Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen."— Præsentationens transcript:

1 HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid

2 FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen til. Da han boede i København sammen med hans bror som han levede sammen med det meste af hans liv, flyttede de ind ved siden af rundetårnet, og som han sagde "Jeg er nabo til rundetårnet" Da han var midt i 20erne arbejdede han på voltasøjlen som man kunne lave strøm af. I 1802 rejste han til Paris, hvor han skulle udbrede sin elektromagnetisme, men der var ingen som troede på ham så han livsrejse mislykkedes, og hans liv gik op ad bakke. I 1820 opdagede han elektromagnetismen hvor han bevidste at magnesium kan skabe strøm i ledninger, og I dag er verden afhængige af strøm.

3 OVERSIGT OVER DE VIGTIGSTE VÆRKER 1802: Voltasøjlen Voltasøjlen består af en skive kobber hvor på man lægger en zinkskive og til sidst et stykke opløsende læder eller pap mellem de 2 metaler. 1820: Elektromagnetisme Elektromagnetismen er fysiske egenskaber af det elektromagnetiske felt, et felt er til stede overalt og påvirker elektriske ladede partikler med en kraft, så det igen påvirker disse partiklerens bevægelse.

4 HVILKEN PERIODE ER H.C ØRSTED TILKNYTTET Der er egentlig ikke så meget at sige om hvilken periode han lavede alt det her med fysikken udover at det var i guldalderen. Guldalderen var en periode fra 1800 til 1850 Hans Christian Ørsted startede med fysikken og det matematiske som 11- årige.

5 HVILKEN BETYDNING HAR HAN HAFT FOR VORES SAMFUND Altså H.C Ørsted har haft stor betydningen for folket både i dag og i 1800 tallet. H.C Ørsted skabte nemlig elektronikken det vi i dag bruger til måske at riste brød, flade hår, spille computer eller noget helt andet! Det vil altså sige vores hverdag i dag kunne være helt anderledes, hvis H.C Ørsted ikke lavede den elektromagnetisme opfindelse. Eller så kunne det være nogenlunde det samme men så var det nok først blevet opdaget senere hen i årene...


Download ppt "HANS CHRISTIAN ØRSTED Lavet af: Emil og Astrid. FAKTA OM H.C ØRSTEDS LIV Hans Christian Ørsted han vidste ikke hvad han skulle bruge sit elektromagnetismen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google