Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FORDYBELSESDAG - RELIGION

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FORDYBELSESDAG - RELIGION"— Præsentationens transcript:

1 FORDYBELSESDAG - RELIGION
EMNE: LIVSFILOSOFI OG ETIK

2 Dagens program Paneldebat (Del 1) Mål:
Fagligt: Jeg kan deltage i en demokratisk debat med udgangspunkt i det jeg lært. Socialt: Jeg kan samarbejde og sørge for debatten fungerer Arbejde med problemstilling + kilder (Del 2) Fagligt: Jeg kan lave en relevant problemstilling og udvælge kilder Se film ”My sisters keeper” (Del 3) Mål: Fagligt: Jeg kender en ny etisk problemstilling

3 PANELDEBAT MÅL: Socialt: Jeg kan samarbejde Fagligt: Jeg kan deltage i en debat med udgangspunkt i det jeg har lært Jesus, Nietzsche, Løgstrup, Kant og Bentham mødes til en etisk diskussion En repræsentant fra hver gruppe i midten (5 i alt). Mulighed for byt med gruppemakker efter 2 min. Vi skal have lavet en hestesko og et diskussionsbord + 5 navneskilte. 15 min. til at gøre lokalet klar og få styr på det sidste. Claus og Jakob er værter. Forsøger at få en diskussion i gang.

4 AKTIV DØDSHJÆLP det

5 VÆRNEPLIGT OG DELTAGELSE I KRIG

6 FRI ABORT Hvornår har et foster rettigheder?
Et 26 uger gammelt foster er juridisk beskyttet, hvis moderen vil have en abort - men ikke hvis moderen bliver kørt ned: ”På Frederikssundsvej pløjer en beruset ung mand fire fodgængere ned med sin bil. En ung kvinde mister sin kæreste, sin mor og sit ufødte barn, som hun har båret i sit skød i 26 uger. Bilisten bliver dømt for manddrab på kvindens familie og for at skade kvindens krop. Men det foster, der aldrig blev et barn, blev ikke nævnt med et ord i rettens afgørelse”

7 Arbejde med prøven i religion
Mål: Jeg kan lave en relevant problemstilling Jeg kan udvælge kilder til at arbejde med problemstillingen Udvælg en person, som du gerne vil samarbejde med i forbindelse med denne opgave.

8 Hvad er en problemstilling?
En problemstilling er først og fremmest en fagligt relevant problematik, som kan belyses fra flere vinkler, og som der ikke er et entydigt svar på En problemstilling kan formuleres på baggrund af undrende hv-ord. En problemstilling kan afføde underspørgsmål til den grundlæggende problematik, som afgrænser og fokuserer problemstillingen.

9 EKSEMPEL: OVEREMNE OG DELEMNE
Lodtrukket emne: ”Etik og livsfilosofi” Delemne: ”Er krig en nødvendighed?”, ”Etik i kristendommen”, ”Etiske retninger”, ”Etiske dilemmaer i hverdagen”, ”Bør vi tillade aktiv dødshjælp?”, ”Religionskritik”, ”Ondskab i verden”…… Andet? … Problemstilling: Bør vi tillade aktiv dødshjælp? Mulige afgrænsende spørgsmål: Hvilke argumenter er der for og imod aktiv dødshjælp? Er livet altid en gave?

10 HVORDAN KAN MAN GØRE DET?
Du har trukket emnet ”Livsfilosofi og etik”. Du har f.eks. valgt problemstillingen: ”Bør vi tillade aktiv dødshjælp?” Du ønsker at bruge Løgstrups argumenter om den etiske fordring i din argumentation. Du udvælger minimum 3 kilder. Besvar problemstillingen ved hjælp af dine kilder Beskriv dit produkt

11 BEDØMMELSE Er kilderne gennemarbejdet?
Belyser kilderne problemstillingen fra forskellige vinkler? Bruger i teori fra undervisningen? Hjælper jeres produkt med at besvare problemstillingen?

12 KILDER Bibelen online Dr.dk/skole Infomedia (skoda.emu.dk) Religion.dk
Etik.dk Kristendom.dk Polfoto (skoda.emu.dk) Mitcfu.dk (streaming af film) Filmcentralen.dk Religionsfaget (clio) Youtube.com Den etiske fordring clio. UNI-Login ”For eller imod aktiv dødshjælp” tv debat dr.dk/skole hun-tryglede-mig-om-det ”Anja tog sin mors liv” Dr.dk/skole. UNI-Login


Download ppt "FORDYBELSESDAG - RELIGION"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google