Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lavet af: Emil og Astrid

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lavet af: Emil og Astrid"— Præsentationens transcript:

1 Lavet af: Emil og Astrid
Hans Christian Ørsted Lavet af: Emil og Astrid

2 FAKTA Om H.C Ørsteds Liv Født: 14 August 1777
Døde: 9 Marts 1851(han blev 73 år) Hans Christian Ørsted opdagede elektromagnetisme. Da han boede i København sammen med sin bror (som han levede sammen med det meste af sit liv), flyttede de ind ved siden af Rundetårn, og som han sagde "Jeg er nabo til Rundetårn" Da han var midt i 20´erne arbejdede han på voltasøjlen som man kan lave strøm af. I 1802 rejste han til Paris, hvor han skulle udbrede sin elektromagnetisme, men der var ingen som troede på ham så han livsrejse mislykkedes, og hans liv gik "op ad bakke". I 1820 opdagede han elektromagnetismen hvor han beviste at magnesium kan skabe strøm i ledninger, og I dag er verden afhængig af strøm.

3 Oversigt over de vigtigste værker
1802: Voltasøjlen Voltasøjlen består af en skive kobber hvor på man lægger en zinkskive og til sidst et stykke opløsende læder eller pap mellem de 2 metaller. 1820: Elektromagnetisme Elektromagnetismen er fysiske egenskaber af det elektromagnetiske felt, et felt er til stede overalt og påvirker elektriske ladede partikler med en kraft, så det igen påvirker disse partiklernes bevægelse. Voltasøjle

4 H.C Ørsted H.C Ørsted arbejde med fysik og matematik i guldalderen, som egentlig var en bestemt tid der handlede om kunst (guldalderen er perioden fra 1800 til 1850) Hans Christian Ørsted startede med fysikken og det matematiske som 11- årige.

5 Hvilken betydning har han haft for vores samfund
H.C Ørsted har haft stor betydning for folket både i dag og i 1800-tallet. H.C Ørsted skabte elektronikken, eller det vi også kalder strøm. Det bruger nogle af os i dag til måske at flade hår, spille computer eller noget helt andet! Det vil altså sige vores hverdag kunne være helt anderledes, hvis H.C Ørsted ikke opdagede elektromagnetismen.

6 Vidste du…? H.C Andersen var en af hans nære venner
Hans Christian Ørsted var også ”sprogekspert” Han har bland andet skabt ordene: Sommerfugl, billedekunst, Hvalfisk, ilt og omkring 2000 ord mere!


Download ppt "Lavet af: Emil og Astrid"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google