Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kultur og kulturelle udtryksformer ”Gamle dage”. Projektplan – smør Uge 18-26 Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kultur og kulturelle udtryksformer ”Gamle dage”. Projektplan – smør Uge 18-26 Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål."— Præsentationens transcript:

1 Kultur og kulturelle udtryksformer ”Gamle dage”

2 Projektplan – smør Uge 18-26 Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål. Aktiviteter Hvad har vi brug for f.eks. materialer Hvad gør vi Ansvarlig/pædago gens rolle Hvilke tegn skal vi se, for at have opnået målet. Det skal være meget konkret. Børnene skal præsenteres for, hvor ost kommer fra. Introducerer processen – tale om hvad ost består af Varme kærnemælk Putte massen i et klæde og lade det dryppe af Kærnemælk, Rist Gryde, grydeske, stofklæde og en sigte Jannie H + en voksen forklarer og fortæller. Pæd.(med.hj.) varmer mælken op mens der hygges ved bålet med børneen LP-gruppen udvælger grupperne fra uge til uge. Grupperne er på tværs af stamgrupperne. Spirerne deltager ved at komme ned til bålet og kigge på. Børnene kan fortælle om (dele) af processen. Børnene kan fortælle hvad ost er lavet af. Børnene skal lære: Reglerne for færdsel ved bålstedet. Sikkerhedsprocedur er Tænde bål Spand med vand Tændstikker Avispapir Brande Pæd.(medhj.) laver bål sammen med børnene. Fortæller om reglerne for sikkerhed og hvordan man tænder bål Børnene får et bålbevis De voksne er ansvarlige for formidling, inddragelse og motivation Børnene viser at de har forstået reglerne for færdsel ved bålstedet, ved at de agerer efter dem efterfølgende. De kan fortælle om, hvordan man laver et bål – eller dele af processen. Give børnene en viden om, hvad vi kan få af madvarer fra naturen i Danmark. Samle urter på grunden Blande urterne i osten. Sakse Skåle og skeer En voksen fra det pædagogiske personale går i køkkenet og vasker på. Børnene ved hvad en brændenælde og et skvalderkål er.

3 Projektplan – Legetøj Uge 18-26 Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål. Aktiviteter Hvad har vi brug for f.eks. materialer Hvad gør vi Ansvarlig/pædag ogens rolle Hvilke tegn skal vi se, for at have opnået målet. Det skal være meget konkret. Legetøj kan være mange ting. Man kan selv lave det – i gl. dage havde vi ikke legetøjsbutikker. HalmdukkeHalm, bastbåndNår vi lige har tid, så kan vi finde aktiviteten frem og lave den med nogle børn En voksenBørnene leger med dukken/legetøjet. De bliver inspireret til at lave legetøj selv. Materiale kendskab. Styrkelse af finmotorik og grovmotorik KæphestRundstokke, reb, krydsfinner, søm/skruer, maling, save, hammere, pensler, forklæder Børnene vælger om de vil lave stylter eller en kæphest. Aktiviteten foregår både formiddag og eftermiddag. To voksne om kæphest og stylter. 6 børn på tværs af stamgrupperne. 1 spirer, 1 træ, 2 Brumbasser, 2 rødder Børnene kan gøre brug af værktøjet i samvær med de voksne. StylterTrælægter, søm/skruer, sav, hammer. Det er de voksnes opgave at hjælpe børnene til at kunne bruge redskaberne selv.

4 Projektplan – Minilandbrug Uge 19-26 Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål Aktiviteter Hvad har vi brug for f.eks. materialer Hvad gør vi Ansvarlig/pædag ogens rolle Hvilke tegn skal vi se, for at have opnået målet. Det skal være meget konkret. Præsenteres for at hesten var et transportmiddel i gamle dage. Ridning - Efter lyst Nana kontakter minilandbruget. Der udvælges 2 børn per gruppe af gruppens voksne. Der går én fra LP- gruppen med hver gang + 1 anden voksen. Vi skifte til at tage der ned så alle børn og voksne kommer på med. Deltagelse på turen. Reddet hvis de havde lyst. Børnene skal vide at maden kommer fra bl.a. Dyrene – det kommer ikke fra Føtex alene. Viden om at man kan bruge alt på dyret. Hente æg Høre om hvad vi får fra hhv. hønen, foråret og grisen. 2 voksne går med 8 børn. 1 træ, 2 rødder, 1 spirer Genfortælle lidt af det, de har hørt om. Viden om dyrene på minilandbruget: får, grise, høns, kaniner og heste. Finmotorik Sprog Genkendedyrene Fortælle hvad vi får fra dyrene Dyrepuslespil Dyrebilleder Katrine printer dyre billeder og køber puslespil. Styrke kendskabet til dyrene – bruge billederne ved samling/spisning Snakke med barnet mens puslespillet ligges Finmotorik Viden om dyrene på puslespillene.

5 Projektplan – Gamle lege og sanglege Uge 19-26 - eftermiddag Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål Aktiviteter Hvad har vi brug for f.eks. materialer Hvad gør vi Ansvarlig/pædag ogens rolle Hvilke tegn skal vi se, for at have opnået målet. Det skal være meget konkret. Kendskab til gamle lege Bro bor brille Hinke Hoppe elastik Elastik Hinkesten Leger gamle dage Åben aktivitet på pladsen En fra LP-gruppen + en af anden Børnene bruger nye ord og leger andre lege Legetøj Udtryk regler Bjørnene sover Sjippe Hinke Sjippetorv Kridt Danske lege Sprog, motorik, opmærksomhed på andre Fgtelehe Skomager polka Katrine køber ind

6 Projektplan - Blomsterhaverne Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål Aktiviteter Hvad har vi brug for f.eks. materialer Hvad gør vi Ansvarlig/pædag ogens rolle Hvilke tegn skal vi se, for at have opnået målet. Det skal være meget konkret. Forståelse for naturens og årets gang Sanser: farver, dufte, føle, smage Køre jord Vande Gøde Vi inddrager børnene i mindre grupper til at kører jorden over til bedene + til at så, gøde og vande. 1 personale. Det kan både være en fra LP-gruppen samt en anden fra personalegruppen Børnene viser interesse for bedene og vil gerne være med til at passe dem. Børnene kan huske blomsternes navne Indkøb i Silvan Købe blomster i Silvan + gødning i pille form Vi tager en gruppe børn med i Silvan og handler Nana og Patricia Evt. blomster med hjemmefra Vi tager de børn, som er interesseret – vi motiverer og inspirerer alle børn til deltagelse.

7 Plan uge 19 Tirsdag Formiddag Lave legetøj: Rasmus og Peter Blomsterhaverne - indkøb: Patricia og Jannie P Eftermiddag Smør: Marianne og køkken Jannie – Sebastian går i køkkenet Onsdag – tur til minilandbrug Formiddag: Tur til minilandbruget: Peter og Mikkel Eftermiddag Gamle lege: Katrine og Anemone


Download ppt "Kultur og kulturelle udtryksformer ”Gamle dage”. Projektplan – smør Uge 18-26 Hvilke kompetencer vil vi give børnene mulighed for at tilegne sig. Mål."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google