Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Pratola ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Pratola ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo."— Præsentationens transcript:

1

2 Pratola ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo

3 Abruzzos geografi •Abruzzoregionen er geografisk placeret i mellemitalien kun 1-2 timers kørsel fra Rom. Abruzzo har et indbyggertal på omkring 1.200.000. Regionen grænser op til Marche mod nord, Lazio mod vest, Molise i syd og Adriaterhavet mod øst, med 129km kyststrækning. Abruzzo bliver af mange opfattet som værende Italiens bedst bevarede hemmelighed, da området ikke er overfyldt med turister og boligpriserne endnu er lave. Det er vores opfattelse, at Abruzzo let kunne blive det nye Toscana, da regionen både kan tilbyde flotte badestrande, imponerende bjerge, smukke dale og historiske bygninger. Det ideelle sted for folk der elsker Italien og den italienske kultur. •Abruzzo består af fire provinser; L'Aquila, Chieti, Pescara og Teramo. I 1960'erne åbnede motervejsforbindelser til Rom, Bologna og Bari. Senere åbnede også en 10km lang tunnel under Gran Sasso massivet, som åbnede regionen mod det nordlige Italien og Europa. •Abruzzo er præget af Apenniner-bjergkæden, hvor de højeste bjerge er Gran Sasso, Maiella, Velino og Sirente. Derudover findes dybe kløfter og dale, nationale og regionale naturparker og lange sandstrande. I Abruzzo oplever man naturen på naturens betingelser og regionen bliver af de indfødte kaldet "Europas grønne hjerte". Er man heldig kan man se ulve, brune bjørne, vildsvin, manke hulepindsvin, ørne og mange andre spændende dyr.

4 Abruzzos historie •Abruzzos historie har altid været kædet sammen med den syditalienske. Den noget ufremkommelige natur har hæmmet kommunikation og var skyld i opdelingen og isoleringen af regionens indbyggere igennem historien. I gamle tider var Abruzzo beboet af forskellige folkeslag som f.eks. Equi, Marsi, Vestini og Praetutii, som blev erobret af romerne før det 3. århundrede (f.kr.). Efter faldet af Romerriget splittedes regionen i mindre feudale stater. I Middel alderen var Abruzzo i en længere periode styret af Lombard duchy of Spoleto. I det 12. århundrede erobrede Normanerne territoriet, som derved blev en del af det sicilianske kongedømme med Sulmona som regionens hovedstad (under Frederick d. 2. af Hohenstaufen). I år 1272 delte Charles d. 1. af Anjou territoriet i to provinser, "ultra flumen Piscariae" eller Abruzzo ulteriore og "citra flumen Piscariae" eller Abruzzo citeriore, med regeringen placeret i Chieti. I 1641 blev en anden regering etableret i L'Aquila og en tredje i Teramo i 1684. •Under Guiseppe Bonaparte, 1807, blev provinsen ultra flumen Piscariae delt i to provinser med hovedsæder i hhv. Teramo og L'Aquila. Tilstedeværelsen af tre provinser under navnet Abruzzo forklarer, hvorfor regionen også nævnes i flertal; Abruzzi. (Dette ses stadig i mange bynavne som f.eks. Anversa degli Abruzzi, Tione degli Abruzzi m.v.) •I begyndelsen af det 19. århundrede begyndte små liberale grupper at tage del i revolutionære aktiviteter, hvorefter regionen i 1860 blev en del af det samlede Italien. •Pescara, den fjerde og sidste provins, blev tilføjet i 1927. I 1948 blev Abruzzo og Molise samlet til en regionen, de blev dog skilt igen i 1963.

5 Gennemsnitstemperaturer i Abruzzo Temperaturen i Pratola er generelt lavere

6 Link til interaktivt kort over Abruzzo http://www.casa-italia.dk/abruzzomap.html#

7 Link til interaktivt kort over Abruzzo http://www.casa-italia.dk/dk/dkbyer.htm

8 Link til to yngre danske ejendomsmæglere med bopæl i Abruzzo www.casa-italia.dk Email: anja@casa-italia.dkanja@casa-italia.dk


Download ppt "Pratola ligger et par kilometer fra Sulmona i Abruzzo."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google