Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ansøgningen Hvad skal du skrive?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ansøgningen Hvad skal du skrive?"— Præsentationens transcript:

1 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Hvad skal du skrive? At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger. I mange tilfælde er det kutyme, at man søger job via en skriftlig henvendelse, som præsenterer dig, dine resultater samt faglige og personlige kompetencer. Ansøgningen kan bruges til at søge job både på en annonce, og hvis du henvender dig uopfordret.

2 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Find et jobopslag Skriv en ansøgning Annoncer findes på internet dels i jobportaler, dels på virksomhedernes egne hjemmeside eller på jobformidlernes hjemmesider. Desuden findes annoncer i trykte medier, der omfatter både lokale aviser, landsdækkende aviser, dagblade og fagblade. Når arbejdsgiveren annoncerer, har han taget det første initiativ ved bl.a. at definere og opstille krav til sin kommende medarbejder. Din opgave er som svar herpå at beskrive, hvordan du lever op til deres forventninger ved f.eks. at give eksempler på, hvordan du har opnået den erfaring, der kræves. Det er vigtigt at læse stillingsannoncerne meget grundigt for at være bedst muligt rustet til at svare på dem, og du kan f.eks. benytte dig af følgende fremgangsmåde: Læs annoncen grundigt Suppler evt. med flere informationer ved at ringe til kontaktpersonen og søge på internet

3 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Læs jobopslaget Hvad skal du se efter ? - Om virksomheden – Størrelse, Branche, Produkt / ydelse, Miljø, kultur, omdømme, Værdigrundlag, Antal medarbejdere totalt og i afdelingen, Presseomtale - Praktiske forhold – Titel, Ansvarsområder og arbejdsopgaver, Arbejdstid – deltid, Mødetid – flextid, Ansættelsesform, Karrieremuligheder, Arbejdssted, Startdato, Løn , Organisatorisk placering, Nærmeste chef - Krav til dig - Faglige kompetencer, Personlige kompetencer, Forventninger til opnåede resultater, Hvad skal der til for at få succes i jobbet? - Ansøgningsproces - Hvem skal ansøgningen stiles til?, Navn på kontaktperson, Hvornår er der ansøgningsfrist?, Hvordan ønsker virksomheden at modtage din ansøgning?, Hvornår holdes jobsamtaler?

4 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Hvad skriver du i starten? Afsender - data om dig Adressefelt - firmaets navn, adresse og kontaktperson Dato Overskrift - titel på stilling, ”blikfang” Indledning - hvor har du set annoncen, eventuel telefonsamtale Baggrund - hvem er du og vigtigste kompetencer Motivation - hvorfor søger du netop det job. Din motivation kan komme mange steder fra, f.eks. erfaring fra branchen eller kendskab til virksomheden. Du kan tage afsæt i den telefonsamtale du har haft med en kontaktperson, en person i dit netværk, der arbejder i virksomheden eller lign.

5 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Hvad skal du svare på? Svar på faglige kompetencer - beskriv hvordan du opfylder det firmaet nævner i annoncen. Sørg for at beskrive dine kompetencer, så de matcher kravene klart og tydeligt. Fremhæv relevante resultater og opgaver du har haft succes med i forhold til det konkrete job. Og redegør for hvordan dine hidtidige erfaringer kan bruges fremadrettet i det nye job. Nævn dine faglige kompetencer, så de vigtigste for jobbet er nævnt først. Svar på personlige kompetencer - beskriv hvordan du opfylder det firmaet nævner i annoncen Det er en god ide at bruge nogle af de samme ord, som virksomheden har brugt, men samtidig vigtigt at du finder dine egne ord for de kompetencer, der svarer til de efterspurgte. Undgå så vidt muligt opremsning og begræns dig til maksimalt tre personlige kompetencer. Hvis du underbygger med eksempler, øger du troværdigheden.

