Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alaska 2004 En fortælling om vores tur i 2004. DeltagerneDeltagerne Finn Jacobsen Per Muff Magnus Nim Jan L. Nielsen Knud Legaard.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alaska 2004 En fortælling om vores tur i 2004. DeltagerneDeltagerne Finn Jacobsen Per Muff Magnus Nim Jan L. Nielsen Knud Legaard."— Præsentationens transcript:

1 Alaska 2004 En fortælling om vores tur i 2004

2 DeltagerneDeltagerne Finn Jacobsen Per Muff Magnus Nim Jan L. Nielsen Knud Legaard

3 14 Juni Turen startede den 14/6-2004 fra Esbjerg kl. 5.00. Efter flyveturen via Amsterdam og Detroit landede vi i Anchorage samme dag kl. 19.00. Turen tager ca 24 timer og tidsforskydningen er på 10 timer. Efter ankomsten tog vi en taxa ned til Great Alaskan Holidays, hvor vi havde lejet en mobilhome. Vi kunne få bilen næste morgen, og havde aftalt at vi kunne overnatte i bilen på firmaets parkeringsplads.

4 15 - 16 Juni Fra morgen stunden skrev vi papir på bilen og var klar til at starte turen. Efter et godt morgenmåltid og efter at have handlet ind i diverse grejbutikker og sørget for proviant, var vi midt på eftermiddagen klar til at køre sydpå. Vores første mål var Kenai River hvor Russian River løber ud. Her startede vi fiskeriet efter rødlaks på samme sted som for 2 år siden. Den første dag fiskede vi fra kl. 18.00 til 23.00 og fangede 7 laks og mistede 15. En forrygende start, som straks gav lidt ro, selv om fiskeriet var knap så heftigt som i 2002. Opgangen var ikke så stor som i 2002, men der var laks på træk. Næste morgen startede vi først kl. 9.00 og fiskede til kl. 13.00. Fiskeriet var gået I stå og laksene trak ikke længere op på vores side af elven, hvorfor vi lidt modvilligt flyttede over på den anden side for at deltage i KØ– fiskeriet. Her fiskede vi fra kl. 15 til 19.00, så havde vi fået nok. Resultatet var 13 laks og 13 mistede. Vi besluttede at skifte camp ground og flytte vort fiskeri op i Russian River, som vi havde læst meget positivt om.

5 17 - 17 Juni 17/6: Vi fiskede fra 7-15 og fra 20-24. Russian River er en klarvandet mindre elv med meget kraftigt strøm. Vi prøvede mange forskellige steder. En virkelig lækker elv at fiske ved. Vi mistede utroligt mange laks p.g.a. den kraftige strøm. Vi fik 15 laks og mistede 42 laks, JA du læste rigtigt. 18/6: Vi lavede en udflugt op til Russian River falls. En travetur på ca. 1 time ad en god trail. Selve faldet var utroligt flot med fantastisk mange laks ventende på at gå op gennem fisketrappen. Jeg har aldrig nogen sinde set så mange laks på en gang. Efter at have filmet og taget foto en ½ times tid fortsatte vi nedstrøm igen, indtil vi slap ud af det fredede område. Her startede vi fiskeriet og blev der ca. 4 timer. Vi tog hver 2 laks med hjem til indfrysning, resten genudsatte vi. Vi fortrød hurtigt at vi havde taget laks, for det er langt at slæbe så mange kg. Fisk. Om aftenen fiskede vi fra 22 til 02.00. Vi fangede i alt 21 laks og mistede 23 laks den dag.

6 19 Juni Idag kørte vi nordpå til Anchorage og derfra videre nordpå til Willow Creeck, hvor vi skulle fiske de næste 2 døgn.

7 20 Juni Vel ankommet til Willow Creeck og efter at have nydt det store morgenbord med skramblet æg og bacon drog vi ud for at gense Willow. Vi havde hørt fra de andre på pladsen, at opgangen var lidt sløv, primært p.g.a. høj vandstand., hvilket vi måtte konstatere var rigtigt. Det viste sig at være meget heldigt, for det forhindrede os i at krydse de side elve som vi gjorde i 2002 så vi var tvunget til at søge opstrøms efter nye pladser. Og det fandt vi. Vi fandt de mest utroligt lækre steder med stryg og huller afløst af hinanden. Der stod laks i alle hullerne, men da vi havde sol fra en skyfri himmel, trak de ikke om dagen– men kun om aftenen og morgenen. Vi fiskede i hullerne og fangede og mistede mange kongelaks. En anden ulempe var de mange træer og rødder der lå spredt over hele elven. Det kostede en del mistede laks, når de gik rundt om en sådan. Vi fiskede 11 timer 10-18 og 22 til 01,00. Vi så både bævere og en moose med kalv. Vi fik 12 kongelaks og mistede 23 laks. En god start på kongelaksfiskeriet. Finn og Magnus måtte blankt erkende at der er en utrolig stor forskel i styrken på en kongelaks og en rødlaks.

