Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Eksport af genbrugstøj Rykkes op

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Eksport af genbrugstøj Rykkes op"— Præsentationens transcript:

1 Eksport af genbrugstøj Rykkes op
Vi ønsker at sikre et stærkt partnerskab med vores mellemhandler i Belgien og arbejder på at sikre etikken helt ud til sælgeren i udviklingslandet. Vi er opmærksomme på dilemmaer ved eksport af genbrugstøj Power Point udarbejdet på baggrund af internationale undersøgelser af organisationen Oxfam. Desuden har vi fulgt en ladning genbrugstøj oktober 2011 til Belgien og marts 2012 til Egypten, hvor vi også tog kontakt til Udenrigsministeriet for at afdække forhold ved handel med udviklingslande.

2 Tøjets vej fra giver til kunde
Skal gøres LÆKKER Mindre billeder + pile med flow (også over de næste sider) Lækre skrift størrelser…. På oficielt BK overheads Til forretningen Tøjets vej fra giver til kunde Tøjet afleveres Tøjet sorteres i tre bunker: Til eksport til udviklingslande Affald - til genbrugspladsen

3 Overskudstøj fra Blå Kors Genbrugs butikker køres til Hedensted eller Brøndby Nyt billede fra Danmark til venstre

4 Ca. hver tredje uge læsser 8 personer oveskudstøjet
Ca. hver tredje uge læsser 8 personer oveskudstøjet. Det tager tre timer at læsse en sættevogn

5 Tøjet køres fra Brøndby og Hedensted til Zele i Belgien
Vores internationale eksportør har lager i Zele i Belgien Skal gøres LÆKKER… Anderledes pil…. Til forklaringen

6 Må godt være pile imellem her også… så man kan følge tøjets vandring
Sortering og pakning i Belgien før tøjet sendes til en række udviklingslande

7 Tøjet sorteres og pakkes efter bl.a. klima i modtagerlandene

8 Tøjet sælges til grossister i Cameroun, Pakistan, Kenya, Congo, Egypten, Georgien, Jordan, Marokko, Sierra Leone, og Georgien. Cameroun er vores samarbejdspartners største kunde.

9 Egypten – et eksempel på, hvad der sker med tøjet i et af de lande vores samarbejdspartner eksporterer til. Port Said ved Suez kanalens indløb er modtagestation for langt størstedelen af brugt tøj til hele Egypten. Der er 60 – 70 grossister med licens til import. Grossisterne sælger tøjet videre til Port Said’s ca. 360 forretninger med brugt tøj. Derudover sendes tøj til hele Egypten blandt andet Cairo med 22 mill. indbyggere. Regeringen har indført kvoter for, hvor meget brugt tøj, der må importeres.

10 Vi ønsker at fremme økonomien i udviklingslandene og samtidig tjene penge til Blå Kors’ arbejde i Danmark PLUSSER MINUSSER De fleste af landene har ikke en tekstilproduktion og er afhængige af import af brugt tøj. Alternativet er billig kinesisk tøj, som er syntetisk og ikke egner sig til et varmt klima. Bomuld og polyester som i vesteuropæisk tøj er bedre. Forbrugerne har ikke råd til nyt tøj men er afhængige af at kunne købe brugt tøj. Bredt accepteret i befolkningsgrupperne. Mennesker fra alle samfundslag køber brugt tøj. Skaber handel og økonomisk vækst. Følgeindustri i meget fattige lande. Befolkning ønsker vesteuropæisk tøj pga. kvalitet og mode hellere end traditionel tøj. Presser nogle steder den lokale tekstilproduktion. - Nogle afrikanske lande har forbudt import. Nogle steder importeres illegalt over grænsen. - Tøjet kan havne i de forkerte hænder i ustabile lande. VORES KONKLUSION: FLERE PLUSSER END MINUSSER

11 Vi har drøftet fordele og ulemper ved import af brugt tøj med butiksejer i Egypten
I Port Said skaber import af brugt tøj en forretning for ca. 360 butiksindehavere og deres familie. En helt almindelig butiksindehaver køber i gode tider 50 pakker à 60 kilo om året. Nu køber han kun 20 pakker på grund af krisen i landet. Der er store markeder i hele Egypten med brugt tøj. Mange af butikkerne er indrettet med ens bøjler, inventar og tøjet er opdelt efter alder og køn. Butiksindehavere forholder sig til de etiske dilemmaer omkring import af brugt tøj, men for mange handler det om at få brød på bordet.

12 Til de mange butikker i Port Said er der en række følgevirksomheder, som f.eks. reparerer og stryger tøjet, før det kommer i butikkerne. Det er med til at forsørge mange familier. Den politiske situation i Egypten er usikker, og det medfører stor arbejdsløshed.

13 Kunderne foretrækker bomuldstøj frem for syntetisk tøj.

14 Fakta om salg af tøj På verdensplan
Den samlede handel med tøj på verdensplan er på ca. 200 mia. USDollars (dollartegn bedre) heraf udgør brugt tøj 0,5% svarende til 1 mia. USDollars Mængdemæssigt udgør det på verdensplan 5% af al handel med tøj, men 25% i nogle af Sub-Sahara landene (artikel 2005). For Blå Kors Genbrug Vi sender én lastbil af sted ca. hver 3. uge med 16 ton tøj og sko. Omsætning i 2012 bliver på 1-1,5 mio. kr. Vi ønsker at øge eksporten af brugt tøj.


Download ppt "Eksport af genbrugstøj Rykkes op"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google