Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE"— Præsentationens transcript:

1 KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE
Aftenens tema er forældresamarbejde

2 Aftenens program 19: : Velkommen ved Finn Holm Ewald, skoleleder 19:05-19:20: Oplæg om forældresamarbejde og introduktion til det videre arbejde i aften ved Maja Gro Lilsig & Lise Stadelund, skolebestyrelsen 19: : Klasserne arbejder i grupper og diskuterer samarbejde med udgangspunkt i fem cases 20: : Hver klasse fremlægger deres resultater her i auditoriet 20:50-21:00: Tak for i aften ved Maja Gro Lilsig

3 Hvorfor skal forældre samarbejde?
For at undgå misforståelser For at vise børnene, hvordan man gør Hej igen – er I faldet godt til på skolen? Jeg fortalte jer vist sidst, at jeg selv sad i jeres stol sidste år, da min datter startede i 0. Jeg kan i huske, der var mange ting i starten, hvor jeg tænkte: Hvad snakker de om? Hvad er det der Torvet? Hvor finder de andre oversigten over, hvad man kan købe i boden? Må forældre godt skrive noget på klassens opslagstavle på intra – og hvordan gør man egentlig det? Nårh – der er ham der… hvad er det nu han hedder. Der er meget, der er nyt, når man starter her – og oven i det hele skal man lære et par og 20 nye børn og deres forældre at kende. Og lære at samarbejde om skabe en god klasse for alle. Og det er det, det handler om i aften. Men hvorfor er det egentligt så vigtigt at forældre samarbejder? Jeg har skrevet to vigtige grunde ned her. For det første for at prøve at undgå misforståelser. Misforståelser kan mega nemt opstå. Og derfor er de allervigtigste i et godt forældresamarbejde kommunikation og ærlighed. Det kan være svært, når ens søn eller datter kommer hjem og fortæller noget, der er sket i skolen. Hvis der er en kammerat, der har sagt noget dumt, nogle store børn, der har virket skræmmende eller en lærer eller pædagog, der har skældt ud. Her gælder det som regel om at slå koldt vand i blodet og gå i gang med at undersøge, hvad der faktisk er sket. Et sjovt eksempel er en dag, hvor jeg mødte en af min datters veninders mor, der sagde: Neel siger, du går på cafe hver dag og spiser frokost. (fordi jeg gør det når Neel er med på arbejde for at vi skal hygge os).

4 Hvorfor kan det være svært?
Det er altid svært at ”sige noget” om andres børn Vi ser verden gennem vores egne briller Hvis man ikke har prøvet det før, kan det være svært at vide, hvad man gør… Mere musik, tak! Hvorfor laver de ikke noget kreativt i fritteren? Motion er vigtigt for indlæringen!

5 3 små tricks, der plejer at virke
Sig godmorgen/ god eftermiddag og snak lidt, hvis du har tid Sæt dig ved nogen du ikke kender til klasse-arrangementer Del sjove og positive historier om børnene Mange morgener og eftermiddage er fulde at travlhed og husk nu sutskoene, og hvor er de tomme madkasser osv. Og det er selvfølgelig helt ok. Men nogen gange, når man ikke har så travlt, så er det hyggeligt at blive lidt og sludre. Når jeg deltager i konferencer eller receptioner eller lignende med mit arbejde, så undrer det mig altid, når folk sætter sig sammen med deres egne kolleger til frokosten f.eks. Det samme i klassen. Tag ansvar for, at alle føler sig godt tilpas, også dem, der måske er lidt generte eller nye i klassen eller andet, og brug chancen for at tale med andre end f.eks. dit barns bedste legekammerats forældre, som du allerede kender godt. Det er sjovt at høre fra andre forældre, hvis de har oplevet ens barn gøre noget sjovt. Jeg elsker, når f.eks. Susanne og Perle, som sidder lige der tager fat i mig og siger, ”Ved du, hvad Neel sagde til mig i går…”. Det er alletiders måde at lære hinanden godt at kende på, og der er masser af materiale at tage af 

6 Ekstra bonus Socialt netværk Venskab Business
Jeg sagde i starten, at forældre skal samarbejde for at undgå misforståelser og for at vise børnene, hvordan man gør. Det er også rigtigt. Men jeg har fundet ud af, at der faktisk er flere ekstra bonusser forbundet med at få gode relationer forældrene imellem. For man får også et nyt netværk, der har indbygget masser af muligheder. Socialt netværk: Vi har en lille familie og ingen bedstemødre eller fædre tæt på. Derfor er det en kæmpe hjælp at kende de andre forældre så godt, at man kan sende sin datter med nogen hjem en eftermiddag, hvor det kniber med at nå at hente. Eller man kan spørge om man kan blive kørt hjem en dag, hvor cyklen er punkteret og det pisker ned. Jeg tror også, jeg risikerer at få nogle gode venner blandt forældrene i vores klasse. Nu skal jeg f.eks. løbe halvmaraton til foråret med Camilles mor og Elles familie er flyttet ind lige rundt om hjørnet og har allerede været hjemme hos os og spise en gang. Til sidst har jeg skrevet business på. Jeg er selvstændig og derfor konstant på jagt efter næste projekt eller spændende opgave. Vi er flere af forældrerne i vores klasse, der arbejder inden for samme felt, og det viser sig, og når vi kender hinanden kan vi hjælpe hinanden og se muligheder og give ideer videre. Så tænk også jeres nye klasse og kollegaforældre som en kilde til ny inspiration og venskab – for mig har det i hvert fald vist sig at være rigtigt.

7 DET VIDERE ARBEJDE I AFTEN
I skal nu, i grupper, tage stilling til, diskutere og vurdere fem cases!

8 Arbejdet i klasserne 0.a går på lærerværelset sammen med Maja og Rikke
0.b går til området ved boden sammen med Lise og Lars 0.c går til bordene her ved indgangen sammen med Christina og Tina …og arbejder med fem cases Lise forklarer hvordan klasserne bruger den time, de skal arbejde.

9 På hjemmebane! Case # 1 Du oplever ofte konflikter mellem dit barn og en klasse-kammerat, når de leger hjemme hos dig. Hvad siger du, når forældrene kommer og henter??

10 Engagement og deltagelse
Case # 2 Hvad bidrager du med, når du møder op til et klassearrangement, forældremøde eller skolearrangement?

11 At dele frustrationer Case # 3 Hvorfor kan det være svært at gå til dit barns lærer, hvis der opstår en konflikt du eller dit barn er en del af?

12 Indblanding i klasserummet
Case # 4 Du træder ind i dit barns klasseværelse kl Der er en del børn der kravler rundt på bordene og løber rundt. Hvad gør du?

13 At gøre det usynlige synligt!
Case # 5 Hvordan skabes der et trygt og ærligt miljø blandt forældrene i en klasse?

14 TAK FOR I AFTEN OG GOD FORNØJELSE MED DET


Download ppt "KICKSTART DET GODE SAMARBEJDE"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google