Præsentation er lastning. Vent venligst

Scoringer Mål i SAS ligaen Alle mål tæller/ Every goal counts

Lignende præsentationer

Præsentationer af emnet: "Scoringer Mål i SAS ligaen Alle mål tæller/ Every goal counts"— Præsentationens transcript:

1 Scoringer Mål i SAS ligaen Alle mål tæller/ Every goal counts
Protræner-opgave September 2011 Tom Søjberg

2 Et kig i Historiebøgerne EM92

3 Hvad fortalte disse billeder?

4 Den flotteste præstation i dansk fodbolds historie, er et resultat af evnen til at score efter indlæg. (Samt evnen til at vinde en straffesparks konkurrence) DK- France 1-0 Indlæg DK- France 1-1 Indlæg DK- France 2-1 Indlæg DK- Holland 1-0 Indlæg DK- Holland 1-1 Indlæg DK- Holland 2-1 Indlæg DK- Holland 2-2 Standard DK- Tyskland 1-0 Skråt tilbage aflevering fra siden DK- Tyskland 2-0 Omstilling 66,6666 procent af alle Danmarks mål ved EM 1992 kom efter indlæg.

5 Hvordan afgøres fodboldkampe
Hvordan afgøres fodboldkampe? Det er altså målene som afgør fodboldkampe. Vi kan som trænere hoppe rundt og gøre dit og dat.

6

7 Klare tendenser Barcelona og Spanien vinder det hele! Tilsvarende vinder FCK også det hele i Danmark i disse år. Begge hold har en grundig plan. Og har tydeligvis også klimatiske, samt genetiske forskelle at arbejde ud fra. . Barcalona har små vævre spillere som kan vende og dreje. De er meget pasningsstærke og gode 1 mod 1. Og de fleste kan score mål. FCK: Her skal du være meget mørk i huden og næsten 1,90 for at blive topscorer. På trods af vidt forskellige spillestile, kulturer, økonomier mm. Vinder disse det hele Så hvad skal man som træner sige til sine spillere?

8 Forundersøgelse forår 2008
200 scoringer fordelt på 76 registrerede kampe. Skud procent Standardsituationer 26 procent Indlæg ,5 procent Andet ,5

9 It`s all about winning Det interessante for mig er stadigvæk, hvordan vindes fodboldkampe. I denne forbindelse indsnævret til - hvordan falder målene. Elitetrænerers virke er i den grad betinget af succes. Vindes kampene eller tabes de. Målene afgør skæbner hver weekend. I den henseende må det også være meget interessant at kunne komme tættere på, hvordan fodboldkampe afgøres. Velvidende at store forskelle i økonomi, truppers sammensætning, forventninger, kulturer mm. Spiller en kæmpe rolle i et holds succes.

10 Universelle ved scoringer
Er der gennemgående træk, som er universelle ved scoringer? Det at undersøge, hvordan målene falder, skal kunne bruges ved personlig vinding. Dvs. hvad kan og vil jeg fremadrettet bruge undersøgelsen til, og hvordan tilrettelægges undersøgelsen, så den bliver konkret og samtidigt giver nogle svar, som jeg fremadrettet kan bruge som fodboldtræner.

11 Problemformulering Hvordan falder målene i dansk elitefodbold. Det at vinde, er afgørende i elitefodbold. Det må i denne sammenhæng være centralt at finde ud af, hvordan målene falder. Hvilke karakteristika er forbundet med disse scoringer! Herunder Berøringer Placering i målet Minuttal Indlæg Zoner Omstillinger Standardsituationer Stilling

12 396 mål fra de 2 foregående superliga sæsoner
Registrering af scoringer i 10 sammenhængende runder af sæsonen 2009/ Registrering af 13 sammenhængende runder af sæsonen 2010/2011

13 Var det nok data? Til sammenligning Exit poles bygger på 1125 personer af X potientielle vælgere. 0,027 procent er grundlaget for udmeldinger på f.eks hvem der bliver næste statsminister.

14 Nok Data? Næsten 40 procent af alle mål i de 2 sæsoner I sæson 2009/2010 scores 515 mål I sæson 2010/2010 scores 533 mål Altså undersøgelsen bygger 37,786 procent af alle mål i de 2 foregående sæsoner

