Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kufstein Foråret 2002 Mads Vej-Hansen (Køres som diasshow – Tast F5)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kufstein Foråret 2002 Mads Vej-Hansen (Køres som diasshow – Tast F5)"— Præsentationens transcript:

1 Kufstein Foråret 2002 Mads Vej-Hansen (Køres som diasshow – Tast F5)

2 Kufstein 2002 I maj 2002 deltog vi med DJT (Dansk Jernbane Turisme) i en 8 dages tur til Kufstein, der er grænsestation i Østrig, når man kommer fra München. Vi startede fra København H om morgenen kl. 7.52 tirsdag den 30. april. Vi ankom til Kufstein om aftenen kl. 20.36 Der var 44 deltagere, heraf 8 fra Jylland.

3 Kufstein 2002 Onsdag tog de fleste til liften op på Wilde Kaiser, men vi valgte en gåtur til Stimmersee, et feriested, hvor vi var for 14 år siden med vores 3 børn. Nu rejste vi uden børn og var blandt de yngste i selska- bet.

4 Kufstein 2002 Vi gik rundt om Stimmersee. Der var en enkelt ung pige, der var hoppet i det kolde vand. Vi kunne høre ’gyset’! Og det var under et minut hun var i vandet. Vi spiste en let frokost på Gasthof Stimmersee: Für den weniger Hunger. Derefter vendte vi næsen mod Kufstein.

5 Kufstein 2002

6 På vej mod Stimmer- see gik vi ad en kondisti over et mindre bjerg. På stien lå en halv meter lang slange (en stålorm?) og solede sig. På hjemturen gik vi på promenaden langs Inn.

7 Kufstein 2002

8

9 På de forrige billeder kan man se Römer- gasse, hvor hotellet, Auracher Löchl, ligger. Her er hotellet set fra Inn. Vi boede på 4. sal.

10 Kufstein 2002 Torsdag tog vi toget til Brixlegg, hvor vi så et lysestøberi. Ret så kinky lysanretninger! Overfor lå en lille beværtning (ejet af parret fra Hotellet). De hurtige nåede en øl!

11 Kufstein 2002 Derefter slentrede vi til Rattenburg, en tur på godt ½ time, hvor vi så et glaspusteri (også familie til Hotel- lets ejere). Det var flot. Billedet fra lysshowet i grotten i bjerget kommer ikke helt til sin ret. Derefter så vi kirken.

12 Kufstein 2002

13

14 Turen gik hjemad til Kufstein, hvor vi slappede af med et afkølet og velskænket glas fadøl. Dagen efter tog vi toget til Innsbruck. Da vi ankom til byen var der på modsatte side af perronen skilt med tog til Venedig: Orientekspressen. Vi ventede naturligvis, så vi også fik set dette flotte tog. Derefter delte vi os. Nogle tog ud til Alpe Zoo og videre op i bjergene, andre en byrundtur. Vi slentrede rundt i byen uden guide.

15 Kufstein 2002 Orientekspressen er et imponerende tog. Alt bliver pudset flere gange dagligt. Tjenere og togperso- nale er i fine uniformer og livréklædt. Blanke messing- knapper. Afkølet champagne til frokost.

16 Kufstein 2002 ”…… og har du penge, så kan du få!”

17 Kufstein 2002 Der blev fyldt vand på – lige ind til det løb over. Og efter dette herlige syn, fortsatte vores tur i Innsbruck.

18 Kufstein 2002 Der var mange kønne steder og bygninger i Innsbruck. Her et større torv med bjergbaggrund og th. en triumfbue i baggrunden.

19 Kufstein 2002 Det gyldne tag er et halvtag med et stort antal forgyldte skiferplader. Det skinner så meget, at det er svært at se!

20 Kufstein 2002 Flot rokokobygning lige ved det gyldne tag. Domkirken lige ved Goldenes Dachl

21 Kufstein 2002 Et bygningsfremspring ved Domkirken samt interiør fra denne med alter og prædikestol. Som altid sydpå er kirkerne meget flotte.

22 Kufstein 2002 Se dette er en rigtig trone

23 Kufstein 2002 I Hofburg var der mange flotte rum og fine bordækninger. Hofburg er sæde for Tirols regering

24 Kufstein 2002 Den efterfølgende dag tog vi ’væk’ fra regnen. Først til Jenbach. Her så vi Zillertal-banens afgang, men Achenseebanen kørte først dagen efter

25 Kufstein 2002 Europa Brücke Regnen tog til, så vi tog toget videre til Brenner, thi oppe i alperne Måtte det da være tørvejr. Men AK! Vi nøjedes med 20 min. i Brenner, så tilbage til Insbruck og på museer. Fotograferet gennem togvinduet

26 Kufstein 2002 Først så vi den fine kirke, hvor der var et mauso- læum med 24 statuer foran alteret. Derefter så vi Hofburg.

27 Kufstein 2002 Nogle af de 24 bronzestatuer

28 Kufstein 2002 Fest i Zillertal. Der var Goudafest – karneval med optog i Zell. Mennesker og dyr var fint udsmykket og der blev drukket flittigt af den gode men stærke Gouda- bock (lidt à la elefantøl)

29 Kufstein 2002 Vin eller øltønder. Ja bare det ikke er Østrigsk vin! Ellers var der mange flotte indslag i optoget

30 Kufstein 2002 Pfarrkirche i Zell am Ziller

31 Kufstein 2002 Vi gik ikke ind på markedspladsen (8 Euro), men gik rundt i Zell og så bl.a. Pfarr- Kirche. Så gik vi op i bjergene. Selv her var de unge smukke damer til stede, og én af dem gav et lille dansenummer.

32 Kufstein 2002 Vi kunne se festpladsen fra bjergene og høre den lystige tyrolermusik. Vi gik dog først lidt længere op i bjergene til vi (=mig) var trætte! Visdomsord: Østrigerne er upraktisk folkefærd, thi de har lagt bjergene der, hvor der er allersmukkest

33 Kufstein 2002

34 Den sidste dag tog vi til jernbaneknudepunktet Wörgl, der hurtigt var overstået, Vi tog derefter bussen tilbage til Kufstein, hvor vi hørte det berømte Heldenorgel, der kan høres op til 10 km væk. Om eftermiddagen gik vi op i bjergene, hvor vi i ca. 4 timer vandrede fra sø til sø. Der var 4 søer og meget flot (men alle de bakker!) Kufstein

35 Kufstein 2002 Det var en god tur. Vi var som nævnt i starten blandt de yngste i selskabet, hvor der var mange hyggelige efterlønnere og pensionister fra DSB, Gods, Færger og Banestyrelsen. Så vi kan anbefale en smuttur med DJT, Danske Jernbanemænds Turistorgani- sation. /MVH


Download ppt "Kufstein Foråret 2002 Mads Vej-Hansen (Køres som diasshow – Tast F5)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google