Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ansøgning til IAA prisen 2013

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ansøgning til IAA prisen 2013"— Præsentationens transcript:

1 Ansøgning til IAA prisen 2013

2

3 2 HVOR SLEMT ER DET? HVER ENESTE DAG 7 DAGE OM UGEN 365 DAGE OM ÅRET
Med Kys Sclerose Farvel kampagnen har vi et ønske om, på en håbefuld og kærlig måde, at kommunikere budskabet omkring sclerose. Ikke mange ved, at der er to mennesker i Danmark, der hver eneste dag får konstateret sclerose. To ud af tre, der får sclerose, er kvinder. Sclerose rammer oftest i alderen år, hvilket betyder, at mange børnefamilier har sclerose tæt inde på livet. Baggrunden for, at Scleroseforeningen i starten af 2013 besluttede sig for, at lave Kys Sclerose Farvel kampagnen i forbindelse med den allerede eksisterende byttepengeindsamling var, at vi ønskede at skabe en kampagne, som ikke kun henvendte sig til mennesker med sclerose tæt inde på livet. Vi ønskede at lave en kampagne, som de fleste kan relatere til. Den australske “Scleroseforening” havde i foråret 2012 kørt kampagnen “Kiss Goodbye to MS”, hvor de med røde kysselæber opfordrede til at støtte. Vi har i Danmark ladet os inspirere af den australske kampagne, men vi skabte vores helt egen udgave med grønne, håbefulde kysselæber. Kys Sclerose Farvel er således skabt af Scleroseforeningens marketingafdeling, hvor den eneste grafiske hjælp vi har fået udefra, er udarbejdelsen af kys logoet. HVER ENESTE DAG 7 DAGE OM UGEN 365 DAGE OM ÅRET

4 Kys Sclerose Farvel er en kampagne, som med grønne og håbefulde læber, skal sætte fokus på vigtigheden i, at være med til at sprede budskabet om sclerose og at støtte op omkring forskningen i sygdommen. Kys Sclerose Farvel er en kampagne, som blev til på meget kort tid, og som først blev besluttet i starten af Der var afsat et budget på kun kr. til kampagnen. Vi er derfor enormt stolte af og taknemmelige over, at vi i et meget konkurrencepræget marked, og med et meget beskedent budget, har skabt en succesfuld kampagne og en ny kommunikationsplatform, som har potentiale både på kort og lang sigt. Samtidig opfylder kampagnen tre vigtige kriterier: 1. At vores initiativ både er autentisk og giver masser af grundlag samt muligheder for fundraising uden at stigmatisere vores medlemmer med sclerose, og samtidig bryder med den hidtidige, til tider, lidt kliniske italesættelse af sclerose. Nu har vi grønne læber, og vi kysser. Vi er mennesker, og vi har brug for din hjælp. 2. At kampagnen voldsomt simplificerer et meget komplekst budskab om en meget kompleks sygdom. Vi synes, at vores kys og grønne læber rummer masser af kærlighed og omsorg, og de hjælper til med at menneskeliggøre vores budskab. Samtidig giver kampagnen et entry point for udenforstående, som forståeligt nok, har svært ved at forholde sig til de meget komplicerede dele af sclerose, og hvorledes sygdommen angriber. Det simplificerede budskab gav og giver samtidig mulighed for at anvende nye og endnu ikke afprøvede kommunikationskanaler (strategiske samarbejder med bl.a. internetportalen Trendsales). 3. Det måske vigtigste kriterium er, at vi meget gerne ville skabe en kampagne, hvor vi kunne inspirere alle interessenter til at tage ejerskab, og skabe deres egne udtryk af Kys Sclerose Farvel. Vi ønskede viralitet, og vi fik det fra både medlemmer, pårørende og som noget helt nyt for Scleroseforeningen – mennesker, som ingen direkte tilknytning havde til Scleroseforeningen. Fra kendisser til modebloggere og makeup-interesserede til deltagelse i Aftenshowet på DR1.

5 Kampagnens væsentligste indsamlingselementer
1. Strategisk samarbejde med Trendsales – kontinuerlig eksponering over for portalens ca brugere og mere end likers på Facebook, herunder aktion af de kendtes tøj på Trendsales samt deling af fire videoer på Trendsales Facebookside.

6 2. Strategisk samarbejde med goodiebox
  2. Strategisk samarbejde med goodiebox.dk – eksponering på Facebook og i samtlige udsendte goodieboxe (ca medlemmer).  

