Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Svømning (forhindringsbane)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Svømning (forhindringsbane)"— Præsentationens transcript:

1 Svømning (forhindringsbane)
Badminton De første pålidelige oplysninger om badminton stammer fra Indien, hvor engelske officerer i 1870'erne dyrkede ketsjerspillet, poona. Officererne bragte spillet til England, hvor det første gang blev dyrket på hertugen af Beauforts slot, Badminton House, i 1873. I 1877 udgav oberst Selby de første officielle spilleregler; de nuværende blev fastsat i 1901 med seneste ændring i 2006, da et nyt tællesystem blev indført. Få fjerene ud og styrk jeres nærvær, tålmodighed og kampgejst. Her dystes i double /mix i en af Danmarks populære sportsgrene, nemlig badminton. Svømmefærdighed er der vidnesbyrd om flere tusinde år før Kristi fødsel. På assyriske og egyptiske relieffer og papyrusruller ses svømmende mennesker. I antikkens Grækenland og Rom optræder svømning som en vigtig færdighed for krigere, som skulle kæmpe på søen. I Norden var vikingerne kendt for deres svømmefærdigheder, og kilder beretter om svømmeundervisning i middelalderen, hvor en oppustet svineblære fungerede som opdriftshjælpemiddel. De første organiserede svømmekonkurrencer fandt sted i England i 1830'erne, hvor man i London opførte svømmebassiner. Svømning (forhindringsbane) Disciplinen, som er tilegnet de glade vandhunde, der i svømmehallen skal igennem en forhindringsbane både over og under vandoverfladen. Beachvolley Beachvolley blev første gang spillet i 1920'erne, hvor den første klub, Santa Monica Beach club blev etableret i Californien. Fra begyndelsen af 1950'erne har beachvolley-konkurrencer været en del af andre begivenheder som skønhedskonkurrencer og koncerter afholdt på stranden. Blandingen af toptrænede atleter, show og livet på stranden har hurtigt gjort beachvolley til en populær sport på OL-programmet. Hvis det trækker i hænder og arme for at komme ud at slå til en bold og samtidig mærke sandet mellem tæerne, så er det denne disciplin, I skal vælge – Beachvolley.

2 Cykling (”kilometerjagt”)
Bordtennis Oprindelig kaldet ping-pong, inspireret af lyden fra træbattets slag mod den lette bold. Spillet, som har sin oprindelse i Indien i 1880'erne som tidsfordriv for udstationerede engelske officerer. De brugte cigarkasselåg som bat, bolden var en rundskåret champagneprop, og bøger stillet midt på et bord med ryggen opad, delte bordet i de to spilleflader. Koncentration, hurtighed og et godt boldøje er de vigtigste faktorer for at vinde dysten i denne disciplin, nemlig Bordtennis. Cykling (”kilometerjagt”) Cyklen nåede i store træk sin endelige udformning i 1890'erne, hvor man allerede anvendte de nuværende principper for f.eks. stellets opbygning og navgear. Cykelsport har eksisteret stort set lige så længe som cyklen selv. Ifølge franske kilder foregik det første organiserede cykelløb i 1868 i Parc de Saint-Cloud i Paris på en distance af 1200 m rundt på parkens havegange. Englænderen James Moore vandt løbet. Gode ’cykelben’ og god kondi er gode forudsætninger for at vinde i denne disciplin. Her gælder det om at få cyklet flest kilometer på tid på motionscykler. Petanque Reglerne blev udformet i 1910 af en fransk invalid, som ikke kunne dyrke de traditionelle kuglespil med tilløb. Det dyrkes nu både som socialt hyggespil og som højtudviklet sportsspil med internationale mesterskaber; i store dele af Frankrig er det nærmest en livsstil. Knap så megen sved på panden, men til gengæld kræves en stor portion koncentrationsevne og teknisk færdighed for at vinde dysten i disciplinen, petanque.

