Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dokumentation: Budget 2006 - 09 •Serviceniveauet er faldetServiceniveauet er faldet •Effektiviteten er også faldetEffektiviteten er også faldet •Mest ny.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dokumentation: Budget 2006 - 09 •Serviceniveauet er faldetServiceniveauet er faldet •Effektiviteten er også faldetEffektiviteten er også faldet •Mest ny."— Præsentationens transcript:

1 Dokumentation: Budget 2006 - 09 •Serviceniveauet er faldetServiceniveauet er faldet •Effektiviteten er også faldetEffektiviteten er også faldet •Mest ny gæld under CMest ny gæld under C •To budgetter - du selv kan sammenligneTo budgetter - du selv kan sammenligne •Svømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerposeSvømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerpose •Trafikken omkring Kålmarken skal gøres sikkerTrafikken omkring Kålmarken skal gøres sikker •Tomme løfter til SøvangTomme løfter til Søvang •Dragørs skoler skal have moderne materialerDragørs skoler skal have moderne materialer •Tennisklubben skal blive, hvor den erTennisklubben skal blive, hvor den er •Kulturen skal have rimelige vilkårKulturen skal have rimelige vilkår •Administrationen skal styrkes og motiveresAdministrationen skal styrkes og motiveres

2 Hvert år i denne valgperiode er Dragørs serviceniveau blevet reduceret. For første gang nogensinde er serviceniveauet i Dragør nu under gennemsnittet i Københavns amt. Serviceniveauet er faldet

3 Indenrigsministeriet måler kommunernes effektivitet som skat/service-forholdet. Lav skat og høj service giver et lille tal. Høj skat og lav service giver et stort tal. Hvert år de sidste 4 år er Dragørs tal steget, så vi nu halter 7% efter. Effektiviteten er også faldet

4 Borgmester Asger Larsen hævder frejdigt, at kommunes gæld især steg under Liste Ts flertal. Men sådan er det ikke. Tværtimod. I Liste Ts flertalsperiode steg den langfristede gæld med 30 mio. kr. fra 105 mio. kr. til 135 mio. kr. Mens Asger Larsen har været borgmester er gælden foreløbigt steget med 65 mio. kr. til i alt 200 mio. kr. Dragør er ikke en fattiggård, men vi skal bruge omtanke i de økonomiske dispositioner - som fx en svømmehal til 42 mio. kr. Vækst i kommunens gæld i mio. kr. Mest ny gæld under C

5 To budgetter – du selv kan sammenligne

6 Svømmehallen vedtaget på bagsiden af en bagerpose For at få 2006 budgettet til at se ud som om det er i balance – før svømmehallen – flyttes denne post til 2008. Gamle indtægter helt tilbage fra 2004 på i alt 18,3 mio. kr. tages op af kassen og bruges igen. Indtægten fra Køjevænget, som man officielt ikke regner med, regner man altså med alligevel. Med kreativ bogføring reduceres rest-afdraget på LP 27 med 5,3 mio. kr.

7 Trafikken omkring Kålmarken skal gøres sikker Her på Kålmarken bygger NCC 165 nye boliger. Forvaltningen mener, at det vil koste 3 mio. kr. at skabe ordnede og sikre trafikforhold på St. Magleby Strandvej og i krydset Møllevej - Krudttårnsvej/ Bachersmindevej. De penge har kun Liste T på budgettet. De, der har vedtaget at bygge på Kålmarken, fralægger sig ansvaret.

8 Tomme løfter til Søvang Borgmester Asger Larsen og hans konservative medkandidater har lovet Søvang stort set alt, hvad hjertet kan begære fra daginstitution til forsamlingshus. Men da det kom til stykket fik Søvang ingenting. Kun Liste T ville acceptere grundejerforeningens tilbud om en frivillig brugerbetaling på halvdelen af en legeplads ved Sølyst. Det ville kun have kostet kommunen 75.000 kr.

9 Pensionisternes madordning skal ikke forringes 216.000 kr. er den merpris, som 160 af Dragørs pensionister fra 2006 skal betale for at være med i den kommunale madordning m.v. Under budgetbehandlingen begrundede borgmester Asger Larsen prisstigningen med, at det var længe siden, at der var sket en justering. Dermed afslørede Asger Larsen, at han er uvidende om, at priserne også blev hævet sidste år. Madordningen er blandt kommunens vigtigste foranstaltninger for ældre. Underernæring blandt vores ældre er uværdigt – og dyrt for kommunen.

10 Dragørs skoler skal have moderne materialer Dragørs skoler er stadig blandt landets allerbedste. Det skal de fortsætte med at være. Men det kræver, at vi giver skolerne de rette redskaber. Den uigennemtænkte nedlægning af Pædagogisk Central har været et hårdt slag mod kvaliteten i undervisningen. Derfor har Liste T i vores budget afsat yderligere 300.000 kr. hvert år til nye undervisningsmidler. De andre i kommunalbestyrelsen omtaler kun skolerne i deres valgprogram.

11 Tennisklubben skal blive hvor den er Alle i kommunalbestyrelsen – undtagen de konservative – har givet tilsagn til Dragør Tennisklub om at ville støtte klubben med 270.000 kr. om året til en ny hal for tennis, bordtennis og squash. Pga. svømmehallen har ALV nu trukket det løfte tilbage. Dermed er der åbnet op for borgmester Asger Larsens ønske om at tvinge tennisklubben til området ved Hollænderhallen og bygge boliger på det grønne areal. Liste T står ved vores løfte, og vi vil ikke bebygge arealet.

12 Kulturen skal have rimelige vilkår Også i år må museerne og bibliotekerne holde for. De mister i alt 350.000 kr. årligt. For Amagermuseet og Dragør Museum betyder det, at de balancerer på kanten af at miste deres statsanerkendelse. Det må ikke ske. Vores biblioteker og museer drives topprofessionelt og fortjener rimelige arbejds-vilkår. Til gengæld giver vi gerne afkald på borgmester Asger Larsens amatørshows. Fiaskoen d. 4. maj kostede kommunen 200.000 kr.

13 Administrationen skal styrkes og motiveres Underbemanding i Dragør kommunes administration har kostet os dyrt de sidste 4 år. Alene misadministrationen af sygedag-penge har kostet 10 mio. kr. Sammenlægning af daginstitutioner, nedlæggelse af Pædagogisk Central og ”skattesamarbejdet” med Tårnby er andre dyre eksempler. Nu gentager historien sig, når vi indfører elektronisk sagsbehandling. Flertallet tager gevinsten på forskud og nedlægger 3 stillinger i 2006. Det er ikke den måde, vi får personalet til at udføre mirakler.

14 Respekt – Handlekraft – Nærvær Stem på Liste T d. 15. november


Download ppt "Dokumentation: Budget 2006 - 09 •Serviceniveauet er faldetServiceniveauet er faldet •Effektiviteten er også faldetEffektiviteten er også faldet •Mest ny."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google