Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby"— Præsentationens transcript:

1 Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby
Sciencekoordinator i Sorø Kommune

2 Hvorfor Science? Div. Overskrifter fra populærvidenskabelige blade
Landbrug i 30 etager Elbilen giver brintbilen baghjul Nanoteknik forvandler CO2 til brændstof Vi kan høste gratis energi på månen Nye reservedele forlænger livet

3 Fremtidens udfordring
Uændret levevis CO2 udslippet skal begrænses væsentligt Stigning i energiforbrug på ca. 50% de næste 50 år

4 Science-kommuner

5

6 Der skal være ledelsesmæssig
Der skal være ledelsesmæssig* opbakning til, at kommunen aktivt arbejder på at udvikle sig til en Science kommune. At arbejde ”aktivt på at udvikle sig” til en Science-kommune indbefatter: at der sikres en løbende og struktureret dialog om udvikling af naturfagsforløbet mellem alle interesserede aktører i kommunen. Som minimun skal dialogen foregå i to fora: a) et tværgående forum, hvor interesserede aktører fra naturfagskæden er repræsenteret og b) et forum for interesserede naturfagslærere, hvor målet i projektperioden skal være at opnå repræsentation fra mindst 75 % af relevante uddannelsesinstitutioner indenfor kommunegrænsen, • at der skabes overblik over eksisterende udviklingstiltag i naturfagskæden og at overblikket formidles og drøftes i de to ovennævnte fora, • at der arbejdes med formulering af en naturfagsstrategi, der skaber koordination og sammenhæng mellem de forskellige udviklingstiltag på naturfagsområdet og kommunens strategi for erhvervsudvikling, • at udviklingen i børns interesse for naturfag og teknik måles på relevante indikatorer og offentliggøres i forbindelse med kommunens årlige kvalitetsrapport. Kommunen fastlægger selv udgiftsniveauet for udviklingen af en Science-kommune. Kommunen skal være villig at indgå i et åbent samspil med de øvrige deltagende kommuner i projektet om udviklingen af Science-kommuner. En medarbejder tilknyttet kommunens forvaltning skal være ”bemyndiget” til at virke som kommunens ”naturfagskoordinator”. Naturfagskoordinatoren skal koordinere kommunens egen udvikling som Science-kommune og deltage i projektets netværksaktiviteter med naturfagskoordinatorer fra de øvrige kommuner i projektet. Kommunen skal medfinansiere projektet.

7 Konkrete tiltag i Sorø FIRST LEGO League på Videncentret
Sciencepiloter, ung til ung projekt Lokalt tværkommunalt naturfags- samarbejde Aktivt naturfagsnetværk med lokale tovholdere i de enkelte institutioner

8 Science og innovation = FLL

9 D. 7. november i Sorø (2009) D. 13. november 2010

10 FIRST LEGO League i Sorø

11 Følg med på hjemmesiden

12

13 FLL Sorø

14 Fra tovholdermøderne Naturfagsturnering (i stil med Naturfagsmaraton)
Implementering af Lego robotter i UV – FLL Fælles fælles trinmål – 8.kl og 9.kl. Tværkommunale projekter – evt. med Kalundborg Minimums timetal til naturfagsvejledere Talent valgfag – 5 elever fra 4 skoler Naturfagsmesse, i samarbejde med erhvervslivet Årlig naturfagsdag på 4. eller 5. årgang Deltagelse i DNF – mennesker og maskiner u39 Forpligtelse til projektet (alle skoler) Deltagelse i Nordisk Matematikkonkurrence 8.kl. Ung til ung, implementering af sciencepiloter i uge?

15 Visions workshop En naturfagsstrategi?
Gruppe 1: Lene Topshøj Ole Kristensen (ref.) Jørgen Nielsen Lars Nielsen Jesper Tejstø Vibeke Margrethe Hansen Niels Henning Hansen Gruppe 2: Axel Karlshøj Martin Myssen Max Jandausch Pualuna Larsen Gitte Nielsen (ref.) Jakob Meibom Hvad er muligt, hvordan udvikler vi Sorø til sciencekommune?

16 Lokal wiki for Sciencekommune Sorø
Alle referater, beskrivelser af projekter, billeder og evalueringer bliver lagt ind på den lokale wiki

17 Nyttige links: Sciencekommunernes hjemmeside:
Science-kommunernes wiki Sciencekommune Sorøs wiki: Nordisk matematikkonkurrence: FIRST LEGO League NTS – centeret:


Download ppt "Science-kommune Sorø På vej ind i fremtiden… Mikael Scheby"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google