8 CampinglivetCampinglivet Mange campingpladser er alene forstørrede parkeringspladser, Men der er altid en utrolig god stemning på pladserne.

9 21 Juni Vandet var faldet lidt her til morgen, og det lykkedes os at finde en vej over elven så vi kunne besøge vores gamle plads fra 2002. En lille creeck hvor der er en utrolig opgang af kongelaks, men de er svære. (se videoklippet) Her oplevede vi iøvrigt et jordskælv. Det viste sig dagen efter at centrum for jordskælvet lå ca. 30 km fra os og blev målt til 7,4 på richter skalaen. Så har vi prøvet det også. Vi fiskede hele dagen og fangede 17 laks og mistede 12 laks med en del store laks og flere blanke laks imellem. Vi havde rigtig mange sjove oplevelser og Per fangede hans største laks på turen på 16,8 kg. Vi sluttede fiskeriet ved midnat og tændte bål v/ vognen, hvor vi grillede og fik aflivet noget øl og cognac. En hyggelig aften, hvor solen jo ikke forsvinder. Fiskeriet lukkede samme dag i elven, så camp grounden var efterhånden godt tom. Vi besluttede dog at overnatte der og køre nordpå til Talkeetna den næste morgen som planlagt.

10 Pers største 16,8 kg.

11 22 Juni Vi kørte til Talkeetna. Undervejs var vi inde for at proviantere og fylde grejboksene op. Vi fik også de sidste nyheder om områdets fiskeri. Velankommet til Talkeetna fik vi os installeret på campingpladsen og angreb bruserummene. Det var tiltrængt. Derefter var vi nede i byen og fik aftalt vores 5 dage med drop-off. Vi chartrede hos Tri River Charter som vi også havde sejlet med i 2002. Han er en ældre mand, men brand hyggelig. Resten af dagen dryssede vi rundt i byen og hyggede os, gik ud at spise og fik nogle øl.

12 23 -24 Juni Vi blev sejlet ud kl. 9 og glædede os til at vise Magnus og Finn det gode fiskested som vi opdagede sidste gang sidst på turen. Tænk sig at vi havde 5 dages fiskeri på dette dejlige sted. MEN MEN MEN. Da vi var blevet sat af båden og var gået opstrøms blev vi mødt af det mest nedslående og triste syn. Vores lækre sving med de mange laks lå fuldstændig tørlagt med mange væltede træstammer. Ikke en dråbe vand var det. Man kunne næste høre kæberne på os, da de ramte jorden. Nå, men elven måtte jo være et sted, så vi fulgte det tørre elv leje opstrøms indtil vi igen kom til elven Clear creeck. Den havde lavet sig en ny rute siden vi var der sidst. Vi fulgte elven opstrøms indtil vi fandt nogle egnede steder at fiske. Vi kunne se at laksen trak op af elven, så der var helt sikkert muligheder. Det er en meget smuk klarvandet elv, hvor du flere steder kan vade over og skifte side. De 2 første dage fiskede vi henholdsvis 9-19 og 9 til 16.30. Vi fangede 17 laks og mistede 35 laks. Mange af de mistede laks efter en lang og hård fight. Alle havde nogle utrolige oplevelser og Magnus, Jan og Knud fangede deres personlige rekord. Nemlig 18,0 kg, 17,5 kg oh 15,0 kg. Jeg kunne skrive adskillige sider omkring alle de laks vi fangede og mistede, men prøv i stedet at spørge de andre, hvordan de oplevede det. Det vil fortælle meget mere end jeg kan berette om her.

