Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Galileo Galilei Fysiker..

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Galileo Galilei Fysiker.."— Præsentationens transcript:

1 Galileo Galilei Fysiker.

2 Galileos liv. Galileo blev født i Pisa, Italien d. 15 februar Han var en italiensk filosof, fysiker og astronom, han studerede medicin ved universitetet i Pisa, og blev senere professor i matematik i Padova. Det var der han forberede universitetets teleskop og opdagede månens kratere og Jupiters måner. Senere døde han, det skete d. 8 januar 1642 det vil sige at han blev 77 år hvilket er rimelig lang tid. Han levede i renæssancen.

3 Jupiter I 1610 sad Galileo i sit observationstårn med et hjemmelavet teleskop hvor han pludselig så tre punkter som han troede var stjerner, de var på en lige linje, men linjen bevægede sig forkert. Senere sagde han at disse prikker var en slags planeter, der kredsede omkring Jupiter-måner. Derfor blev Jupiters fire største og mest kendte måner, Io, Europa, Ganymedes og Callisto, de blev kaldt ”de Galileiske måner.”

4 Renæssancen Renæssancen foregik fra tallet. Ordet renæssance betyder genfødsel, det var fordi at de katolske kirker i middelalderen fremtvang en menneskeopfattelser alle forstod, men den gik i opløsning. I stedet søgte man tilbage til antikkens rødder hvis kunst, filosof og litteratur blev de nye idealer. Deraf kommer ordet. I Danmark var det mest det politiske altså magtbalancen mellem kongen og adelen. For adelen var det en storheds tid, de indgik en pagt der både indeholdte smykker, våben og drikkekar. Tiden var en økonomisk opgangsperiode. Danmark havde potentialet til at blive en europæisk stormagt. Over hele verdenen stræbte man efter at tegne portrætter der lignede modellen, da mennesker ikke længere blev opfattet som grupper, men som enkelindivider, der blev også lavet dybde i deres malerier. Der levede mange vigtige mennesker fx. Johannes Kepler og Tycho Brahe.

5 Opdagelser Han opdagede månens kratere og Jupiters måner. I 1610 opdagede han tre små prikker (planeter) på en lige linje, som at der bevægede sig forkert. Han troede, at det var stjerner, men han fandt han flere af disse prikker, og han konkluderede dernæst, at det var en slags planeter, som at der kredsede rundt om Jupiter. Derfor blev Jupiters fire største og mest kendte måner, lo, Europa, Ganymedes og Callisto opkaldt efter ham som de 'Galileiske' måner. Han observerede senere hen også Venus' faser og og konkluderede, at det er planeterne som at der cirkler rundt omkring solen, og ikke omvendt.

6 Hvad betød han? Han har modbevist den katolske kirke. Fordi han mente at jorden drejede rundt om solen, ikke omvendt. Han har også modbevist mange andre ting, såsom ”det frie fald” som betød at selvom ting var tungere så skulle det nødvendigvis ikke falde hurtigere og han har også givet os et helt andet blik på hvordan verden egentlig er, med sine mange teorier og modbevisninger.

7 Lyd klip

8 Lavet af: Malte, Nick, Julia og Laura 7.b


Download ppt "Galileo Galilei Fysiker.."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google