Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fokus på skriveprocessen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fokus på skriveprocessen"— Præsentationens transcript:

1 Fokus på skriveprocessen
Min baggrund, køkkenleder og folkeskolelærer, er her og nu påbegyndt diplom uddannelsen i erhvervspædagogik Undervisning på grundforløb teori og praksis Målpinde Metodefrihed Fremstilling af undervisningsmaterialer Mange skriftlige opgaver – 3 fordybelses – smørrebrøds og italiensk køkken – miljø rapport – danskfagligt projekt samt grundforløbsprojekt

2 Fagligt dansk og IT = elevprodukt til dansk eksamen
Hvorfor lige pludselig fagligt dansk??? I har lært de fleste elever alt det andet IT fagets målpinde integreret i projektet samt en grundlæggende viden indenfor elevens fagvalg Mål for mig som lærer: eleverne deltager i en aktiv læringssituation, hvor de får en sejr i skriveprocessen samt en bredere viden om deres uddannelsesvalg og de muligheder der er fremadrettet. Ligeledes bliver eleverne styrket i de grundlæggende fælder der kan være som ny på arbejdsmarkedet.

3 Præsentation af mit faglige dansk forløb
Gennemprøvet til eksamen, sommeren 2011

4 Plejehjemmet Vi er nogle gamle krykhusarer med hjerner som børn.
Vi har løse tænder, diabetes, hård mave og manglende smagssans. Vi har ingen glæder tilbage, dog en, vores daglige foder, men hvor er den dog ringe. Så hjælp os med, at vores ringe glæde bliver gourmet.

5 Efterskolen Vi er de fortabte unge, gemt væk fra alle.
Vi er blevet mobbet fordi vores mål er XL. Vores drøm er at blive sylfider, det gælder både drenge og piger. Sund mad er et fyord hjemme hos vores forældre og kommunen har sagt, at det er nu det gælder.

6 Bowlingcenter Byens bowlingcenter skal genåbnes, centeret gik konkurs for 2 år siden. Folk var trætte af en tør buffet med genbrugs mad. Stedets Take away mad var elendig og flere har været syge af maden. For at starte op igen, skal køkkenet stadig tilbyde både buffet og Take away.

7 Højskole Vi tager af sted hver sommer, for at male himlen så blå.
Men vores kogekone gennem mange år, er gået på pension. Det nye køkken med sushi og andet pjank er ikke os. Vi ønsker mad som passer til vores alder og aktivitet.

8 Bager, cafe og konditori
Du vil starte et trendy bageri med tilhørende cafe. Stedet du har købt har tidligere været en rigtigt snusket bagerforretning, hvor der både har været rotter og kakerlakker. Men du tror på dig selv og du vil lave et spændende udvalg, hvor alt er hjemmelavet.

9 Restaurant Drømmen brast for de sidste ejere, de glemte at betale deres regninger. Stedet er perfekt og der har tidligere været en velhavende kundekreds. Restauranten er blevet købt og satser på, at få en bred kundekreds, med en kræsen gane.

10 Slagterforretning med mad ud af huset
Du har fået din drøm opfyldt, det er blevet tid til, at du skal overtage familieforretningen. Din bror er sur over han ikke skal være med og har i den sidste tid boykottet forretningen. Givet dårlig omtale. Ligeledes er der åbent en konkurrent, så du har flere problemstillinger mod dig.

11 Projekt 1 I skal nu lave et ide grundlag for jeres sted
I skal finde på et navn og et logo til jeres sted Hvilken målgruppe har i med at gøre Hvad ønsker kunderne/ brugerne Hvilket sted i landet er i Hvor mange gæster/bespiste har jeres sted

12 Projekt 2 I skal nu sammensætte jeres personalestab.
I ved I skal have en elev ansat. Lav en stillingsannonce for jeres ledige elveplads. Alle laver en seriøs ansøgning og CV og søger den ledige stilling. Der skal udarbejdes en ansættelseskontrakt til jeres nye elev – medtag skoleophold, varighed og løn. Eleven er startet og spørger jer om, hvilken overbyggende uddannelse man kan tage, I har lovet at finde ud af det.

13 Projekt 3 Det er svært at være ny opstartet, alle opskrifter og menuer er fjernet. I skal lave et menukort/ ugeplan for jeres sted. I ved at der i hver en menu skal være forskellige smage, blinklysfarver og målgruppen skal prioriteres. Lav en kostberegning på en menu/dagskost og en kalkulation.

14 Projekt 4 Kunden/brugeren spørger til hvordan i har lavet maden.
Beskriv 5 tilberedningsmetoder. Redegør for jeres råvarer valg

15 Projekt 5 Ak, ak og ve. Dyrlægekontrol , jeres køkken er ikke i orden.
I mangler egenkontrolskemaer til varemodtagelse, opvarmning ved servering samt nedkølingsskema Ligeledes har I fået en påtale om en medarbejder, der har fedtet hår, beskidt arbejdstøj og i det hele taget virker usoigneret. I skal have begge problemstillinger løst for at opnå en Elite smiley.

16 Projekt 6 Det går ikke godt i jeres køkken, en utilfreds kunde/ bruger har fået et negativt læserbrev trykt i den lokale avis. Lav et negativt læserbrev, som I vil tro en negativ kunde/bruger vil ytre sig. I er træt af den dårlige kritik og inviterer den lokale avis ud til en artikel om jeres køkken. Lav en artikel som er til gavn for jeres sted.

17 Projekt 7 I kan slet ikke få hænderne ned, artiklen i den lokale avis har rost jer til skyerne. Men, men, det er ligesom med dårlig film som får 5 stjerner men vi ikke gider at se. I har ladet fotografen tage et billede af mad I slet ikke producere/sælger – det var virkeligt dumt. I har dårlig økonomi og I har et troværdighedsproblem. I skal lave en ret og en reklame for denne, som rammer jeres målgruppe. Det I har at bruge er svinemørbrad, mælkeprodukter, årstidens råvarer og diverse kolonial ( laves i køkkenet og fotograferes)

18 Projekt 8 I har været meget igennem i jeres køkken.
I har faktisk glemt at tage hensyn til jeres elev. Eleven har sygemeldt sig og I er jagtet af elevens fagforeningen. Eleven har fået medhold i mobning og generelt dårligt psykisk arbejdsmiljø. I er kede af det, for nu lysner det for jeres køkken og I vil gerne have eleven med på holdet igen. Lav en handleplan for samarbejdet fremover.

19 Evaluering Eleverne tager ejerskab over projektet
De reflekterer over egne læringsprocesser De har ikke følt det har været svært Det er overskueligt, med kun det ene projekt af gangen Det et spændende, hvad der kommer i næste projekt Fordele for mig, jeg har ikke meget rette arbejde Fælles fodslag med folkeskolen, fokus på skriveprocessen også for de elever som ønsker at blive håndværkere


Download ppt "Fokus på skriveprocessen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google