Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september."— Præsentationens transcript:

1 Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september

2 Kendetegn

3 fortid nutid fremtid Dårlige oplevelser med læring ?

4 Kendte vanskeligheder for borgere med særlige behov: Læsning Stavning Trætbarhed Koncentration Hukommelse Struktur Skriftlig formulering Mundtlig formulering Sproglige

5 Hvor vil vi gerne hen?

6 Applikationer kan være en inklusions løftestang for personer med særlige behov

7

8

9 At blive: Selvprogrammerende

10 "Lige som man ikke skal på læsekursus hver gang, der kommer en ny bog, skal man ikke på it-færdigheds-kursus hver gang der kommer noget nyt it. Man skal kunne "læse" det nye selv, kunne reflektere over dets muligheder, samt kunne formulere spørgsmål så man kan videndele og udvikle sammen med kolleger og få relevant hjælp til at komme videre" (PIL,2008, 123). Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen.

11 Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen. ”The most important skill determining a person´s life pattern has already become the ability to learn new skills, to take in new concepts, to assess new situations, to deal with the unexpected. This will be increasingly true in the future: The competitive ability to learn” Papert, S. (1993). The children´s machine: Rethinking School in the Age of the Computer.

12 Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen. Egen definition: ”…….det at være selvprogrammerende, er evnen til at lære, hvordan man lærer. Denne evne indebærer at kunne identificere egne behov for læring, samt tage initiativ dertil, at kunne være i en eksperimenterende og undersøgende proces omkring det, der skal læres, samt i sidste ende, at kunne omdanne den information man har opnået via læreprocessen, til specifik viden”

13 At: Lære nyt

14 At: Lære nyt

15 At blive: Stilladseret

16 Træningsrum

17

18 Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen. Videoer -Kan fastholde det lærte -Adgang 24/7 -Kan ses igen og igen

19 I Tunes U Et sted hvor man kan oprette kurser med opgaver Men… det kræver adgang til Ios….

20 Aurasma

21


Download ppt "Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google