Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen hos mig Naturdagplejer Helle Jensen 23302629.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen hos mig Naturdagplejer Helle Jensen 23302629."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen hos mig Naturdagplejer Helle Jensen

2 Lidt om vores hjem - Jeg hedder Helle Jensen er født i 67, og har været dagplejer siden 2001, jeg har en butiks uddannelse. -Jeg elsker mit job som dagplejer, der sker så meget i alderen 0-3 år. At hjælpe dem på vej med al det de skal lære, så som at gå, kravle, spise selv, tale og bruge naturen syntes jeg er sjovt. Min mand Arne er fra 69 og arbejder som kalibreringsteknikker på Lundbeck i Lumsås. Vi har 2 piger Mette fra 89, som er udeboende, Anja fra 98 som bor hjemme. Vi bor i etplans parcelhus på 140m2. Hele haven er indhegnet så børnene kan lege over hele haven. Haven er udstyret med legehus, stor sandkasse med skib i, urtehave, små gemmesteder, pilehytte, balancebom, bålplads, sansegynge og en masse køretøjer børnene kan køre på, træde stubbe. Indenfor har vi lege værelse, gang, stor stue med mulighed for at bygge togbane mm. Bryggers hvor hvert barn har en skuffe til lidt skiftetøj og bleer, børnene må være over hele huset hos os. Der er også plads til at dit barn både kan sove ude og inde, jeg har både barnevogne og dyner. Vores hjem er total røg frit, vi er selv alle ikke rygere. Vi har et udedørs fuglevoliere, vi har udendørs kaniner og indenfor har vi et par akvarier med fisk. Vi bor på CC. Iversensvej Nykøbing Sj. Tlf Min hjemmeside adresse er:

3 Kompetencer indenfor blandt andet
Jeg har stor erfaring i arbejdet med børn, som har eller må få sprogproblemer. Og jeg er med i en netværksgruppe sammen med de andre naturdagplejere omkring børn og natur. Hvert forår køre jeg et projekt med de andre naturdagplejere, som bliver godkendt hos grønne spirer så vi kan bevare vores grønne flag i naturdagplejen. Jeg laver årsplan, så i som forældre kan følge med i hvad vi laver. Kurser jeg har taget. Grundkursus for dagplejere/pædagogmedhjælpere. Børns udtryksformer. Fokus på børns sundhed. Første hjælp, med opfyldning hvert andet år. Tras kursus supervisor. Søvnen-en vigtig del af en sund hverdag. Børn og Natur. Vi arbejder med JTI(mit er ESFJ) i dagplejen, hvor igennem jeg er blevet mere opmærksom på, hvordan jeg selv er som menneske og, hvordan jeg møder andre mennesker. Jeg er blevet mere bevidst om, at se hvert enkelt som et unikt individ.

4 Med mine dagplejebørn er jeg meget opmærksom på at ….
”Der skal være ro til at gro” Styrker børnenes selvstændighed og selvværd – så de ved at de kan noget og de betyder noget. Tilbyder børnene at de kan bruge hele vores have til bevægelse, hoppe , klatre i træer, kører på motorcykler, gemme lege, gynge, rutsche på den lille rutschebane, lærer dem sprog ved at læse rim og remser, synge og være tydelig i vores tale, sætte ord på alt hvad vi gør. Opfordrer til musikalsk indlæring ved at hører musik, lave sanglege, hoppe, fjolle og danse. Yder omsorg ved kram og knus, opmuntre, rose og støtte – så de ved de er elsket og holdt af. Skabe tryghed ved at vi har en genkendelig hverdag, med samme få regler. Lærer børnene at vise social forståelse ved at hjælpe hinanden, tage hensyn, vente på sin tur, dele sorger og glæder med hinanden. Styrke deres motorik bland andet gennem naturen. Alt dette gør jeg med henblik på barnets alder, temperament og lyst – ingen bliver tvunget til noget de ikke magter!

