Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev."— Præsentationens transcript:

1

2 Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev født i den joniske by Stegeira på den makedonske kyst. ​ Født 384 f.kr ​ Død 322 f.kr Klassisk tid (480- 323 f.kr) ​​ Den klassiske periode betegner inden for udforskningen af græsk- romersk historie,arkæologi og sprog enten antikken i modsætning til tidligere og senere perioder

3 filosofi En væstentlig del af aristoteles filosofi er hans udredning af forandringens og bevægesens natur. Når noget forandre sig, må det nødvendigvis forandre sig til det modsatte. Altså når x forandrer sig, må det nødvendigvis forandre sig til noget, der kan betegnes som ikke-x da der ellers ingen forandring ville finde sted. Et eks er, at hvis en genstand i hvile forandrer sig, da må det være det samme som at sige at den begynder at bevæge sig og hvis noget forandrer farve og derved bliver grønt, da må den have forandrer sig fra noget, der ikke er grønt, for at den overhovedet kunne forandres til at blive grøn. Han har pårvirket næsten al filosofi og videnskab efterfølgende

4 Vigtigste værker Aristoteles lavede ikke nogle deciderede værker, ud over den realistiske skole. Han fokuserede ikke så meget på fænomener af afspejlinger af ideer.i stedet fokuserede han på materialer og form. Aristoteles tænkte også meget på menneskets tanker. Han mente vi har "guddommelige" intellekter. Og vores opgave er at studere verden, for dens "guddommelige system"


Download ppt "Hans liv Aristoteles var en græsk filosof. Sammen med Platon regnes for den, der har haft størst indflydelse på den vestlig verdensdel tanker. Han blev."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google