Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole"— Præsentationens transcript:

1

2 Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole
Årgang 2012 Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole

3 Aftenens program Præsentation af skolen og uddannelsen
v. Per Jensen, uddannelseschef og Henrik Oppelstrup Bundgaard, uddannelsesleder Præsentation af pc-ordningen v. Rune Zimmermann

4 Formålet med mødet Skabe tryghed for kommende elever (og deres forældre) Formidle fakta om diverse forhold Skabe en fælles forståelse om det at gå på Handelsgymnasiet.

5 HHX på Roskilde Handelsskole
Til august: 910 elever 70 lærere Aktiv Skole - diverse forsøgsprojekter (drengeprojekt, it og Web 2.0, Cooperative learning)

6 Status på kommende elever
320 elever er optaget I år opretter vi 12 klasser

7 Studieretninger august 202
Klasse Navn 1a Europaklassen 1b Verdensklassen 1v 1c It og marketing 1e Sportsmanagement Plus 1f Iværksætter 1g Finans Global/Iværksætter 1h Virksomhedsøkonomi 1i Finansklasse 1k Sprog og kultur/It-multimedie/sprog/interkul.mark. 1s 1+

8 Blandede studieretningsklasser – en normal ting
Skematekniske justeringer 1k – de ønskede fag 1g – Afsætning i stedet for IØ-A

9 Hvad adskiller studieretningerne?
85-90% identisk fællespakke En forskellig toning af undervisningen ift studieretningsfag Niveau A, B og C Valgfag Alle studieretninger giver adgang til videregående uddannelser - men vær opmærksom på matematikniveau!

10 Årets gang for eleverne
Placering i foreløbige studieretninger - ½ års grundforløb - endeligt valg af studieretning primo december - ønsker man skift før jul, kontaktes studievejlederne Placering i endelige studieretninger og klasser til januar - 2½ års studieretningsforløb

11 Gymnasiereformen – hvad skal man lære som student
To ben - tværfaglige kompetencer (Studieretningsprojekt) - Studiekompetencer (Studieområdet) Studieområdet 1hhx: det erhvervsøkonomiske projekt, det samfundsøkonomiske projekt og det sproglige/kulturelle projekt (synopsis/rapporter) 2hhx: erhvervscase 3hhx: Det internationale område (DIO)

12 Akademisk tankegang og sprog
Beskrivelse (forandring, udvikling) Analyse Perspektivering, problemer, løsninger

13 Før du starter I sommerferien får du brev fra os med information om den første tid på Handelsgymnasiet: Program for de 4 første skoledage Vi mødes tirsdag den 14. august kl. 9.00 Guider tager imod dig Samvær med klassen Underholdning Besked om hyttetur Besked om klassekammerater Besked om kontaktlærer/klasseteam.

14 Forældrekontakt Information på skolens hjemmeside (www.rhs.dk)
Forældremøde den 30. oktober kl. 19 – 21 Forældrekonsultation i marts for elever med fokusområder (hvis under 18 år) Indkaldelse til lektiedage (hvis under 18 år)

15 Holdninger og værdier Vi tager udgangspunkt i den enkelte elev
fravær behandles individuelt Fælles rammer Vi har en god omgangstone og høj elevtrivsel på skolen vi forventer aktiv deltagelse i og udenfor timerne pas på vores fælles ting – ingen forsikring!

16 Snyd og afskrift Svær overgang fra folkeskolen - andre krav i forhold til skriftligt arbejde 1 mundtlig advarsel – 1 skriftlig advarsel – 2. skriftlige advarsel kan medføre udmeldelse.

17 Pc’en er et arbejdsredskab på lige fod med blyanten
IT i det daglige Pc’en er et arbejdsredskab på lige fod med blyanten Pc’en inddrages i alle fag Brug af E-bøger/I-bøger - Tænk over dette ved valg af lejemaskine Pc’en skal ideelt set kunne bruges hvor som helst, når som helst En naturlig del af fremtidens arbejdsliv Kræver selvjustits i forhold til at bruge maskinen til det rigtige

18 Bærbar PC v. Rune Zimmermann, IT-afdelingen

19 Eje eller leje? Windows eller Mac? XP, Vista eller Windows 7?
1. Har du en ny bærbar? En ældre slæde? Eller er du på vej ud og købe ny? 2. Smags sag, men vær forberedt på nogle udfordringer med Mac. Drivere og program-tilgængelighed. 3. XP stabilt, men ikke tidssvarende. Vista en udfordring. 7 velfungerende

20 Pris Bærbar pc til kr. 220,- pr. måned i 34 md.
I alt 7.480,- kr. Frikøb efter 3 år for 200,- kr. (inkl. software) Hvorfor ?

21 Hvorfor? 1. Et godt tilbud! Listepris ,- kr. + software

22 Hvorfor? 2. Du er garanteret et godt arbejdsredskab de næste 3 år. – og det’ med garanti.

23 Hvorfor? 3. God service i helpdesken.
Reparation onsite NBD på alm. reparationer. Hændelige uheld op til 3 uger, dog med låne-pc. Udvidet ”forsikring” (hændelige uheld). Maks 3! Reinstallation efter behov.

24 Hardware Dell Latitude E6230 og E6530 4 GB RAM SSD Harddisk
Trådløst netkort a,g & n nyeste standard Optisk drev – DVD/CD - RW Bluetooth Ekstra stort batteri I5 Ivy Bridge, 3rd gen. / Nvidia NVS 5200 HD kamera i skærm

25 E ,5” skærm E ,6” skærm

26 Hvilken skal du så vælge?
Stor eller lille? Er du spillenørd med store overarme? Vælg den lille!

27 Software Windows 7 Home Premium Microsoft Office 2010 Professional
Antivirus program. Word, Excel, Access, Powerpoint, OneNote, Publisher,

28 IT erfaringer Udfordringer: Vista
Office versioner og varianter (Works mm.) Ustabil hardware Dårlige drivere Dårlig service ved reparation

29 Se mere info på: -> Handelsgymnasiet -> Optagelse Bestilling, kontrakt og tekniske specifikationer. Tilmeldingsfrist d. 21/6 kl.12 for første runde. Anden runde ultimo september.

30 Afslutning v/Per Jensen
Husk at returnere lejekontrakt og spørgeskema vedr. pc Studievejlederne kan kontaktes Spørgsmål til pc-ordningen til Rune Zimmermann Andre spørgsmål til Henrik og mig. På gensyn til august ! Og så skal jeg bede jer om at returnere spørgeskemaet efter mødet og senest den 2. juni. Hvis I er interesseret i den bærbare, må I også gerne returnere kontrakten i underskrevet stand inden 2. juni, tak. Hvis der er nogen, der af den ene eller den anden grund ikke ønsker en pc, så har vi nogle overvejelser omkring en udlånsordning. Vi må dog lige have et overblik over, hvor mange det drejer sig om, før vi melder noget ud. Så er det ved at være slut. Jeg håber, I har fået besvaret de spørgsmål, I måtte have haft. Hvis ikke, er der mulighed for at tale med de tre studievejledere, der står ovre ved vinduet. Har I spørgsmål til de bærbare, så er der mulighed for at tale med Jørgen eller Benny, der står der. Andre spørgsmål håber jeg, at jeg kan tage mig af. Så må I have en god eksamen, de af jer der afslutter folkeskolen nu. Og rigtig god sommer, og vi glæder os til at se jer til august.


Download ppt "Handelsgymnasiet, Roskilde Handelsskole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google