5 ”Børn i dagplejen NATURLIGVIS”
Hos mig har vi fokus på naturen, vi er ude og lege hver dag også i regn og snevejr, og børnene og jeg elsker det. Nogen gange laver vi bål mad på mit bålsted i haven. Vi finder også dyr, plukker blommer, finder gemmesteder, kører med slæde og mærker naturen og årstiderne så vi får røde kinder…. Naturen er det perfekte sted at træne motorikken. Målet for mig som naturdagplejer er at børnene:  - At dagplejebørnene får styrket deres motorik og sanser gennem naturen. - At dagplejebørnene får frisk luft hver dag. - At indvie dagplejebørnene i den naturlige vejrcyklus. - At plante og så høste bær lave grød/marmelade ”fra jord til bord”. - At bruge min sanse gynge og andre natur materialer. - Får tid til undren og fordybelse. - Styrker deres koncentration og opmærksomhed. - Får lyst til at være i naturen og deres fantasi og nysgerrighed styrkes. - Får forståelse og respekt for naturens betydning. - Lærer nye ord og begreber. - Oplevelser i forskellige lærings rum. - Herudover planlægges forskellige ture på tværs af naturdagplejerne. Eksempelvis naturskole, skovbørnehaverne, havne ture, bondegårds ture osv. At give børnene oplevelser og muligheder, som skærper opmærksomhed, interesse, nysgerrighed og eksperimentere, eks. har vi i skoven mulighed for at møde en myretue - vi kan undersøge den. - ”Ude-livet” er der, hvor vi også er med til at øge børnenes miljøbevidsthed ved at give dem de nære naturoplevelser, lære dem at værne om dyr, træer, planter, søen osv.  -Min erfaring er at dagplejebørnene og mig, er mindre syge og mindre stresset, ved vi får så meget frisk luft. Citat: Sådan konkluderede den svenske forsker Patrik Grahn i 1998  ”Børn der opholder sig ude i naturrigt miljø har en bedre koncentrationsevne, en bedre motorik, er mindre syge og har en mere udviklet leg”

6 Disse otte punkter indgår under frokosten:
Jeg servere varieret sund kost ifølge dagplejens kostpolitik da det er vigtig for børnene da det styrker god trivsel og indlæring. Børn der kommer inden kl.8:00 tilbydes havregrød. Ca. kl.9:00 tilbydes børnene knækbrød, boller, lidt frugt hertil serveres mælk eller vand. Ca. kl.11:00 tilbydes børnene frokost rugbrød med smør og varieret pålæg og nogle gange varmt mad. Til frokosten serveres der altid forskellige grønsager alt efter årstiden. Ca. 1-2 gange om ugen, spiser vi forskellige slags fisk. Der serveres altid vand til frokosten. Eftermiddag Ca. kl. 14:30 serveres der frugt og brød, hertil serveres vand eller mælk. Disse otte punkter indgår under frokosten: 1. Først vaskes der hænder. 2. Børnene dækker selv bord, de store som kan. 3. Børnene får hagesmæk på som jeg har. 4. Børnene lære at holde bordskik. 5. Børnene børster selv tænder efter maden. 6. Børnene lære at siger tak for mad. 7. Børnene slutter af med at vaske hænder. 8. Det er vigtigt med god hyggeine, hvilke jeg sætter stor pris på.

7 Den røde tråd=Barnets bog
Inden du starter hos mig i dagpleje får du udleveret en mappe med lommer. Din mor og far skal sætte lidt billeder ind som er vigtige for dig, det kunne være af mor, far, søskende, bedsteforældre, husdyr, hus, værelse – ja dine forældre bestemmer selv hvilken billeder de syntes. Jeg fortsætter bogen med billeder fra hverdagen i dagplejen hos mig. Vi tager en masse billeder og dem der ikke kan være i bogen får din mor og far på dvd når du slutter i dagplejen hos mig. Vi vil sammen med dig næsten dagligt bruge bogen til at se og snakke med dig om hvad der betyder noget for dig. Det giver så meget tryghed for dig i starten. Når du selv begynder at snakke og vise bogen frem, vil dine dagpleje venner elske det og når du starter i børnehave følger mappen med dig.