7 3. Salg af merchandise bl. a
3. Salg af merchandise bl.a. til alle Rema1000 butikker (salg af læbepomader og pins).

8 4. Indsamlingsbøsser placeret i ca. 7
 4. Indsamlingsbøsser placeret i ca forskellige forretninger rundt omkring i Danmark samt salg af stregkoder i Rema1000 og en række andre butikker.

9 5. Samarbejde med Ladywalk (40.000 kvinder).

10 6. Støtte SMS på 10, 20 og 50 kr.

11 7. Stor aktivitet på Kys Sclerose Farvels Facebookside med mere end 3
7. Stor aktivitet på Kys Sclerose Farvels Facebookside med mere end likes.

12 Kys Sclerose Farvel indfriede vores mål – og mere til
Vores ønsker til Kys Sclerose Farvel Kampagnen er todelt. Til dels har kampagnen til formål at samle penge ind til forskning både her og nu, men også i højere grad på lang sigt. Og til dels at sprede budskabet om sclerose på en mere ung, mere involverende og lettere tilgængelig måde. Vi oplever på nuværende tidspunkt, at de største ændringer og vores mest betydningsfulde ROI er i forhold til udbredelse af kendskab og etableringen af et meget tilgængelig entry point til Scleroseforeningen. Denne del er desværre enorm vanskelig at kvantificere, men vi har med vores nye initiativer genereret mere end nye leads og aktiveret mere end likes på kampagnens Facebookside.

13 Samarbejde med GOODIEBOX:
Indsamlingen: Herunder indsamlingsbøsserne, stregkodesalg, SMS donationer og merchandisesalg. I alt ca kr. Samarbejde med Trendsales: kr. for medlemmers deling af 4 forskellige film om mennesker med sclerose. kr. for salg af kendtes tøj til fordel for Scleroseforeningen. Markedsføring til en anslået værdi af kr. Samarbejde med GOODIEBOX: Markedsføring til en anslået værdi af kr. Leads: 1.500 nye leads Presse: Hertil har vi fået omfattende pressedækning på kampagnen inkl. 12 min. sendetid i AftenShowet på DR1 den 28. maj 2013 til en samlet estimeret værdi på ca kr. og ca presseklip. Note Kampagnens resultat skal ses i lyset af, at Scleroseforeningen ikke har haft noget indrykningsbudget. Af tidsforbrug er der brugt en fuldtidsstilling i ca. 4 måneder. Det er Scleroseforeningens frivillige, som sætter indsamlingsbøsserne op. Det gør, at der er stor variation fra by til by mht. hvor mange kræfter der er.

14 Ambassadører og film af kvinder med sclerose
Kampagnen blev kun en realitet, fordi det lykkedes os at mobilisere en række dygtige og engagerede mennesker, som alle donerede deres tid og ressourcer til kampagnen. Kampagnebillederne af Pernille Aalund, Ellie Jokar, Lina Rafn, Szhirley, Julie Berthelsen og Saseline, blev således lavet og doneret af den kendte fotograf Thomas Fryd. De smukke og udtryksfulde billeder kan ses på de næste to sider. Alle seks ambassadører kender til sclerose. Bl.a. er Pernille Aalunds eksmand ramt af sclerose, og Ellie Jokar har selv sclerose. Udover kampagnefotos producerede Scleroseforeningen selv fire små film af unge kvinder med sclerose. Filmene blev brugt på de sociale medier, og det var samtidigt dem, som blev delt på Trendsales Facebookside. Hver deling af filmene udløste 3 kr. (dog med et delingsloft). Filmene kan ses ved at klikke på nedenstående link: Anne – Kys Sclerose Farvel. Se filmen her Annette – Kys Sclerose Farvel. Se filmen her Marie – Kys Sclerose Farvel. Se filmen her Camilla – Kys Sclerose Farvel. Se filmen her

15 Ambassadører

16 PR, viralitet og facebook
I og med at der ikke var et planlagt budget til en mediestrategi, blev PR delen af Kys Sclerose Farvel kampagnen meget vigtig. Især de sociale medier var en vigtig platform, og vi var heldige, at få meget omtale og gode presseklip.

17 Presse Den samlede pressedækning estimeres til en værdi på ca kr. og ca presseklip. Hertil kommer 12 min. sendetid i AftenShowet på DR1 den 28. maj 2013


Download ppt "Ansøgning til IAA prisen 2013"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google