Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sommerlejr Kandersteg Forældremøde 3/6-2014

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sommerlejr Kandersteg Forældremøde 3/6-2014"— Præsentationens transcript:

1 Sommerlejr Kandersteg Forældremøde 3/6-2014

2 Hvad er Kandersteg Kandersteg Internationale spejdercenter er et verdenscentrum for spejderbevægelsen. Centret begyndte i 1923 med Lord Baden-Powell, som efter den første verdens-Jamboree havde en drøm om et sted, hvor alle spejdere fra hele verden kunne mødes.

3 Beliggenhed

4 International oplevelse
Oplevelser International oplevelse Fantastisk natur

5 Aktiviteter Spejderne har selv været med til at bestemme hvilke aktiviteter de har lyst til at prøve, så der har været stor medbestemmelse. Der er lavet et hæftet til hver patrulje eller gren, så inden I går hjem, kan I bladre lidt i mappen, så I kan få en fornemmelse af hvad jeres børn skal lave.

6 Udfordringer Mange muligheder for alle
Og det ses især i spejdernes program, hvor der er taget store hensyn til deres ønsker og formåen.

7 Rejse Vi rejser alle i uniform og tørklæde
Afrejse fra spejderhytten den 28 . Juni Mødetidspunkt kl.16 Ankomst ved spejderhytten søndag den 6. juli 2014 kl. ca. 12

8 Vejret Vejret er meget skiftende og ikke særligt varmt.
Om natten kan vi være nede under 5 grader og om dagen kan vi svinge fra grader. Det kræver stor forskellighed i medbragt tøj.

9 Rejsen Foregår i bus. Du skal have mad og drikke med til lørdag aften og nat. Vi sørger for morgenmad søndag Underholdning til mange timer i bus.

10 VIGTIG ”udstyr”! Vandrestøvler med ankelstøtte
Gode sokker til vandring (uld er godt) Slidstærke bukser (ikke jeans) Varmt tøj, gerne i flere lag Varm hue og vanter Regnjakke og regnbukser Solbeskyttelse: Solbriller, solcreme, læbepomade, solhat og halstørklæde eller rør Vandflasker eller lign. med indhold af min. 2 L Genanvendelig madkasse/box til vores frokost Rygsæk som sidder godt på ryggen og hvor der er plads til sovepose, liggeunderlag, 1 sæt tøj m.m. Gult og Blåt sygesikringsbevis Pas Kandersteg stiller nogle krav til vores spejders påklædning når de deltager i aktiviteter. Det er nogle krav vi ikke kan pille ved og spejderne får ikke lov til at deltage, hvis deres udstyr ikke er i orden. Tingene er nævnt i sidste nyhedsbrev, men jeg ridser dem lige op igen. selvom du er ved at tage shorty, shorty light eller viking er der på denne tur dispensation, så du skal også medbringe regnbukser.

11 Rejseforsikring er med i prisen.

12 Kontakt under lejren Kontakt under lejren: Intet nyt er godt nyt, men skulle det blive nødvendigt at kontakte os undervejs, så kan disse numre bruges: Karina (junior) Dorte (Junior indtil onsdag aften) Steen (junior fra torsdag morgen) Linda (Trop) Karen-Marie (trop) Forvent ikke, at vi altid er i stand til at svare med det samme, da vi jo har travlt med at lave fede aktiviteter sammen med spejderne. Hvis vi ikke svarer, så læg en besked eller endnu bedre send en sms, da det er billigere for os.

13 Kontakt til forældre Det er meget vigtigt at de telefonnumre (der må ikke kun stå ét) I skriver på sedlen ”det skal vi vide” er nogle numre, hvor der altid svares, også hvis du er på arbejde og sidder i møde. Der kan ske noget (selvom vi ikke regner med det) og vi vil ikke stå i den situation, at vi ikke kan få fat i nogen der kan svare på spørgsmål. Det kan være numre til onkler, tanter, bedsteforældre eller andre der kender spejderen godt.

