Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder"— Præsentationens transcript:

1 FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder

2 Fakta om menneskerettighederne.
Menneskerettigheder er de grundlæggende rettigheder, der skal sikre mennesket mod overgreb fra staten. De mest kendte menneskerettigheder er nok retten til livet, til religions-, ytrings-, forenings- og forsamlingsfrihed. Menneskerettighederne blev grundlagt af FN i Den gang havde FN 56 medlemmer, og ud af disse medlemmer stemte 48 lande for, ingen imod, men 8 lande undlod at stemme.

3 Betydningen for fremtiden.
Efterfølgende er der kommet flere såkaldte konventioner(regler), der uddyber rettigheder for bl.a. børn, kvinder og mennesker med handikap. Der er også kommet nye regler, fordi den teknologiske udvikling stiller nye krav til eksempelvis, hvordan mennesker sikres retten til privatliv. Der er flere steder i verden, hvor menneskerettighederne alligevel krænkes hver dag, og derfor er der stadig et stort og vigtigt arbejde i at sikre, at menneskerettigheder bliver opfyldt.

4 De 8 vigtigste menneskerettigheder
Siden 1948 har FN vedtaget en række folkeretlige menneskerettighedskonventioner. De otte vigtigste: FN’s konvention om borgerlige og politiske rettigheder, FN’s konvention om økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder, FN’s konvention om afskaffelse af alle former for racediskrimination, FN’s konvention om afskaffelse af alle former for diskrimination mod kvinder, FN’s konvention mod tortur og anden grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf, FN’s konvention om barnets rettigheder, FN’s konvention om vandrende arbejdstageres rettigheder, og FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap.

5 Lavet af: Camilla Søgård. Nicolai Arentsen. Mathias Thomsen.
Anne Thomsen.


Download ppt "FN´s verdenserklæring om menneskerettigheder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google