Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

3 – 13 år Faglighed og Fællesskab

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "3 – 13 år Faglighed og Fællesskab"— Præsentationens transcript:

1 3 – 13 år Faglighed og Fællesskab
Nørholm Skole 3 – 13 år Faglighed og Fællesskab

2 Fra 3 – 13 år, faglighed og fællesskab lokalt og globalt
- et svar på flere udfordringer Signal om at børnene kan være her i 10 år! Faglighed og fællesskab skal gå hånd i hånd Lokalt og globalt- globaliseringsuhyret Sydkorea, et mareridt eller et mirakel?

3 Kreativitet, innovation og sociale kompetencer
Maj 2011 ”I regeringen mener vi, at det er vigtigt at opmuntre eleverne til også at nyde livet ved siden af skolen, og til at de for eksempel går til sport. Mange er i dag optaget af at forberede sig til de test, som undervisningen er bygget op omkring, og det er ikke et ønskværdig situation”. "I det 21 århundrede bliver et samfund nødt til at have kreative mennesker. Vi vil gerne have dem til at bruge mere tid på at arbejde i grupper, og vi vil gerne have flere diskussioner i undervisningen både mellem eleverne og mellem eleverne og lærerne”. Kreativitet, innovation og sociale kompetencer

4 Engelsk i indskolingen
Høj grad af motivation Stor sproglig opmærksomhed De kan det de skal, FØR de skal kunne det Børnene bliver bedre til intonation og udtale. Meget tidlige erfaringer.

5 Engelsk i 1. klasse

6 Engelsk i 2. klasse

7 Tematid Et nyt begreb som involverer alle på matriklen, fra 3 – 13 år.
Fire hovedoverskrifter som hele institutionen skal arbejde med: Krop og bevægelse Praktisk/musisk Sprog og udtryksformer Natur og naturfænomener.

8 Læreplans arbejde i Børnehaven og Krabben
Fra jord til bord uge 35 Læreplans arbejde i Børnehaven og Krabben

9 En udfordrende motorisk gåtur på stubmark og stejle skrænter

10 Der graves kartofler op
Der er stor kamp om at hjælpe med at finde kartoflerne – og stolthed, når de finder en!

11 Kartofler kan have flere farver og nogle af dem er kæmpe store
Kartofler kan have flere farver og nogle af dem er kæmpe store. Man lærer godt af at få fingrene i jorden

12 Vi finder også en regnorm
Laura og Cecilie finder en regnorm der er gået over på midten Kirsten fortæller om hvorfor regnormene lever i jorden og hvor gode de er for marken.

13 Der høstes gulerødder Den store oplevelse det er selv at ”hive” noget op af jorden, som du kan spise.

14 ”De smager bedre end dem man køber……..” siger Jonas
Gulerødderne så sjove ud og havde forskellige former

15 Så skal grøntsagerne tilberedes.
Børnene skræller, skærer og går meget op i at hjælper til.

16 Suppe på bål

17 I skolen 4 gange 2 uger i løbet af et skoleår.
Klasserne kan samarbejde med naboklasser eller alene (relationsfokus – differentiering) Optimal samarbejdsmuligheder for børn og voksne. Gode erfaringer fra indskolingen. Stort set samme mødetid. Fleksibel voksenbemanding Lektier

18 Krop og bevægelse BEVÆGELSE OG MOTORIK - 5. og 6. klasse
Børnene skal via forskellige aktiviteter opnå kendskab til aspekter såsom; sundhed og trivsel, motion og kost, kroppens funktioner og signaler. Dette opnås ved arbejde med produktion af en fælles vægavis om sundhed, kost og motion, herunder læsning af faglitteratur om emnet, undervisning i dans af instruktør, egne danseserier, viden om forskellige dansestilarter, sms-løb i lokalområdet… og meget mere… Danskfaglige mål i forløbet lytte aktivt til andre og følge op med analytiske spørgsmål bruge kropssprog og stemme som udtryksmiddel afpasset efter genre og formål indsamle og disponere stof før skrivning samt skrive fra ide til færdig tekst skrive kommenterende, forklarende og argumenterende med et ordforråd tilpasset forskellige teksttyper layoute tekster til bestemte formål og modtagere vise indsigt i sprog, sprogbrug og sprogrigtighed i egne og andres tekster udtrykke sig i billeder, lyd og tekst i forskelligartede produktioner samt i dramatisk form søge information på en systematisk og kritisk måde læse med øget bevidsthed om eget udbytte af det læste strukturere og skrive tekster i forskellige fiktive og ikke-fiktive genrer

19 Idrætsfaglige mål i forløbet
arbejde med idræt i tværfaglige sammenhænge færdes i uderummet ved hjælp af kort i kendt terræn udvise samarbejdsevne og social opmærksomhed i forhold til idrætslige aktiviteter kende til elementære forhold om kroppens funktioner bidrage med ideer til idrætsaktiviteter, både ude og inde Naturfaglige mål i forløbet fortælle om menneskets kropsfunktioner, fx åndedræt og fordøjelsessystem beskrive enkle og vigtige regler for sund levevis kunne sammensætte et sundt måltid og vælge gode motionsformer begrunde valg, der fremmer egen sundhed og trivsel forstå og anvende grafisk information i form af enkle diagrammer og kurver Elisabeth og Maja

20 Skolefesten, hvad skete der med den?
Relationsorienteret og produktorienteret

21 Faglig læsning i alle fag Nørholm Skole

22 Læsning er en del af alle fag
Dansklæreren har ansvaret for, at eleverne lærer ”at knække koden” Alle lærere har ansvar for at arbejde med læsning i deres fag!

23 Instruktion Du skal nu følge en instruktion….
Læs hele denne instruktion igennem først Rejs dig op og sæt dig igen Ræk højre hånd i vejret og tag den ned igen Klap 4 gange Rejs dig og kig op i loftet Sæt dig og gør dig klar til næste punkt Gør kun som i punkt 2.

24 Fagtekster Opskrift Faktaboks Sagtekst Skemaer Billedtekst
Indholdsfortegnelse Ordliste

25 Sproglig stimulering hos de 3 til 6-årige

26 Læse og snakke om hvad der er i bogen

27 Dukketeater hvor børnene fortæller via dukken

28 I det lille læsehjørne er der mange bøger

29 Sprog og sprogstimulering
Der er altid fokus på sproget i børnehaven. Særligt fokus i uge 2-10 når vi fordyber os i dette tema

30 Paralleltimer en anden mulighed for undervisningsdifferentiering
Holddeling i forhold til Kompetencer Interesser Køn Behov

31

32 Det lokale – Børnenes Fjord
Mere fokus på udnyttelse af lokale muligheder Arbejder på at drage os nogle erfaringer inden for aktiviteter i og ved vand. Svømning i 4. klasse Aalborg Vandcenter, Aalborg Surfklub (hedder den det) Evolution Race Sti til fjorden Tømmerflåde Fokus på naturgeografi og historie – vikingetid Dramatisk samarbejde (14. september).

33 5.- og 6. i Aalborg Vandcenter

34

35

36 Gården er en del af skolen

37

38

39

40

41 Multibanen – NU!

42 Pusterummet


Download ppt "3 – 13 år Faglighed og Fællesskab"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google