6 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Hvordan slutter du af? Afslutningen skal være kort og præcis, ligesom indledningen. Du kan bruge afslutningen til at sammenfatte hvorfor, du mener, at du er den rette til jobbet. Ofte er den sidste afsluttende sætning rettet mod en kommende samtale, som jo er hele formålet med ansøgningen. HUSK din underskrift Vedlæg altid CV

7 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Ansøgningen Inden du sender ansøgningen Læs det igennem og vær sikker på at du har fået alt med. Husk på, at virksomheden skal kunne læse i din ansøgning, hvorfor de skal have dig til jobsamtale. Sørg også for at rette stavefejl – lad eventuelt en anden læse ansøgningen igennem.

8 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Skriv en uopfordret ansøgning Find virksomheder Følg op Hvis du skal i gang med en uopfordret ansøgning, kan du langt hen ad vejen benytte de samme retningslinier som ved almindelig ansøgning. Fordelen ved den uopfordrede ansøgning er, at du bestemmer, hvad jobbet skal indeholde, og at du sjældent er i konkurrence med ret mange om jobbet. Når du søger uopfordret er det dig, der har initiativet. Det stiller nogle andre krav til din forberedelse, men er ikke væsentlig forskelligt fra at henvende sig på en annonce. Når du formulerer en uopfordret ansøgning, er det særlig vigtigt at du ved, hvad du vil og har en formodning om, hvordan du kan matche virksomhedens behov. Et andet nøgleord er fleksibilitet. Det er vigtigt at du viser, at du er fleksibel ved f.eks. at skrive, at du kan starte i jobbet med det samme eller at du er geografisk mobil.

9 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Hvad skriver du i starten? Afsender - data om dig Adressefelt - firmaets navn, adresse og kontaktperson Dato Overskrift - ”blikfang”, jobmål. Du skal sikre dig, at du fanger læserens opmærksomhed lige fra starten, og derfor må du finde en fængende overskrift, som giver læseren lyst til at læse videre. Det er nødvendigt, at du allerede i overskriften er meget konkret om, hvad du kan tilbyde, netop fordi initiativet er dit. Indledning - nævn at du søger uopfordret, hvor har du fundet virksomheden Baggrund - hvem er du og vigtigste kompetencer Motivation - hvorfor søger du netop hos den virksomhed

10 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Hvad kan du tilbyde? Hvad kan du tilbyde af faglige kompetencer - beskriv hvad du kan. Da du ikke har en annonce med virksomhedens ønsker og krav, tager du udgangspunkt i dine faglige kompetencer og resultater. Hvilke arbejdsområder har du erfaring med, hvilken type opgaver har du løst, hvilke resultater du har opnået mm. Skriv direkte hvad du forestiller dig at arbejde med og hvilke erfaringer du mener du kan bygge på. Hvad kan du tilbyde af personlige kompetencer - beskriv hvem du er. Udvælge nogle af dine personlige kompetencer, der matcher det job du netop har beskrevet. Fremhæv hvad du har haft succes med, og understreg hvilke kompetencer du brugte til at skabe de nævnte resultater.

11 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Hvordan slutter du af? Afslutning – beskriv hvordan du følger op, vis interesse. HUSK din underskrift Vedlæg altid CV

12 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Find virksomheder? Du kan finde oplysninger om virksomheder gennem avis, internet, databaser, dit netværk - ved at tale med dem du kender Det er vigtigt at du finder navnet på en kontaktperson i virksomheden du vil skrive til.

13 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Inden du sender? Du kan finde oplysninger om virksomheder gennem avis, internet, Databaser, ved at tale med dem du kender – dit netværk. Det er vigtigt at du finder navnet på en kontaktperson i virksomheden du vil skrive til.

14 www.as3.dk www.as3.no www.as3.se www.as3.fi
Uopfordret ansøgning Følg op Cirka en uge efter du har sendt den uopfordrede ansøgning kan du følge op. Det gør du ved at kontakte virksomheden og forhøre om de har modtaget din uopfordrede ansøgning og om i kan aftale tid for en jobsamtale. Din opfølgning kan ske via telefon eller personlig henvendelse.


Download ppt "Ansøgningen Hvad skal du skrive?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google