Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen."— Præsentationens transcript:

1 Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen.

2 Johannes Kepler blev født den 27 december 1571, Og døde den 15 november 1630. Han levede i den sene renæssance. Han var en tysk matematiker, astronom og astrolog. I nogle år arbejde han som assisent for Tycho Brahe. Han studerede Kopernikus model af solsystemet, Og opdagede at der var noget galt, han opdagede At planterne ikke bevægede sig i perfekte Cirkler som Kopernikus mente.

3 Revolutionerende love Kepler blev berømt for sine tre love, som i virkeligheden var lige så nye og revolutionerede som Kopernikus' opdagelse: Keplers 1. lov: Kepler fandt ud af at Planeter ikke kører i cirkler men i ellipser. Keplers 2. lov: Planeterne bevæger sig sådan, at afstanden mellem dem og Solen dækker over lige store arealer i lige store tidsrum. Når planeten er tæt på Solen, bevæger den sig hurtigere, end når den er længere borte. Keplers 3. lov: Omløbstiden ganget med sig selv er proportional med middelafstanden fra Solen ganget med sig selv tre gange. Ellipse: En ellipse er en matematisk betegnelse med 2 brændpunkter, hvor afstanden fra brændpunkt 1 til periferi til brændpunkt 2 er en konstant.

4

5 Johannes Kepler fik vores samfund til at se på solsystemet på en anden måde. Han fandt ud af grunden til der er forskellige årstider. Om sommeren var jorden tættere på solen, om vinteren er jorden længere væk fra solen.


Download ppt "Lavet af: Asbjørn Kjærlund, Oliver Thorndall, Natasja Jensen og Mathilde Christensen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google