Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SAS Code analyzer Barbara Biørn olsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SAS Code analyzer Barbara Biørn olsen."— Præsentationens transcript:

1 SAS Code analyzer Barbara Biørn olsen

2 Samme input- og outputtabel
Datastep eller procedurer af typen: data work.a; set work.a; run; skal ændres. Hvis der i dine eksisterende programmer er datastep, hvor input og output har samme tabelnavn, skabes der cykliske referencer, og det gør flowet uoverskueligt. Endvidere bliver det endnu mere uoverskueligt, hvis der er flere efterfølgende step med work.a som output.

3 %inc statement DI Studio kan ikke danne flows baseret på %inc statementet. Anvender dine programmer denne type kode, må du omskrive dem. Problemet med %include er, at DI Studio ikke opretter en transformation pr. datastep og procedure i en %include. Der oprettes 1 transformation, og denne transformation har så som input/output alle de tabeller, som %include behandler. Altså opfattes alt kode i en %include som værende een transformation.

4 Makrokald Kald til makroer kan være problematiske, men kan snildt løses med lidt kode. For eksempel vil følgende kode: Data work.out2; Set work.out1; run; %doNoget(in=1); samles i en enkelt transformation. Bedre: Data _null_; Du kan så senere slette dit data _null_ statement inde i flowet.

5 Specielt i DI Studio Ved importen bliver al kode konverteret til User Written-transformationer. Der kan derfor være behov for tilretninger i SAS Data Integration Studio eller Enterprise Guide efter importen. Vi anbefaler, at du som minimum ændrer dit flow således, at det anvender en Table Loader-transformation til at loade data i de permanente tabeller. På den måde vil koden afhænge af, hvilke egenskaber (for eksempel konfigurationen af indexes og nøgler) du har valgt i DI Studio.

6 Views Views er p.t. ikke supporteret. Din kode skal derfor ændres til at anvende fysiske tabeller i stedet for views.

7 Sammenfatning Er du klar over disse problematikker, og husker du at afsætte tid til at ændre i programmet før importen, så dannes der et flow, som er velstruktureret og gennemdokumenteret. Flowet kan herefter anvendes på lige fod med de andre jobs, som du har dannet i SAS Data Integration Studio eller Enterprise Guide.

8


Download ppt "SAS Code analyzer Barbara Biørn olsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google