13 Turens største 18,8 kg.

14 FiskebillederFiskebilleder

15 25 Juni I dag skulle vi fiske fra 9 til 16. Magnus og Finn havde besluttet at de ikke ville med ud de næste 2 dage. De ville hellere tage bilen og køre rundt i området for at opleve det. Vi andre 3 sejlede ud som vi plejede og gik opstrøms til de gode pladser som vi fandt den første dag. Der skete ikke så meget denne dag. Det var utroligt varmt og solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen var over de 30 grader. Lakseopgangen var gået i stå i dagtimerne og der var kun få fisk i hullerne. Per havde fundet fluestangen frem og havde held til at fange 5 laks på 45/72/74/82 og 98 cm. Alle blev genudsat. Derudover mistede han 3 laks. I alt fangede vi 9 laks og mistede 5. Vi talte med nogle lokale som fortalte at fiskeriet først blev god hen under aften, men da var vi jo sejlet ind igen. Vi havde nu alligevel mange gode oplevelser. Bl.a. havde der været en sortbjørn på besøg i det sving hvor vi fiskede. Der var tydelige spor i sandet efter den. Det gjorde også, at når man skulle slå en streg, gik man ikke bare lige ind i skoven som vi plejede, vi blev i behørig afstand fra de mandshøje bregner, som let kunne skjule en bjørn, der bare ventede på en dansker til morgenmad eller frokost. Vi har dog stadig til gode at stå ansigt til ansigt med en bjørn.

16 26 Juni Vores 2. Sidste fiskedag. Trætheden er så småt ved at melde sig i arme og ben. Vi fisker fra 8 til 16.30 og er igen kun 3 mand med– Jan, Knud og Per. Per fortsætter med fluestangen og lander i løbet af dagen 4 laks på 7,0/11,0/11,5/13,5 kg. og mister 4 laks. Jan lander 8 laks, hvoraf de 2 største vejer 10 og 11,5 kg. Han mister 3 laks. Knud lander 4 laks med den største på 89 cm. I alt 16 landede laks og 12 mistede. Der er kommet lidt mere gang i laksene, men slet ikke den opgang som vi så de 2 første dage. Men 28 fighter til 3 mand på en dag– Så kan man ikke tillade sig at klage, selv om solen bagte ned på os hele dagen. Jan er immun over for myg og kunne gå uden overtøj, hvilket vi andre ikke kunne. Blot tanken om at smide overtøjet var nok til at få dem til at angribe. De er store som B-52, ere. Vi hyggede os igen om aftenen og spiste ude. Det er i øvrigt kendetegnende for denne tur, at vi spiste ude flere gange og spiste bedre de andre dage end på tidligere ture. Vi fiskede mindre og hyggede os mere, Vi startede fiskeriet senere end vi plejede og stoppede tidligere. Det gav mere ”hygge tid”. Det syntes alle var godt. OG vi fik fisket rigeligt endda. Det var også en luksus, at campingpladsen nu var færdig bygget og vi kunne komme i bad hver dag. Det var vi heller ikke ligefrem vant til i 2002.

17 27 Juni Det var vores sidste fiskedag. Vi var alle mætte af fiskeriet og var blevet enige om at dagens drop-off skulle være fra 8-12.00. Så havde vi god tid til at pakke og køre retur til Anchorage. Vi var alle 5 med ude og havde et godt fiskeri. Per fortsatte med fluestangen og fangede hans største på flue nogensinde, nemlig 13,5 kg. Jan havde rigtig tur i den denne dag og landede 4 laks, heraf 3 over 10 kg og mistede 4 laks. Knud, Magnus og Finn mistede 8 laks og fangede hver en laks som de tog med hjem. Formiddagens resultat: 9 laks og 13 mistede. Vi kørte til Anchorage om eftermiddagen og fik ordnet fisk på frys og afleveret mobil homet. Vi havde en dag i byen hvor vi var rundt i down town. Primært for at lufte kreditkortene. Vi havde en hyggelig dag.

18 28 Juni Vi har haft 14 dages kanon fiskeri efter Rødlaks og Kongelaks. Holdet fangede: 56 Rødlaks + 79 Kongelaks, med de 3 største på 16,8+17,5+18,0 kg Mistede 93 Rødlaks og 99 Kongelaks Alle fik en box med 30 kg. laks med hjem. Det er helt sikkert ikke sidste gang at vi besøger Alaska.


Download ppt "Alaska 2004 En fortælling om vores tur i 2004. DeltagerneDeltagerne Finn Jacobsen Per Muff Magnus Nim Jan L. Nielsen Knud Legaard."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google