Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Stormen på bastillen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Stormen på bastillen."— Præsentationens transcript:

1 Stormen på bastillen

2 Bastillen var et fængel med fangere,
Men bastillen betyder også en borg. De ville have fangerene ud, til at hjælpe dem. der var i alt 7 fangere inde i borgen. der var også massere af, ammunition de ville have fat I. Det skete I 1789 den 14 juli hvor 8,000 mænd, stormed bastillen. bagefter troede de at kongen ville slå tilbage, også dækkede de gaderne til med sand poser og murbrokker. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig, og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus. Der opstod kampe mod de kongelige soldater, i parises gader. Det var startskuddet, til den franske revolution. Folket fik bastillen under kontrol, med hjælp for nogle soldater der også havde vendt ryggen til deres konge. De slog flere soldater ihjel, og kommandanten hvis hoved blev sat på et spyd og borede rundt i Paris. Slaget forgik ved et fængsel nede i Frankrig, hvor en gruppe oprørere stod uden for portene til bastillen. De blev utålmodige stormede portene, og løb ind i fængslet. Så begyndte folket og soldater, at skyde på hinanden.

3 98 mænd og kvinder blev dræbt den dag, så det var ikke så voldsomt.
De 7 fangere var hovedsalig kriminelle, og de blev befriet og ført gennem Paris som trofæ. Bønder blev meget forskrækket, og blev bevæbnet med gevær og høtyve. Der havede været møder om finansielle proplemer, det var ligesom en retsag det skete kun når alvorlige sager skulle løses. Folket ville leve i demokrati, men kongen levede som enevælde og dermed bestemte over hele landet, helt selv. det ville folket ikke mere så de stormed bastillen, som en trussel og fik trofæer og ammunition.

4 Stormen på bastillen har gjort at du lever frit, og stadig ikke lever på samme måde som I 1700 tallet. Hvor du levede under kongen der bestemmer de vidste at de ikke ville leve sådan mere. I dag fejeres dagen den 14 juli som bastillen dagen, og er national helligdag i Frankrig.


Download ppt "Stormen på bastillen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google