8 Legestuegruppen i skal se frem til
Vi er 5 dagplejere i gruppen vi går i legestue ”giraffen” en gang om ugen, om vinteren går vi også i nordgårdshallen en gang ugentligt. Biblioteket besøger vi også jævnligt. Udover det formål at være sammen med flere børn og voksne den dag, er det også dagen hvor barnet kan møde sin gæstedagplejer og sine andre dagpleje venner. Vi mødes i giraffen om formiddagen og spiser formiddags mad sammen. Derefter er der forskellige ting vi kan gøre. Vi kan tegne, male, hygge, synge og ikke mindst bare lege, sidst på formiddagen spiser vi alle frokost sammen. Når børnene har sovet til middag spiser vi alle frugt sammen. Børnene bliver afleveret og afhentet i giraffen, medmindre vi har aftalt andet. Det er også den dag hvor der som regel er andet på menuen end rugbrød. Der skiftes vi dagplejere til at lave mad, det kan være spaghetti, boller i karry, pitabrød – ja kun fantasien sætter grænser. Vi er en gruppe dagplejere med en rigtig god stemning, vi har et godt samarbejde, er positive og alle er i legestue med det fælles mål, at alle skal føle sig trygge i legestuen være glade for at komme der, legestuen er noget både børn og voksne ser frem til.

9 Forældrekaffe, hygge og snak
I løbet af året er der selvfølgelig mulighed for at i som forældre kan deltage i forskellige arrangementer i dagplejen, hvor det også er muligt at møde de andre dagpleje venners forældre – det kunne blandt andet være til. Fastelavn Juleafslutning Bedsteforældredag Fælles naturdag Dagplejens dag Sommerfest OL Forældrekaffe hos mig. Det hører i nærmere om. Jeg skal nok give datoerne i god tid.

10 Tangloppen Vi har i dagplejen en fiskehytte, med navet 'Tangloppen' på havnen, som indeholder mange spænende ting, såsom udstoppede fugle og alverdens fiskegrej, samt redningsveste dette bruger jeg meget sammen med børnene. Der findes mange spændene ting i vandet som børnene elsker at røre ved kigge på, måske går vi hjem og steger en fisk som vi har fanget.

11 Vores giraf gruppens årshjul.
Børn i dagplejen Naturligvis ”Ro til at Gro” Slogan 

12 Årsplan for Naturdagplejer Helle Jensen.

13 Det grønne flag Jeg har været med til at blive certificeret med det grønne flag fra første gang at man gjorde det i 2010, vi var faktisk de første naturdagplejere i Danmark som fik det grønne flag. Citat At gå i vandpytter, lege med mudder, tage en mariehøne på fingeren og holde sin bedste ven i hånden er alle sanselige erfaringer, der bidrager til selvoplevelse, læring og dannelse. Fra Grønne Spirers baggrundshæfte af Lasse Edlev.

14 Mine forventninger til jer
At vi har en åben dialog omkring jeres barn. Vi er åbne og ærlige over for hinanden. I giver besked hvis jeres barn skulle kommer senere end kl.9. I giver besked hvis andre henter jeres barn. Ved barn syg, må i gerne ringe eller sms tidlig morgen, eller aften før. Jeg er en meget fleksibel person og ligger stor vægt på tryggerammer og glade børn , forældre. I er meget velkommen til at komme på et besøg hos mig og få en snak. Mange kærlige hilsner. Helle Mette Jensen CC.Iversensvej 10 4500 Nykøbing Glæder mig til at få besøg af jer


Download ppt "Velkommen hos mig Naturdagplejer Helle Jensen 23302629."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google