler ikke altid rationelt. Jeg sagde ja til at administrere ”egen vanlig medicin. Gør det aldrig – det kan man dø af. Udskrivning i fin form 2 dage efter blødende mavesår.

5 Hvad kan vi så lære heraf
Den patient der tager ”ansvar” lever længst. Giv aldrig patienten ansvar for dele af behandlingen, hvis patienten ikke bevarer funktionalitet gennem hele forløbet. Det er dig som professionel, forløbets afgrunde. Det er dig som professionel der skal koordinere forløbet.

6 Infektionsmedicinsk til hjemmepleje
Svær sepsis 1 ½ års varighed. Langvarig antibiotisk behandling. CVK kateter. Gentagen sepsis på slaget 3 uger efter behandlingsophør. Undersøgelser MR, CT, Ionisering, PET osv. Fistel Goretex-tarm. Fornyet aorta bypass.

7 Overførsel af viden mellem sektorer
CVK administration i hjemmeplejen Intravenøs medicinering Viden om infektionsmedicin Administration af infektionsmedicin

8 Out patiets er billigere ind indlagte
”Det er først når men udskrives, man begynder at blive rask” Infektionsmedicinsk afdeling er dyre sengepladser. Patienttilfredshed. Patientsikkerhed.

9 Fra amputation til dialyse.
Smertebehandling er væsentlig Dialysebehandling efter operation er vigtig – på grund af kalium Morfin dialyseres lynhurtigt ud af blodbanen. Det var der ingen der rigtig tænkte på. Det gør meget ondt.

10 Fra amputation til genoptræning
Efter indlæggelse med funktionstab er det lovpligtigt at udarbejde en genoptrænings- plan, som den pågældende kommune skal overholde. Det gør kommunerne næsten aldrig. Der træder den ”intelligente” patient ind og overtager tid fra de ”dovne” patienter Der er ingen kvalitetskontrol i genoptræningen

11 Overgange er farlige Overgange er farlige, men man kan overleve ganske mange. Det kræver professionel behandling og pleje Det kræver patienter i kontrol. Og så kræver det et godt helbred. Tak fordi i gad at høre på.


Download ppt "Sammenhæng set fra et patientperspektiv"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google