15 Inddeling af banen i felter

16 Hvad påviste undersøgelsen EM92
Hvordan falder scoringer efter Indlæg?

17 Samlet 396 mål

18 Konklusion på scoringer efter indlæg
Konklusion på scoringer efter indlæg!  116 af de i alt 396 scoringer kommer efter indlæg.  Hjørnespark regnes ikke med som et indlæg. Under scoringer efter indlæg (ca. 30%) skelnes ikke mellem frispark i siden og indlæg i frit spil, som enten fører til scoring på standardsituation (ikke direkte) eller til scoring efter standardsituation.  Ca.60% er scoringer efter indlæg sparket med højre ben. Mens scoringer efter indlæg sparket med venstre ben er sat til ca. 40%.   Indad skruede indlæg står for % af scoringerne.  Udad skruede indlæg står for 68% af scoringerne.  Scoringer efter indlæg i åbent spil er i alt på 75.86%.  Scoringer efter indlæg i åbent spil sparket med venstre ben er 29,31%  Scoringer efter indlæg i åbent spil sparket med højre ben er 46,55%  Scoring på standard situation eller efter standard situation er på ca. 24,14%  Der scores samme antal mål i B4a og B4c (ca. 40% i hver)  I B4 scores der 49 mål efter hovedstød  svarende til 42% af alle mål efter indlæg.  I B4 scores 37,07 % med højre og 19,82% med venstre efter indlæg. Assist under indlæg  A4 og C4 leverer tilsammen 79,31% af assistene

19 Hvordan falder scoringer efter berøringer?

20 Samlet 396 mål

21 Hvad laver assistspilleren ved 1 berøring

22 Hvad laver assistspilleren ved 2 berøringer

23 Hvad laver assisten ved 3 berøringer

24 Konklusion på scoringer efter berøringer
Konklusion på scoringer efter berøringer!    Klart flest scoringer falder efter 1 berøring (63,38 %). Herefter falder klart næst flest scoringer efter 2 berøringer med (18,43%). Sammenlagt betyder det, at 81.81% af alle scoringer falder efter 1 og 2 berøringer. Efter 3 berøringer 87, 37% og 4 berøringer 91,66% af alle scoringer. Muligheden for scoring er klart størst indenfor 1,2 berøringer og daler markant og kontinuerligt herefter.  Det samme gør sig også gældende for assisten og næstsidste aflevering i forbindelse med scoringer: I forbindelse med de 251 scoringer, hvor der scores på 1 berøring, har assisten ligeledes brugt 1 berøring i 51,79% af tilfældene. Næstsidste aflevering (assisten til assisten) i forbindelse med de 251 scoringer har i 39,44% af tilfældene brugt 1 berøring.

25 Universelle Antal berøringer for afslutteren ved scoring
Tom Søjberg SAS og 10/ stk. Eigil Drillo Olsen WM stk. 1 63,3 procent 70,5 procent 2 18,4 procent 16,7 procent 3 5,5 procent 6,8 procent Antal berøringer for asssisten ved scoring 51,8 procent 49 procent

26 Hvordan falder scoringer efter tid?

27

28 I 1. halvleg scores 173 mål svarende til 43,6 % af målene I 2
I 1. halvleg scores 173 mål svarende til 43,6 % af målene I 2. halvleg scores 206 mål svarende til 52 % af målene I tillægstiden scores 14 mål svarende til 3,54 % af målene. Der scores flest mål fra det 81. minut til det 85 minut. Og næst flest fra det 71. minut til det 75. minut.

29 Man må konkludere at scoringer fordeler sig jævnt over alle kampens minutter. (Dog falder næsten 100% af alle mål inden dommerens slutfløjt.)

30 Hvordan falder målene efter placering i målet?

31

32 Hvor placeres den målgivende afslutning i målet
5,53 % er ukendt 66,33% placeres nede 28,14 % placeres oppe 36,68 % placeres i målmandens højre side 37, 94 % placeres i målmandens venstre side 19,85% placeres ikke i siderne 74,62 % placeres i siderne

33 Hvordan falder scoringer efter standardsituationer?

34 Standardsituationer

35 Standardsituationer forsat

36 Konklusion på scoringer efter standardsituationer 30,3% af alle mål scores efter standardsituationer. 60% af disse er fordelt ligelige mellem straffespark, hjørne højre, Frispark (ikke direkte) Hjørne venstre (15 stk.) langt indkast (10 stk.) direkte frispark (8 stk.) repræsenterer de næste værdier. Indadskruede hjørnespark står for 64,10% af målene ved normale spark. Udadskruede hjørnespark står for 20,51% af målene ved normale spark. Varianter står for 12,82% af scoringer efter hjørnespark. (Et mål er udtaget af hjørnespark venstre, eftersom det ender med en scoring i den anden ende)

37 Scoring efter stilling i kampen?

38 Konklusion på scoringer efter stilling i kampen 5,81% af alle mål er reducerings mål! 73,98% af alle mål kommer efter, at man bringer sig foran eller man øger sin føring. 20% af alle mål er mål til udligning 100% af alle mål kommer efter at dommeren dømmer mål uanset stillingen i kampen

39 Scoringer efter omstillinger?

40 Grundlaget er for løst til valide konklusioner
57,83% af alle mål kunne ikke registreres under denne kategori 31.82% af alle mål som kunne registreres, var ikke omstillinger % (41 stk.) af alle mål som kunne registreres, var efter omstilling % af disse startes i midtzonen. (B3 og B2) 87,81% af alle omstillinger involverer (rører) 3 spillere eller under.