Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kreative metoder i forebyggelsen af MSB

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kreative metoder i forebyggelsen af MSB"— Præsentationens transcript:

1 Kreative metoder i forebyggelsen af MSB
FAGLIGT TRÆF 2017 Kreative metoder i forebyggelsen af MSB ved Maria Bernburg, Skovhuset Hillerød

2 Workshoppens indhold:
Kort oplæg om - Metodehæftet og værktøjskassen -Baggrunden for hvorfor vi valgte BAR SOSUs Værktøjskasse. -Hvad fangende vores opmærksomhed, hvordan giver det mening ift. opfølgning på Arbejdstilsynets krav om struktureret ledelsestilsyn? -Hvordan vi har anvendt den i praksis i vores hverdag. -Hvad ser vi virker? Afprøvning af nogle af metoderne i praksis. Kort diskussion af værktøjerne.

3 Baggrund BrancheArbejdsmiljøRådet Social & Sundhed Metodehæfte: Forebyg muskel- og skeletbesvær Værktøjskasse: Forebyg muskel- og skeletbesvær

4 METODEN Metoden er udviklet af BAR SOSU mhp. at nedsætte MSB med 20% i 2020. Målet er at skabe sammenhæng mellem beslutninger strategisk og praktisk udførelse.

5 Metoden: Bygger på data og opgørelser om arb. miljø
6 faser gennemgås i MED strategisk Hvor er i nu? Fase 1: Indsamling af arb. miljødata Fase 2: Fremstilling af data Hvor vil I gerne hen? Fase 3: Analyse og prioritering. Hvilken vej skal I vælge? Fase 4: Lokal analyse og valg af værktøjer Fase 5: Lokal implementering Hvor er I nu ift resultaterne? Fase 6: Evaluering Konkrete indsatser udføres af lokalt MED og arb. miljø gruppe Metoden er tænkt sammen med MEDs årshjul

6 Vores vej og erfaringer.
Påbud fra arbejdstilsynet - Særligt på struktureret ledelsestilsyn Metode sendt fra Arbejdsmiljø konsulent på Rådhuset Oplæg om BAR SOSUs nye metoder - evt ny vej til at tænke forfytningsgennemgange Besluttet på lokal MED hvilke værktøjer der skulle arbejdes med. Implementering i teamene i huset ifm projekt én omkring borgeren.

7 Metoderne

8 Metoderne i praksis VIDEOKLIP – sammen, hvad ser vi? Analyse af arbejdssituationerne. FISKEBENSANALYSE – filmsekvens. Gå sammen i grupper og se på billeder (ARBEJDSBØGER)

9 Videoklip

10 Fiskebensanalyse

11 Arbejdsbøger Find sammen i mindre grupper og tag nogle af de laminerede billeder. Tag en tush og tal om billederne. Noget der synes at fungere godt? Hvad kunne gøres anderledes?

12 Diskussion Hvad tænker I om metoderne? Hvad tager I særlig med Jer?
Er de brugbare i Jeres dagligdag?


Download ppt "Kreative metoder i forebyggelsen af MSB"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google