Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der."— Præsentationens transcript:

1 SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning

2 Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der ofte ikke tilstrækkelig dokumentation –Det skal den nye ordblinde-test råde bod på Vejledningens nye ansvar: Stk. 3. Hvis Ungdommens Uddannelsesvejledning bliver bekendt med, at en ung har funktionsnedsættelse i form af specifikke læse- og skrivevanskeligheder, som ikke tidligere er identificeret, skal Ungdommens Uddannelsesvejledning iværksætte screening af den unge for ordblindhed for at afdække eventuelt støttebehov ved gennemførelse af en ungdomsuddannelse. Resultatet af screeningen stilles til rådighed for den ungdomsuddannelsesinstitution, som den unge søger optagelse på, ved anvendelse af den digitale løsning, som ministeriet stiller til rådighed til dette formål. Dette gælder også dokumentation for andre former for funktionsnedsættelse, som Ungdommens Uddannelsesvejledning er bekendt med.

3 Nutidige eksempler IT-rygsæk Ekstra tid til eksaminer Tolke til døve Støttetimer til struktur og planlægning Fysiske handicaps Sådan håndteres det i dag: –Skrives ind i optagelse.dk tilknyttet den søgte uddannelse –I dag kan der uploades dokumenter som dokumentation –Ofte sendes med post eller personlig aflevering på institutionen – som ekstra sikkerhed

4 Svære overgange Støtten er ikke klar til uddannelsesstart Andre programmer end de kendte 10 timers instruktion mangler

5 Ny procedure Al dokumentation uploades på SPS2005, så institutionerne kan hente dem, når de skriver deres egen ansøgning Krav til dokumentation fra institutionerne? Ny ordblindetest? Institutionerne skal stadig trække lister over SPS-elever via optagelse.dk ”Uafhentede børn” – hvordan sikrer man at det ikke sker?


Download ppt "SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google