Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Engelsk matematiker, fysiker og astronom

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Engelsk matematiker, fysiker og astronom"— Præsentationens transcript:

1 Engelsk matematiker, fysiker og astronom
Isaac Newton Engelsk matematiker, fysiker og astronom

2 Fakta 1. Isaac er født den 4 januar 1643 og død den 31 marts 1723.
4. Da Isaac blev år blev han sendt på latinskole af sin mormor da hans mor rejste for at gifte sig. Det viste sig at hans mormor havde taget den rigtig beslutning, for han var en fantastisk elev. Men da moren kom tilbage skulle han arbejde på gården, men heldigvis fik hans onkel ham tilbage på latinskolen. 2. I 1687 opdagede Isaac tyndekraften. 3. Newton-navnet går tilbage til tyske-jødiske indvandre, som havde familienavnet Neustadt (oversat til engelsk er det Newton som faktisk hedder New Town. 5. Newton opdagede også, at hvidt lys er sammensat af farverne i spektret, også en af der helt basale opdagelser. Newton opfattede lys som en partikelstrøm, mens Cristiaan Huygens ( ) opfattede lyset som en bølgebevægelse.

3 Betydningsfulde værker
Naturfilosofiens matematiske principper. Er et af de mest betydningsfulde videnskabelige værker nogensinde. Han gav en matematisk beskrivelse af himmellegemers beskrivelse, det vil sige månens bevægelse om jorden og planeterns bevægelse om solen.

4 Tidslinje

5 Oplysningstiden Oplysningstiden var en periode i Europa i tallet Begrebet "oplysning" hentyder til, at filosofien og naturvidenskaben udvidede menneskets viden om verden og brugte resultatet til at sætte spørgsmålstegn ved autoriteter som kongemagt og kirke. Begrebet oplysning har siden oldtiden betydet både religiøst og filosofisk klarsyn. "Oplysningstid" stammer fra Immanuel Kants værk

6 Hvilken betydning har Isaac Newton haft for samfundet
I hans vigtigste værk Philosophiae Naturalis Principia Mathematica fra 1687 beskrev han tyngdekraften, og gennem hans bevægelseslove lagde han grundstenen til den klassiske mekanik. Han var den første til at bevise, at der lå naturlove bag alle former for bevægelse på jorden og i verdensrummet. Han kom dermed til at spille en vigtig rolle for den videnskabelige revolution.

7 Newtons vugge https://www.youtube.com/watch?v=JadO3RuOJGU
Newtons vugge er trods navnet ikke opfundet af Isaac Newton men den kan vise Isaac Newtons bevægelseslove.

8 Tyndekraften https://www.youtube.com/watch?v=jwPc0kK9VHU
Newton opdagede tyndekraften, da han en dag sad under et æbletræ og studerede. Da et æble lige pludselig faldt ned fra træet. Og det fik ham til at tænke. "Hvorfor falder æblet ikke op i skyerne i stedet for at falde ned på jorden?" Også begyndte han sine eksperimenter og efter lang tid fandt han ud af at der var en kraft der holdt ting, dyr, planter og mennesker ned på jorden så de ikke fløj rundt i luften. Den kraft døbte han for Tyndekraften.

9 Frederikke, Freja, Emil og Frederik.
LAVET AF: Frederikke, Freja, Emil og Frederik.


Download ppt "Engelsk matematiker, fysiker og astronom"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google