Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ombygning af VÆDDEREN Galathea3

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ombygning af VÆDDEREN Galathea3"— Præsentationens transcript:

1 Ombygning af VÆDDEREN Galathea3
VÆDDEREN går på værft i Skagen – Carstensens Skibsværft – 13 JAN 2005. Her ligger den til for-ekspeditionen primo juli 2005.

2 Galathea3 Agterdækket Det er her pladsen er.

3 På agterdækket etableres 6 container-laboratorier i en slags landsby samt
Nogle 10 fods containere til bl.a. frys og giftigt affald. Containerne skal indrettes i samarbejde med forskerne. Der etableres fiber datanetværk i containere og i skibet. Steen Silberg kommer tilbage til det. Der vil være en stor marinekran, som kan løfte grej rund på dækket. Den får en radius på 17 m.

4 Piston Core og Gravity Core lånes af GEUS
Piston Core og Gravity Core lånes af GEUS. Der skal monteres en såkaldt englevinge på VÆDDEREN til operationen. Vi låner den store Box Core fra GEUS – den såkaldte BRUTALIX og en mindre Box Core fra Arktisk Station.

5 Kran og 5000m winch til profilering
Galathea3 Kran og 5000m winch til profilering Vi arbejder med en plan om anskaffelse af 2 CTD i tilfælde af havari. Derudover låner vi måske en ekstra vandhenter.

6 Galathea3 Seismikken Vi låner udstyret fra Århus Universitet

7 Hydrografi winch og slæbefisk
Galathea3 Hydrografi winch og slæbefisk Det er ikke afklaret hvilken type slæbefisk, men vi arbejder i øjeblikket med option på en modificeret ScanFish som kan give de data vi ønsker og operere til ca. 375 m dybde. Hydrografi winchen bliver placeret under helikopterdækket i styrbord side - dvs. højre side. Kabellængden bliver på 3000 m.

8 Galathea3 Agterskibet Agterskibet bliver en tæt arbejdsplads med mange funktionaliteter. Der vil være store krav til arbejdssikkerheden, som vil afhænge af hvilke operationer der gennemføres. Bemærk den store wire som går over containerne og ud agter. Hangaren: Den er indtil videre fri til fleksible formål for forskere, besætning og journalister og skolebørn. Så det vender vi tilbage til senere, men god forslag er velkomne.

9 Galathea3 BATWING Der installeres en multibeamen i forskibet med en ADCP (DANAs) og et 18 kHz dybhavsekkolod. Og en række mindre instrumenter: Der vil ude forskibet også vær et vandindtag koblet til en såkaldt FERRYBOX, så der kan analyseres vandprøver kontinuerligt under hele ekspeditionen. DMI installerer en mindre container og en vejrstation til kontinuerlige målinger på forskellige måder fx ozon-måling, nitrodioxin-måling samt måling af skypartikler. Der kommer desuden forskelligt trawl, slæder og net ombord.

10 Satellitkommunikation
Galathea3 Satellitkommunikation Galathea ekspeditionen skal skal være online hele turen og helt ind i klasselokalerne… Der monteres en C-bånds antenne som medierne og skibet kan anvende jorden rundt. Den monteres i toppen af den højeste mast foran i skibet, hvilket skulle give de bedste modtagerforhold. Sammenfattende om udstyr: Dansk Ekspeditionsfond har efter rådgivning med forskere fået feed back undervejs vedrørende standard udstyret ombord og justeret det i forhold til projekterne. Der udestår en endelig afklaring af denne del af processen som vil finde sted med togtlederne og projekterne i begyndelsen af det nye. Der skal derudover tages stilling til hvilket speciel udstyr som forskerne kommer med og i hvilken udstrækning det kan lånes under hele ekspeditionen. Men der regnes nøje på skibets vægt og stabilitetsforhold i disse dage og værftet slutter designfasen i løbet af januar. Derfor er det meget vigtigt for os at vide om I forventer større udstyr ombord – ud over det jeg har omtalt i denne forbindelse.

11 Besætningen Galathea3 Søværnets besætning: 50 pladser
Forskere: 32 pladser Journalister: 10(11) pladser Skolebørn: 3 pladser. Togtleder Gear Manager Søopmåler

12 Galathea3 Sundt skib Alle deltagere skal - i princippet - have Blåt Bevis inden de møder, hvilket svarer til Søfartsstyrelsens krav. Søværnet tager sig af helbredsundersøgelserne, der foregår på infirmeriet på Holmen. Helbredsundersøgelsen omfatter: Lægeundersøgelse, tandundersøgelse og vaccination. Der betales kun for vaccinationer. Søværnet er ansvarlig for lægestøtte under hele ekspeditionen. Kontaktperson: Overlæge Anny Biehl Børnene kan ikke få et Blåt Bevis.

13 Galathea3 Vaccinationsprogram Alle deltagere på GALATHEA-3 - uanset rejsemål og længden af sejltid - skal vaccineres mod smitsom leverbetændelse (A+B), stivkrampe og difteri. Ved rejse til gul feberbælte (15 grader nord til 15 grader syd) skal der yderligere vaccineres mod gul feber. Ved rejse til Fjern Østen skal der vaccineres mod tyfus og kolera. Hvis rejsen indebærer at man skal i jungleområder i østen og i nærheden af vilde dyr skal, der vaccineres mod japansk hjernehindebetændelse samt evt. hundegalskab. Bemærk leverbetændelse tager 6 måneder, så Holmens Infirmeri vil gerne i gang med programmet i januar 2006.


Download ppt "Ombygning af VÆDDEREN Galathea3"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google