Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Norddjurs Kommune 30. april 2015

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Norddjurs Kommune 30. april 2015"— Præsentationens transcript:

1 Norddjurs Kommune 30. april 2015
Temamøde Norddjurs Kommune 30. april 2015 v/Henrik Kamp Justesen

2 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved klima-, energi- og bygningsministeriet Ejer og driver energiens motorveje Gas transmission El transmission Administrerer de fire ordninger i VE-loven samt er sekretariat for Taksationsmyndigheden Dato - Dok.nr.

3 Hvad er værditabsordningen?
Giver mulighed for at anmelde krav om erstatning for værditab Forpligter vindmølleopstilleren til at betale det tilkendte værditab Kun værditab på over 1 % af beboelsesejendommens værdi erstattes I Danmark har vi en af verdens højeste forsyningssikkerhed. Forsyningssikkerhed gas: 100 % (reel udetid for forbrugerne. Gastransmission har ikke haft svigt i gasforsyningen fra transmissionsnettet) Forsyningssikkerhed el er: 99,9996 %. Det svarer til, at en borger er uden strøm 50 minutter om året. (uddybes på næste slide) Hos Energinet.dk har vi ansvar for, at der er el og gas i kontakter og haner hvert sekund året rundt. Og vi har ansvaret for, at vi bevarer den høje forsyningssikkerhed i takt med at energisystemet omstilles. Det giver udfordringer. Dato - Dok.nr.

4 om værditabserstatning?
Hvem kan anmelde krav om værditabserstatning? Ejere af beboelsesejendomme En beboelsesejendom forstås som: ”fast ejendom, der lovligt kan anvendes til permanent eller midlertidig beboelse herunder udendørsarealer, som anven-des som en naturlig del af beboelsen…” I Danmark har vi en af verdens højeste forsyningssikkerhed. Forsyningssikkerhed gas: 100 % (reel udetid for forbrugerne. Gastransmission har ikke haft svigt i gasforsyningen fra transmissionsnettet) Forsyningssikkerhed el er: 99,9996 %. Det svarer til, at en borger er uden strøm 50 minutter om året. (uddybes på næste slide) Hos Energinet.dk har vi ansvar for, at der er el og gas i kontakter og haner hvert sekund året rundt. Og vi har ansvaret for, at vi bevarer den høje forsyningssikkerhed i takt med at energisystemet omstilles. Det giver udfordringer. Dato - Dok.nr.

5 Vurdering af værditabet
Foretages af Taksationsmyndigheden Taksationsmyndigheden er beskikket af klima-, energi- og bygningsministeren Individuel besigtigelse af den konkrete beboelsesejendom Besigtigelsen planlægges efter lokalplanen er vedtaget Dato - Dok.nr.

6 Kriterier for vurdering af værditab
Gener, som kan have betydning for ejendommens værdi: Visuel dominans Støjgener, herunder lavfrekvent støj Skyggekast I Danmark har vi en af verdens højeste forsyningssikkerhed. Forsyningssikkerhed gas: 100 % (reel udetid for forbrugerne. Gastransmission har ikke haft svigt i gasforsyningen fra transmissionsnettet) Forsyningssikkerhed el er: 99,9996 %. Det svarer til, at en borger er uden strøm 50 minutter om året. (uddybes på næste slide) Hos Energinet.dk har vi ansvar for, at der er el og gas i kontakter og haner hvert sekund året rundt. Og vi har ansvaret for, at vi bevarer den høje forsyningssikkerhed i takt med at energisystemet omstilles. Det giver udfordringer. Dato - Dok.nr.

7 Hvad er køberetsordningen?
Opstillere af nye vindmøller skal udbyde min. 20 % af vindmølleprojektet til lokale borgere Som borger kan du dermed blive medejer af vindmølleprojektet og få del i et evt. overskud Andelene skal udbydes til kostpris Dato - Dok.nr.

8 Hvem kan købe andele? Alderskrav: Over 18 år Bopælskrav:
Enten bosiddende inden for 4,5 km fra møllerne (Fortrinsret til op til 50 andele) Eller bosiddende i opstillingskommunen Dato - Dok.nr.

9 Tidsfrister for udbud, annoncering og møde
I Danmark har vi en af verdens højeste forsyningssikkerhed. Forsyningssikkerhed gas: 100 % (reel udetid for forbrugerne. Gastransmission har ikke haft svigt i gasforsyningen fra transmissionsnettet) Forsyningssikkerhed el er: 99,9996 %. Det svarer til, at en borger er uden strøm 50 minutter om året. (uddybes på næste slide) Hos Energinet.dk har vi ansvar for, at der er el og gas i kontakter og haner hvert sekund året rundt. Og vi har ansvaret for, at vi bevarer den høje forsyningssikkerhed i takt med at energisystemet omstilles. Det giver udfordringer. Dato - Dok.nr.

10 Hvad koster en andel? Afhænger af de budgetterede omkostninger i forbindelse med etablering og drift af vindmølleprojektet Typisk omkring kr. pr. andel Prisen pr. andel beregnes ud fra en produktion på kWh pr. år pr. andel: (samlet projektpris i DKK) x (samlet beregnet produktion for projektet i kWh) = pris pr. andel Eksempel: DKK x kWh/ kWh = 4.260,10 DKK (~4.300 DKK) Dato - Dok.nr.

11 Hvad er Grøn Ordning? Efter Grøn ordning gives der tilskud til:
Anlægsarbejder, som styrker landskabelige og rekreative værdier i kommunen Kulturelle og informative aktiviteter i lokale foreninger m.v. for at fremme accept af udnyttelse af vedvarende energikilder i kommunen Dato - Dok.nr.

12 Grøn Ordning Kommunen kan søge Energinet.dk om tilsagn om tilskud til aktiviteter Der ydes et tilskud på 0,4 øre pr. kWh i fuldlasttimer pr. vindmølle på land, hvilket svarer til kr. pr. MW installeret effekt. Dato - Dok.nr.

13 Pristillæg til vindmøller Der ydes et pristillæg på 25 øre/kWh Loft på markedspris plus pristillæg på 58 øre/kWh Den installerede effekt vægter med 30 %, der beregnes udfra møllens installerede effekt i fuldlasttimer (30% af timer) Rotorarealet vægter med 70 %, der beregnes ud fra en produktion på 5,6 MWh pr. kvadratmeter rotorareal (70% af 8 MWh pr. m2 rotorareal)


Download ppt "Norddjurs Kommune 30. april 2015"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google