14 Hjemve Vi kan selvfølgelig også klare hjemve. En gang i mellem er det nødvendigt med et opkald hjem for at det går over. Vi har brug for jeres opbakning ! Sig aldrig til dit barn, at vi skulle aldrig have sendt dig af sted eller du savner også ham eller hende. Støt spejderen i at det er sjovt og dagene flyver af sted. Vend det til noget positivt.

15 Facebook Hvis det er muligt for os, vil vi forsøge at lægge lidt billeder m.m. ind i løbet af ugen. Meld jer ind i gruppen Møn Gruppe til Kandersteg 2014

16 Web kamera Kandersteg har et aktivt webkamera på følgende adresse Måske skriver vi på facebook, hvis vi en dag stiller os og vinker til jer, så I kan se vi alle er i live ;0)

17 Lommepenge Max 400 kr. til sodavand, is og slik
Penge til souvenirs vælger I selv hvor meget. I kan se her hvad man kan købe: Husk selv at veksle til Schweiziske frank (SFr) Tag også gerne lidt danske kroner og euro med, så du har lidt penge til alle de lande vi passerer. Lederne passer på lommepengene som vi plejer, så der er til hele ugen ;0)

18 Mobiltelefon Må gerne medbringes, men det sker på eget ansvar. Møn Gruppe tager ikke ansvar for eventuelle store ekstraregninger for telefoni eller datatrafik i udlandet. Husk at slukke for datatrafikken på din smartphone. Al anden elektronik bedes blive hjemme !

19 Post hjemmefra er vigtigt
Det er så vigtigt for spejdere og ledere :0) at få post hjemmefra. Husk at der er et par dages leveringstid, så send i god tid. Du kan sende post til din spejder på følgende adresse: Kandersteg International Scout Centre DDS Moen/Møn Group Spejderens Navn CH-3718 Kandersteg Switzerland

20 Måltider Vi har valgt ikke at lave ret meget mad selv, da vi hellere vil bruge tiden sammen med spejderne og spejderne hellere skal bruge tiden på aktiviteter. Så måltiderne vil være som følgende: Morgenmad: Spises på lejrpladsen. Vi skiftets til at lave morgenmad ;0) Frokost: Hver dag er der bestilt madpakker til os, derfor skal der medbringes en form for madkasse. Aftensmad spises i Kandersteg kantinen de fleste dage. Dog skal troppen selv lave mad en enkelt dag. Mellemmåltider har vi med på aktivitet og der er også altid mulighed for at få lidt at spise på vores lejrplads.

21 Lejrpladsen Er meget anderledes end vi er vant til. Vi har ikke mulighed for at lave spisebord m.m., så derfor må du meget gerne medbringe en festivalstol eller lign. Den skal kunne foldes sammen til ingenting, da vi skal have plads til dem i bussen. Det kan være meget koldt at sidde på jorden. Kan købes fra 25 kr. i f.eks. Jysk eller Harald Nyborg.

22 Diverse Ledere Der er 13 ledere med på sommerlejr. Der er krav om deltagelse af ledere over 18 år på alle aktiviteter. Spejdere 32 spejdere fordelt på junior, trop og klan. Husk!! Kopi/scan af gyldigt pas og det blå sygesikringskort til din leder senest den 10. juni - gerne på mail

23 Lederne der skal med er:
Karen-Marie Annette Linda (har sine 2 børn med) Alex HC Skipper Dorte Steen Tina E. Tina O. Ole Helle (har sine 2 børn med) Karina

24 T-shirt Der er bestilt Møn Gruppe t-shirt til alle deltagere. De er i øjeblikket i fuld gang med at blive trykt. Spejderne får dem med hjem lige så snart vi har fået dem. Udkast til t-shirt sendes rundt.

25 Spørgsmål ? Udlevering af pakkeliste m.m.

26 Tak for i dag Vi glæder os rigtig meget til at tage på sommerlejr med jeres børn. Det bliver en helt fantastisk oplevelse. Det, vi har vist i dag ligger på hjemmesiden senere i dag sammen med pakkelisten.


Download ppt "Sommerlejr Kandersteg Forældremøde 3/6-2014"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google