Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING"— Præsentationens transcript:

1 SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING
Munkebjergskolen, den 4. maj 2011

2 HER ER JERES NYE SKOLEBESTYRELSE

3 Lise Stadelund Mor til Asmus I 2.C.
Christina Levinsen Mor til Lauge I 5.C og Andrea, som starter I 0. efter sommerferien. Arbejder som sekretariatsleder på Syddansk Universitet. Lise Stadelund Mor til Asmus I 2.C. Arbejder som efterskolelærer på Skolerne i Oure Sport&Performance Lars Stenderup Far til Rasmus 8.C, Mathias 6.C og Anne 4.C Arbejder som ingeniør hos Rambøll. Tina Høeg Nielsen Mor til Emil I 6.c., Sofus i 3.a. og Malthe i 3.a. Arbejder som lærer på en specialskole. Maja Gro Lilsig Mor til Neel i 1.A. Arbejder som konsulent i Public Intelligence og Red Ink. Lotte Nyboe Mor til børn i 0.B og 3.C. Arbejder som lektor på Syddansk Universitet. Vi tiltrådte den Bestyrelsen består af repræsentanter for forældrene, skolens medarbejdere og eleverne. Skolebestyrelsen mødes ca. 10 gange om året. Vi mødes på skolen om aftenen og arbejder fra 2-3 timer. Rikke Meisner Mor til… Arbejder som lærer på Højmeskolen.

4 Helena Nørholm Medarbejderrepræsentant og pædagog I fritteren.
Henrik Have Medarbejderrepræsentant, lærer og tillidsmand. Finn, Steen & Michael Sekretærerer og ledelse  Victoria Draborg Elevrepræsentant og elevrådsformand. Kirsten Thulesen Elevrepræsentant og elevrådsmedlem.

5 SKOLEBESTYRELSENS ARBEJDE
Internt og eksternt fokus.

6 Derfor har vi skolebestyrelsen
I Danmark har vi tradition for, at forældrene har betydelig indflydelse på deres børns skolegang. Grundprincippet for styring af folkeskolen er decentralisering, så beslutningerne sker så tæt på brugerne (børn og forældre) som muligt. Folketinget, undervisningsministeren og kommunalbestyrelsen fastsætter mål og rammer for skolerne, som skolerne selv fylder ud. Bestyrelsens vigtigste opgave er at fastsætte principper for skolens virksomhed. F.eks. principper for, hvordan undervisningen organiseres, arbejdsfordelingen mellem skolens lærere og skole/hjem-samarbejdet. Bestyrelsen godkender også skolens budget og undervisningsmidler og deltager i ansættelsesudvalg. Overordnede beslutninger og ansvar Skolebestyrelsens råderum ligger mellem på den ene side de rammer og retningslinier, der er fastlagt af de overordnede myndigheder og på den anden side den kompetence, skolens leder er tildelt for at kunne lede skolen i hverdagen. Folketinget beslutter i kraft af folkeskoleloven, hvilke fælles mål og rammer der skal gælde for folkeskolen, fx hvilke fag der skal undervises i på de forskellige klassetrin. Undervisningsministeren fastsætter, med hjemmel i folkeskoleloven, bindende regler i form af bekendtgørelser. Ministeren sørger også for udarbejdelse af en række vejledninger, som dog ikke er bindende for kommunerne. Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen. Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med folkeskolerne, fastlægger overordnede mål og rammer, beslutter skolestrukturen - fx hvor mange skoler kommunen skal have og hvor mange klassetrin der skal være på den enkelte skole. Skolens leder har ansvar for den administrative og pædagogiske ledelse af skolen. Skolelederen har ansvaret for, at skolens virksomhed holdes inden for de fastsatte mål og rammer og de principper, skolebestyrelsen har fastlagt.

7 Vi er forældrenes talerør
Skoleintra – du kan skrive til os, du kan se referater, principper, præsentationer osv.

8 DET HAR VI LAVET I 2010/2011

9 Vi har organiseret os

10 Vi er blevet klogere Bestyrelseskonference for nye bestyrelser.

11 Vi fik en spændende start
Vision og struktur for fremtidens skole i Odense Kommune.

12 Kickstart for nye 0.-klasser
Skolehjemsamarbejde Forældresamarbejde Forældremøder Evaluering

13 Munkebjergskolens fremtidsvision
Vores særlige styrker Djævlen mødte englen Uglen, tigeren og delfinen Strategiarbejdet fortsætter… Faglige kompetencer Viden Metoder Fag Sociale kompetencer og personligt lederskab Samarbejde Egne styrker og svagheder Læring og udvikling Evnen til refleksion Lysten til at lære – fra 0. til 9. …og mere endnu Kropslighed

14 Munkebjergskolens sundhedsprofil
Tak for input fra jer! …og fra eleverne (se filmklip).

15 Ansættelse Velkommen til Arne Krog (naturfag, matematik, fysik)!

16 HVAD BRINGER NÆSTE ÅR?

17 Fokusområder for 2011/12 Styrket samarbejde med rådmanden
Det videre arbejde med fremtidens Munkebjergskole Økonomi Fuld turbo på principperne Hvem er vi?

18 HAR I INPUT TIL OS?


Download ppt "SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google