3 Stafetløb Fodbold Mountainbike-stafet
Konkurrencer i løb på stadion blev praktiseret allerede ved de antikke Olympiske Lege. Den tidligst kendte distance på en stadionlængde, 192,27 m, blev løbet ved de første Olympiske Lege 776 f.Kr. Her er der fokus på taktik, fart & aerobisk kondition. Kom ud af starthullerne og på med løbeskoene. Her løbes stafetløb på op til 1000m. Fodbold Fodbold kan spores tilbage til den tidlige middelalder, men det moderne fodboldspil daterer sig til 1863, da det første nationale fodboldforbund blev stiftet i England. Forud var gået en periode, hvor spillet udviklede sig fra et uorganiseret folkespil til en organiseret holdsport. Det var på de store engelske kostskoler, at spillet fik stor udbredelse; det blev her betragtet som et vigtigt middel i karakteropdragelsen, idet egenskaber som selvbeherskelse og gruppeloyalitet samt reguleret kappestrid blev anset for særlig værdifulde. Taktik, teknik & samspil er hovedingredienserne for at vinde dysten i denne disciplin – Fodbold. Her spilles på kortbaner 4 mod 4. Mountainbike-stafet Egentlig er mountainbike et beskyttet firmanavn, idet tre af cykeltypens opfindere (Gary Fisher, Tom Ritchey og Charles Kelly) i 1970'erne stiftede firmaet, MountainBikes. De havde udviklet typen under vilde nedkørsler på bjerget Mount Tamalpais i Californien. Deres grundmodel var de amerikanske avisdrenges favoritcykel, den såkaldte clunker med brede dæk. I 1980'erne opstod mountainbike som sport og kom omkring 1990 til Danmark. Her kræves kræfter, når der køres en mountainbike-stafet i Hillerød på ca. 4 km. (I bedes selv medbringe 2 mountainbikes pr. hold)

4 Frisbee golf Kongespil (Kubb)
Frisbee golf menes at være blevet opfundet i begyndelsen af ​​1900-tallet. Moderne frisbee golf startede i begyndelsen af ​​1960'erne, og det synes at være blevet opfundet mange steder og af mange mennesker uafhængigt af hinanden. Studerende på Rice University i Houston, Texas, for eksempel holdt turneringer med træer som mål så tidligt som 1964, og i begyndelsen af ​​1960'erne spillede man i Pendleton King Park i Augusta ved at kaste frisbees i affaldsspande udpeget som mål. Senere blev den første formelle frisbee golf kurv med kæder introduceret, og siden da er sporten vokset med stor hastighed. Spillet er nu spillet i mere end 40 lande verden over, primært i Nordamerika, Central-og Vesteuropa, Japan, New Zealand og Australien. Præcision, koncentration & en god portion humor er smart at være i besiddelse af her, hvor disciplinen, frisbee golf (disc golf) udføres. Kongespil (Kubb) Spillet, som stammer fra vikingetiden/middelalderen. Det spilles overalt i Sverige, men kommer oprindelig fra Gotland, og har i de senere år bredt sig ud over Sveriges grænser. Spillet kaldes nogle steder i Danmark også for vikingespillet eller kongespillet. Det er et underholdende holdspil, som indeholder elementer der minder om petanque og keglespil, men spillet er et udpræget holdspil, som både kræver håndelag, taktik og held.

5 Gå ikke glip af årets sommerfest!
Middag & fest Efter aktiviteterne får I mulighed for at more jer over dagens oplevelser sammen med de andre hold, når vi åbner dørene til aftenarrangementet, som afholdes i en af FrederiksborgCentrets haller. Her er dækket flot op, og der serveres lækker sommermad fra buffet med bl.a. spareribs. Under middagen kårer vi dagens vinderhold og uddeler fine præmier. Efterfølgende skrues lidt højere op for de musiske toner, når band & DJ underholder fra scenen. Gå ikke glip af årets sommerfest!


Download ppt "Svømning (forhindringsbane)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google